Prezentare si rugaminte mare

topic de prezentare a noilor veniti
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Marius Muresan
Membru forum
11
Oras: Pucioasa
Data nasterii: 27 Feb 1976

Prezentare si rugaminte mare

Mesaj de Marius Muresan »

Buna ziua,
Ne numim Marius&Corina Muresan(37 si respectiv 27 ani ) si de ceva timp incercam sa gasim rulotica ideala cat mai potrivita nevoilor si bugetului nostru.
Rugamintea noastra mare catre cei mai experimentati este legata de indrumare in gasirea cat mai urgent a unei rulote capabile sa ne gazduieasca circa 30 zile in ianuarie anul viitor in Cluj Napoca.
Avem neaparata nevoie de cazare in accea perioada in Cluj pentru un tratament foarte important si consideram ca in loc sa platim intre 550 si 700 de euro pt o pensiune sau hotel mai bine mai punem inca pe atat si luam o rulota cu care ramanem apoi si pe care sa o folosim intensiv fiind mari iubitori de Delta si locuri frumoase de prin tara si din Europa.
Pe scurt va rugam sa ne indrumati si sfatuiti cu orice credeti ca ne-ar putea fi util(inclusiv linkuri catre rulote de vanzare) si cum sa alegem mai bine (trebuie sa fie cat mai calduroasa si cat mai curata si ,bineinteles dotata cu wc dus etc.) si sa poata fi tractata de un Mitsubishi Lancer Sportback 1.6 si 117 CP. (chiar si aici am avea nevoie de un sfat pt ca nu reusim sa gasim nici carlig pt aceasta masina.
Va salutam cu drag si speram sa facem cat mai curand parte din comunitatea voastra!
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Prezentare si rugaminte mare

Mesaj de Lupu Ciprian »

Bine ati venit !
Nu vreau sa va dezamagesc dar ati lasat sa se inteleaga ca dvs cautati ceva pe la 1000-1400 euro cu dotarile unei rulote de 3000 euro sau hai sa zicem 2500...
O rulota cu apa calda , frumusica , dotata nu prea e sub 2 mii ....si... ceva ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Buna ziua, si bine ati venit pe la noi!

Nu am idee unde ati putea gasi in regim de urgenta o rulota de pana in 1500 euro care sa va satisfaca toate nevoile, dar v-as sugera altceva; Mergeti in Ianuarie la pensiune sau la un apartament inchiriat si incepeti-va aventura cu rulota la vara. Rulotitul iarna nu-i ieftin si e aproape "sport extrem". In asemenea conditii depindeti enorm de mult de echipamentul din dotare, or intr-o luna de zile cat mai este pana in Ianuarie nu veti avea timp sa gasiti o rulota, sa-i faceti o verificare tehnica, sa va familiarizati cu echipamentul, sa va asigurati ca totul functioneaza perfect.

Cu ce va veti confrunta intr-o luna de zile in rulota, iarna:
  • Instalatia de incalzire la rulota merge pe gaz; Nu puteti folosi buteliile de Butan care se gasesc in benzinarii pentru ca butanul ingheata iarna (procesul de gazeifiere este endoterm, inghiata regulatorul de gaz la termperaturi de +5 grade celsius).
  • Alternativa la Butan pe care o folosim noi rulotistii este gazul GPL auto pentru ca are in compozitie Propan; In vest se foloseste Propan, dar noi in Romania n-avem acces la asa ceva. Din pacate umplerea buteliilor normale cu GPL este ilegala, se face pe ascuns. Ar trebui sa gasiti o statie GPL la care operatorul sa fie dispus sa va bage gaz in butelie. Se va gasi, nu-i problema, dar e o chestie de avut in vedere.
  • Gazul GPL este MURDAR. Rulotistii mereu au probleme cu aprinderea "Trumei", depunderile din GPL sunt una dintre cauze. "Truma" este soba de la care va veti incalzi.
  • Gazul GPL contine apa :( Buteliile trebuie periodic golite de apa...
  • La rulota veti avea in cel mai fericit caz un rezervor de apa la interior, de vreo 50 litri, plus un boliler pentru apa calda de vreo 5 litri. Se poate face un dus "spartan", dar cam atat. Pe urma trebuie umplut din nou rezervorul de apa, chestie care se va face manual (cu bidonul) pentru ca indiferent unde veti sta iarna, sursele de apa de la exterior vor fi in mod sigur oprite. Si daca nu sunt oprite oricum ingheata apa pe furtune, deci nu merg furtunele.
  • Cat timp rulota este incalzita instalatiile interioare nu vor ingheta, dar apa care se scurge din rulota va ingheta. Am auzit povesti, unii baga sare in apa de la rulota ca sa nu inghete scurgerea.
  • Alte distractii... cine stie pe unde "trage curent" in rulota. La 1500 euro este o rulota veche.
Pe langa problemele enumerate mai sus nu-s de ignorat nici costurile. Statul la rulota nu-i asa de ieftin cum pare, mai ales iarna:
  • Camping-ul costa. Pentru 30 de zile veti putea negocia, asta-i sigur, dar aveti totusi nevoie de-un camping cu dotari rezonabile. Aveti nevoie de curent, apa, un loc de facut dus cald, spalat vasele, etc.
  • Nu mi-e clar unde in Cluj veti sta la camping in Ianuarie...
  • Incarcatul buteliilor costa ...
Ca idee noi CLUBRV avem pe 1 Decembrie o intalnire la "Cheia" de Prahova. Din 26 familii cati vom fi acolo, doar 14 vin cu rulota - restul stau la pensiune.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Marius Muresan
Membru forum
11

Multumesc frumos de raspunsurile prompte....Bugetul nu este limitat neaparat la 1500euro ...poate urca pana la 2500 daca vom reusi sa gasim ceva bun...Inca o intrebare.... Am vazut azi o rulota Lunar si in loc de Truma avea Carver fara ventilator...intrebarea este daca functioneaza aceasta instalatie fara curent electric(mai putin curentul necesar aprinderii?).
Doru Bodeanu
Membru asociat
14
Oras: ploiesti
Data nasterii: 19 Dec 1960

Mesaj de Doru Bodeanu »

Buna ziua.
In urma achizitionarii unei autorulote, ne-am hotarat sa vindem rulota noastra Dhetlefs Aero, 540 kg goala, 900 kg MA, forma aerodinamica, inmatriculata, asigurare, ITP pana in 2016, an fabricatie 1988, in perfecta stare de functionare a ei cat si a dotarilor. Are pat coltar de 3 persoane dar am dormit si 4 lejer, baie cu wc mobil, chiuveta, cadita de dus si dus, frigider, incalzire cu Truma si Trumavent, instalatie electrica la 220v si 12 v inclusiv transformator, antena tv terestra cu bara de reglare din interior, instalatie separata cu alimentare exterioara pentru incarcare la panou solar pentru incarcarea bateriei (la care se poate pune un panou solar mobil) cu regulator de tensiune Solsum si panou de comanda si control, roata noua de protap, banda led, cort exterior de vara-iarna si copertina terasa vara, geamuri cu plasa si parasolare,trape cu plasa si parasolar, butelie gaz si multe altele. Bateria din pacate trebuie schimbata iar coltul buzunarului din fata, dreapta, a fost putin atins de o movila de pamant, dar este reparat. pretul este de 1200 eur. Din pacate nu pot atasa mai multe poze dar vi le trimit daca-mi dati adresa la tel 0731680320.
Cu stima
Doru Bodeanu
Fişiere ataşate
DSC_0336.JPG
DSC_0336.JPG (13.17 KiB) Vizualizat de 3736 ori
DSC_0357.JPG
DSC_0357.JPG (9.26 KiB) Vizualizat de 3736 ori
DSC_0359.JPG
DSC_0359.JPG (8.83 KiB) Vizualizat de 3736 ori
Autorulota FORD- HOBBY
tel. 0724670730
Ioan.Sturz
Membru forum
15
Data nasterii: 13 Aug 1950

Mesaj de Ioan.Sturz »

Ne bucuram ca sunteti hotarati sa intrati in comunitatea rulotistilor si va spunem bine ati venit. In timp veti constata ca ati facut o alegere buna si care va poate aduce multe satisfactii, chiar si in conditiile in care achzitionati o rulota la un pret relativ redus. La problema dumneavoastra punctuala, respectiv dorinta de a locui intr-o rulota timp de o luna in ianuarie,in vederea efectuarii unui tratament, parerea mea personala este ca nici in gluma nu ar trebui luata in considerare o astfel de optiune, chiar daca ati avea o rulota in valoare de 10.000 de euro.
Marius Muresan
Membru forum
11

Doru Bodeanu scrie:Buna ziua.
In urma achizitionarii unei autorulote, ne-am hotarat sa vindem rulota noastra Dhetlefs Aero, 540 kg goala, 900 kg MA, forma aerodinamica, inmatriculata, asigurare, ITP pana in 2016, an fabricatie 1988, in perfecta stare de functionare a ei cat si a dotarilor. Are pat coltar de 3 persoane dar am dormit si 4 lejer, baie cu wc mobil, chiuveta, cadita de dus si dus, frigider, incalzire cu Truma si Trumavent, instalatie electrica la 220v si 12 v inclusiv transformator, antena tv terestra cu bara de reglare din interior, instalatie separata cu alimentare exterioara pentru incarcare la panou solar pentru incarcarea bateriei (la care se poate pune un panou solar mobil) cu regulator de tensiune Solsum si panou de comanda si control, roata noua de protap, banda led, cort exterior de vara-iarna si copertina terasa vara, geamuri cu plasa si parasolare,trape cu plasa si parasolar, butelie gaz si multe altele. Bateria din pacate trebuie schimbata iar coltul buzunarului din fata, dreapta, a fost putin atins de o movila de pamant, dar este reparat. pretul este de 1200 eur. Din pacate nu pot atasa mai multe poze dar vi le trimit daca-mi dati adresa la tel 0731680320.
Cu stima
Doru Bodeanu
Buna ziua
Va rog sa imi trimiteti restul pozelor pe adresa mariussupercar@yahoo.com
Multumim frumos
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Noi am stat in rulota 15 zile in dec si ian anul trecut fara nici o problema de incalzire , la munte la -10 si - 15 grade .
Am crezut ca doar noi suntem " dusi cu capul " ,dar pe 1 ian am fost sunat de cativa prieteni aflati la Busteni pe Valea Cerbului sa-i vizitam .
Cand am ajuns acolo am gasit 6 rulote campate la -18 grade .
E adevarat ca exsista riscul sa inghete scurgerea sau bazinul ( bidonul) de apa , asta daca il aveti afara , dar daca o rulota este pregatita de iarna nu are probleme ...
Pe scurgere seara se poate turna putin antigel sau lichid de parbriz.
Colegul Soe cu camperul a stat langa partie cand a fost la schi , alti 2 colegi au stat la Azuga langa partie la parcare s. a. m.d.
Cred ca bine ar fi sa scrie cei care au campat pe ger nu cei carora le e frig si nu campeaza decat atunci cand e cald cateva zile vara .
NU VA DESCURAJATI !
Marius Muresan
Membru forum
11

Multumesc foarte mult pentru incurajare! Cred ca miercuri reusim sa ne intalnim cu domnul Doru undeva pe langa Cheia sa vedem rulotica.Din descriere pare o rulotica tare destoinica :lol: si in afara de lipsa boilerului pare destul de completa
Cosmin Prund
Membru forum
12
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Lupu Ciprian scrie:Noi am stat in rulota 15 zile in dec si ian anul trecut fara nici o problema de incalzire , la munte la -10 si - 15 grade .
Am crezut ca doar noi suntem " dusi cu capul " ,dar pe 1 ian am fost sunat de cativa prieteni aflati la Busteni pe Valea Cerbului sa-i vizitam .
Expresia cheie aici: .. "dusi cu capul" :)
Asadar si voua, rulotisti cu foarte multa experienta, vi s-a parut un pic extrema excursia.
Pentru Marius Muresan (si nu numai), uite aici descrierea excursiei facute de Ciprian. Merita citit, au avut o excursie foarte frumoasa: viewtopic.php?f=156&t=6499&hilit=eschimosi
Cred ca bine ar fi sa scrie cei care au campat pe ger nu cei carora le e frig si nu campeaza decat atunci cand e cald cateva zile vara .
NU VA DESCURAJATI !
Nu-s de acord. Si faptul ca majoritatea rulotistilor nu campeaza pe ger este o informatie utila.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14

Mesaj de Lupu Ciprian »

Ma refer la faptul ca trebuie sa scrie despre campare iarna cei care au campat iarna .... recunosc ca este o adevarata aventura , asta e adevarat... dar pt noi e o placere si nu un chin ! :)
la o cautare sau un " searc " pe forum , lucru pe care -l recomand tuturor forumustilor rulotisti vetio gasi ceva topicuri interesante facute de catre colegii nostrii :

Pregatirea rulotei pt ienat : Sandu Toma
viewtopic.php?f=62&t=1281&p=37449&hilit ... rna#p37449

Pregatirea pt iernat : Sandu Toma
viewtopic.php?f=62&t=1281&p=37449&hilit ... rna#p37449

Pregatirea rulotei pe timp de iarna
viewtopic.php?f=62&t=1162&p=12188&hilit ... rna#p12188

Pregatire de iarna sau chiar si toamna : Fabian Karoly
viewtopic.php?f=62&t=1162&p=12188&hilit ... rna#p12322

Truma sau Webasto : Nelu Predonu
viewtopic.php?f=47&t=6484&p=84784&hilit ... uri#p84784

Urmeaza sa facem un topic - campare pe timp de iarna ... care va fi f util fiind un topic " de sezon " . :)
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

Sfarsit de an 2009 la Pensiunea Rusu, din Cheia.
In spate, rulota d-lui Stoicescu, in fundal, Zaganul!
Fişiere ataşate
poze revelion cheia 004.jpg
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns