Marian m Serban scrie: Ref. la Laguna:
Se poate discuta cu domnul Ovidiu ca pe durata evenimentului sa restictioneze accesul cortistilor.Locatiile propuse ar trebui vizitate cat mai urgent si sa nu ne lasam in baza unor site-uri de promovare,atunci ar fi un fiascoo.
Marian, nu doresc sa nastem o polemica pe subiectul Laguna Albastra.
Dupa cum probabil iti mai amintesti, anul trecut, fiind facuta aceasta propunere (Laguna Albastra) de Marius Beldiman, am marjat pe aceasta locatie tinand cont de faptul ca perioada de desfasurare era de inceput de iunie (1-4.06), inainte de intrarea copiilor in vacanta de vara. Am fost personal acolo cu mult inaintea datei de desfasurare a intalnirii, am facut un film de prezentare a locatiei, am negociat cu Ovidiu si am obtinut niste preturi deosebit de avantajoase vis-a-vis de conditiile oferite, am negociat impreuna cu Mihai, pentru cina festiva un meniu la un pret decent si am facut tot ce mi-a stat in putinta ca acea intalnire sa fie o reusita. Ovidiu, patronul locatiei, deasemenea a facut tot ce este posibil sa nu ne lipseasca nimic, sa fim multumiti.
Tot eu acum, vin si spun ca datorita perioadei 21-24.06. aceea locatie nu mai poate sa ne ofere ce am avut anul trecut, sa ne balacim cam singuri in piscina si la topogane.
Ovidiu, nu are cum sa conditioneze intrarea in complex datorita intalnirii noastre. Afacerea lui nu prospera de pe urma noastra, a rulotistilor. Segmentul de piata caruia el i se adreseaza este cu totul altul. Intr-un weekend la piscina el incaseaza cat nu incaseaza intr-un an de la toti rulotistii care trec pe acolo. Cum am putea sa-i conditionam ce propui tu ?
Intalnirea organizata in acea perioada la Laguna ar putea fi o reusita numai in situatia in care in acel weekend va ploua. Daca va fi soare, va fi jale ... vor fi cca. 1500-2000 de oameni la piscina. Am fost si am vazut cum arata un weekend la Laguna vara. Ne putem asuma un asemenea risc ?
De acord Marian, nu trebuie sa ne bazam doar pe informatiile furnizate pe paginile locatiilor respective.
Va trebui poate sa stabilim niste criterii referitoare la ce ne-am dori sa ne ofere o astfel de locatie.
Oricum, in orice situatie, va trebui sa acceptam niste compromisuri vis-a-vis de ce ne dorim. Una e ce ne dorim si alta e oferta de care dispunem la ora actuala.
Am sa va spun cam ce mi-as dori eu de la o astfel de locatie tinand cont de aceasta oferta actuala:
- sa fie in centrul tarii, sa nu existe un impediment dat de distanta pentru nimeni;
- sa aiba un pret corect pentru facilitatile oferite;
- un minim de conditii de campare - acces la apa potabila, curent electric si grup sanitar pe cat posibil, loc de deversare a toaletelor chimice, obligatoriu;
- zona de agrement in incinta locatiei sau in apropiere - terenuri de sport, loc de joaca pentru copii, etc.;
- terasa mare acoperita;
Binenteles, am trecut un minim de criterii, orice facilitate in plus e bine venita.
Daca ne dam drumul imaginatiei in mod sigur lista ar fi mult mai mare, dar asta ar fi doar un exercitiu de imaginatie. Oferta existenta dupa cum constatam e mult mai subtire.
Am scos din aceasta lista cu buna stiinta cateva criterii, care, pe mine personal, nu ma intereseaza, cum ar fi:
- obiective turistice aflate in zona - hadeti sa fim seriosi, cine pana la aceasta varsta nu a vizitat de "n" ori cam toate obiectivele din zona Brasovului ? Ar fi poate un punct de luat in calcul pentru cei cu copii, dar tot din experienta va spun ca ei prefera joaca, nu aceste plimbari ce de multe ori ajung sa-i plictiseasca;
- existenta umbrei la locul de campare - e un moft ! Cam toti avem cele necesare (corturi, marchize, verande) sa ne ascundem de soare. Bine ar fi macar sa avem parte de acesta, la intalnirile trecute ne-a delectat mai mult Sfantul Ilie cu prezenta sa, decat soarele.
- restaurant - ar fi bun, dar nu decisiv in alegerea locatiei. Au fost intalniri fara acces la asa ceva si cei prezenti s-au descurcat prin voluntariatul dat de cei priceputi in a face o masa comuna cu de toate, la bani putini. Imi vin in minte imaginile de la Gura Raului. Nu am fost acolo, dar am vazut pe forum in imagini si comentarii atmosfera si dorinta celor prezenti de a face tot posibilul sa se simta bine, indiferent de conditiile oferite de acea locatie.
Consider ca scopul principal al unei astfel de intalniri consta in momente de odihna, de socializare, de distractie, de recreere, de joaca pentru copii, de relaxare intr-un cuvant.