TUR prin EUROPA cu camperul

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

TUR prin EUROPA cu camperul

Mesaj de Dragos Marin »

Plecand de acasa pe data de 19 iunie, la Adria Rally in Croatia, am ajuns pana la urma la un mic tur al Europei...:)
Am plecat din Ploiesti spre Dubrovnik, am iesit din tara pe la portile de fier, la vama a fost simplu, in 2 min am trecut in Serbia, apoi pe un drum plin de denivelari si pe o ploaie continua am ajuns la Belgrad, dupa 11 ore, in campingul Dunav ( recomandat de Cosmin) un camping ok, acolo la receptie am dat cardul FICC ( prima data cand il folosesc ) si imi spune ca am reducere 5% , ok...
Am ramas aici peste noapte si dimineata am plecat in continuare spre Dubrovnik, prin Bosnia, o tara foarte ok, in ciuda multor comentarii negative de pe net au drumuri ok, chiar mai ok decat Sarbii...
Dupa vreo 12 ore de mers am ajuns la Dubrovnik, dupa cum am spus in postarea anterioara campingul ok, insa fata de ce am citit de anul trecut, de la rally adria, acum nu s-a intamplat nimic, se dadeau niste tricouri si pliante cluburilor din diferite tari si atat....
De remarcat ca acest camping Solitudo, pare situat in poze chiar pe plaja, insa in realiate cobori cateva sute de metri pana la plaja si numai spun la intoarcere dupa cateva ore de stat la plaja cum e sa urci inapoi...
Dupa 5 zile de stat aici am plecat la Plitvice sa vedem acele cascade minunate, care intr-adevar sunt minunate si totul este la superlativ la Plitvice..., aici am campat intr-un camping la vreo 3-4 km de parcul Plitvice, un camping extraordinar de frumos, verdeata multa, curatenie, conditii super, pentru toate acestea platind 26 euro/zi, campingul se numeste Korana kamp si il recomand oricui are ocazia de a trece pe acolo....
Dupa 2 zile de stat la Plitvice, am plecat spre Venetia, aici intr-un final am gasit parcarea ( cea recomandata de dna. Violeta ), o parcare cu conditii de camping, curent, apa, canalizare si asta chiar in oras ( un pic mai la periferie )...insa a fost destul de scumpa, am platit pentru vreo 30 ore aproximativ, 53 de euro...am vizitat Venetia ne-am rupt picioarele de mers pe jos, ne-am plimbat cu gondola, cu taxiul pe apa, dar a fost foarte frumos....
Apoi am plecat spre coasta de azur, insa in drum am oprit 2 zile la lacul Garda, undeva langa Verona, aici am campat la camping Belvedere, am platit 36 euro/zi, un camping frumos, pe malul lacului cu 2 piscine si topogane pt copii, insa cat am stat aici a fost cam inorat si nu am putut face plaja..., ca si camping inferior fata de ce era in Croatia.
De aici am plecat spre Coasta de Azur, mai exact la Saint Tropez, unde gasisem de acasa pe net un camping de 5 stele, Les Tournels, foarte frumos dar locurile de campare erau undeva sus pe un deal, cumva in trepte (tot de urcat si coborat)si nu prea era umbra, iar marea era cam la 2 km, nu ne-a placut, neavand alternativa, am dat o cautare pe navigatie in St. Tropez si am gasit un camping foarte ok in golful St. Tropez, chiar pe plaja
Aici suntem acum, dupa 3000km, plaja este cu un nisip fin, campingul are umbra zici ca esti in padure, nici nu e nevoie de aerul conditionat, conditiile super, pretul este de 44 Euro/zi ...din cate am inteles tot 5 stele are, campingul se numeste Prairies de la Mer
Vom sta cateva zile aici bucurandu-ne de plaja si soare, dupa care vrem sa ne intoarcem prin Austria, aici am nevoie de ajutorul colegilor pentru a-mi recomnda un camping sau doua pe traseu in special in Austria, Ungaria, unde sa mai stam 2-3 zile, ideal langa un lac, undeva in natura, fara vizite la muzee si in orase ca fica-mea la 2 ani nu are rabdare pentru vizitat...
Voi pune si poze de pe unde am umblat cand ajung acasa...
Inca odata multumesc colegilor pentru recomandari si sfaturi...
Daca nu am scris prea ok imi cer scuze dar scriu de pe telefon...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: TUR prin EUROPA cu camperul

Mesaj de Lupu Ciprian »

E mai bine asa cu un topic separat/ dedicat in care sa ne prezinti turul vostru , numai ca vrem si poze...
Drumuri bune si sa stii ca asteptam vesti zilnic de la voi !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

D-le Dragos, daca intri pe Google si scrii "campinguri in Villach" sau " camping in Klagenfurt" (localitati care se afla pe traseul Udine-Graz-Viena) o sa gasesti o mare varietate de campinguri (pe munte, la apa etc.). Ti-as recomanda Klagenfurt unde, la un pret de 30 euro (bilet de familie) puteti vizita Minimundus (printre alte constructii vestite in lume, gasiti aici si manastirea Curtea de Arges). Aveti chiar in oras un camping "Campingplatz Strandbad, Klagenfurt Worthersee (N - 46.616996 / E - 14.253732) si Campingplatz Strandbad Raku-San, Metnitzstrand 5, 9020 Klagenfurt am Worthersee. Aveti grija ca la anumite campinguri din Austria internetul este f.scump. Acum doi ani am platit aici 7 euro pentru o conectare de 2 ore.
Drumuri bune si asteptam cat mai multe poze din aceasta frumoasa excursie.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Multumesc mult dna. Violeta, Campingplatz Strandbad pare foarte frumos in poze, iar Minimundus pare foarte aproape pe google earth... Cred ca acesta v-a fi urmatorul popas....
Pentru Ungaria stie vreun coleg ceva frumos de vazut ?
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Vad ca drumul din Klagenfurt va poarta pe langa lacul Balaton si Budapesta, cu intrarea in Romania pe la Szeged.

Balaton:

Este cel mai mare lac al Ungariei, numit si Marea Ungariei. Noi am fost de vreo 2 ori la Balaton ca destinatie in sine, deci nu ca oprire pe traseu, plus 1 data ca oprire de-o noapte pe traseu. Mie-mi place in mod deosebit pista de biciclete care inconjoara lacul, camping-urile mari si aerisite, lebedele, iarba tunsa perfect in toata zona (nu doar in camping-uri!), mancarea ungureasca... Puteti face o baie in lac, in functie de unde opriti puteti sa va dati cu barca/hidrobicicleta. Daca stati doar o noapte (sau o ora) atunci recomand o oprire cat mai aproape de autostrada. Cea mai frumoasa zona este in nordul lacului, dar autostrada trece prin sud. Avand in vedere dimensiunile lacului pentur o scurta oprire e mai bine intr-o statie din sud. Pot sugera, de exemplu, camping-ul: http://www.eurocampings.co.uk/hungary/s ... do-112258/

Budapesta:

Budapesta poate fi vizitata si de 100 de ori, mai ales daca se potriveste ca oprire pe traseu. Noi am stat in camping Haller (http://www.eurocampings.co.uk/hungary/b ... ng-113213/) - e un camping mic si inghesuit, dar este in mijlocul orasului. Va recomand sa-l cautati dupa coordonatele GPS, noi si cu coordonate GPS am avut mici probleme prima data. Ne invarteam in jurul camping-ului, stiam ca-i acolo si nu gaseam intrarea :) Daca stati bine cu pantofii de la camping Haller se poate merge pe jos pana in zona maxim de turistica a Budapestei, adica malul dunarii si podul cu lanturi. Altfel va veti deplasa cu un mijloc de transport in comun sau cu un taxi.

Szeged:

In Szeged este un complex cu bazine si tobogane de apa foarte interesant si care merita vizitat. Chiar in spatele complexului de bazine exista un camping pe care insa nu l-am vizitat. Cand m-am plimbat "la picior" mi s-a parut ca singura intrare spre camping este pe un drum cu sens unic si singura iesire este pe un drum cu limita de inaltime (se trece pe sub un pod). Doamna de la receptia camping-ului mi-a spus insa ca se poate intra/iesi, nu-i problema.

Daca mai aveti energie pentru o baie la tobogane: http://www.napfenyfurdoaquapolis.com/ro/home/ si http://www.szegedkemping.hu/index.php/en/

Camping-uri termale in Ungaria:

Sunt FOARTE multe camping-uri cu bai termale in Ungaria, va puteti opri la oricare dintre ele si aproape sigur nu veti fi dezamagiti.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

In primul rand multumesc lui Cosmin si d-nei. Violeta pentru ajutor
Am plecat din Saint Tropez dupa 7 zile de stat la plaja si la mare, spre Italia, unde am cautat un camping de tranzit in drum, orasul Vicenza era cat de cat in drum, cautand pe navigatie un camping am gasit unul la vreo 2 km de autostrada, insa pentru a sta acolo o singura noapte trebuia sa platesc 36 Euro, cel de la receptie vazand ca nu prea imi convine pretul mi-a oferit o harta a orasului indrumandu-ma catre un camping in oras, mai bine zis o parcare pentru campere, acolo pretul fiind de doar 8,6 Euro, (daca era Roman cel de la receptie garantat nu-mi spunea de acea parcare) am mers acolo am stat in noaptea respectiva, dupa care am plecat spre Austria, mai exact in campingul Klagenfurt Worthersee, un camping foarte frumos, chiar pe malul lacului, la numai cateva sute de metri de Minimundus, aici camparea a costat 34 Euro pe zi, am vizitat Minimundus, care este intr-adevar ceva frumos, ceva care nu prea ai unde sa vezi..., in jurul campingului este un parc nemaipomenit de frumos, unde sunt trasee pentru biciclete, locuri de joaca pentru copii si multe altele care mai de care mai frumoase, in acest camping nu am stat de cat 2 zile pentru ca au inceput ploile si numai aveam ce face, noi am fi vrut sa facem plaja - baie la acel lac (acel lac avea plaja de nisip si pe fundul lui era nisip, eu sincer pana acum nu am mai vazut un asemenea lac, jurai ca esti la mare), de aici din Austria am plecat spre Ungaria, lacul Balaton, am mers la campingul recomandat de Cosmin, insa acel camping era unul cam mic si plin, nu am avut loc insa la 3 km de el am gasit un altul imens, chiar pe malul lacului, din camper puteam sa sar in apa :D, la acest camping am platit 21 de euro, dar din pacate timpul nu ne-a permis si a trebuit sa plecam a doua zi...deoarece se tot anuntau ploi in fiecare zi, venind spre Romania am tot mers pana am ajuns undeva la ora 22:00 in campingul de la Fagaras, Laguna Albastra, aici stiind ca se tot vorbeste de parteneriatul club RV Laguna Albastra, am scos cardul clubrv, cel de la poarta nici nu stia ce e ala, insa a sunat pe o doamna (nu am retinut cum se numea) iar dansa a spus ca reducerea nu se aplica in sezon, nu ca ar fi fost cine stie ce suma (am platit 30 Ron), dar ca idee, sunt si eu membru ClubRV si ma gandeam ca as avea in unele locuri niste facilitati...in fine, eu membru tot voi fi chiar daca in cele 10 campinguri in care am fost am beneficiat la Belgrad de o reducere de 5%, undeva la 2-3 Euro..., in rest nicaieri nu am avut nici un avantaj cu cardul ClubRV . (nu considerati un repros, dar asta este adevarul...)
In incheierea povestirii mele, va pot spune ca a fost prima oara cand am iesit cu camperul (sau rulota) din tara, am fost singur (neinsotit de alte echipaje), in 3 saptamani am fost prin 8 tari, 10 campinguri, 5850 km, 600 L motorina = cateva mii de Euro :D dar a fost foarte frumos !!! 😉
Revin si cu poze dar trebuiesc redimensionate si trebuie un pic de timp...
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

LEGAT DE LAGUNA ALBASTRA :
mai exact de reducerea de 10 % sezon ( iulie - aug ) sau 20% extrasezon ( iun-sept ) .

In primul rand , daca tot aveai aceasta problema puteai sa ma suni pe mine si o rezolvam pe loc .

M-am interesat si intr-adevar nu ti s-a facut reducere , logic nu puteam sa las situatia asa asa !
Eu personal am negociat acest contract impreuna cu Cosmin si asta s-a facut direct cu dl Ovidiu !

Am dat telefon sa ma interesez de acest caz si se pare ca soferul la h 23 a sunat o angajata Cristina Nicolae, careia i-a spus ca la poarta este o persoana cu camper , repet la h 23 care doreste sa stea pana la h 7 de dimineata ( membru ClubRV).

Angajata respectiva , Cristina Nicolae i-a transmis sa-ti incaseze 30 ron noapte / tranzit - se pare ca nu ai solicitat atlceva , nici taxa strand 2 + copil ... sau altceva pt a 2 a zi ........se pare ca aII-a zi ai plecat .

Orele la care mama lui Ovidiu sau dna Boeriu Andreea , sefa complexului sunt la receptie sunt de la 9-20 zilnic . In acest interval este deschis oficial complexul ..
Persoanele pe care le-ai gasit la acea ora nu prea stiau de Clubrv etc etc etc ... la acea ora a noptii si nici nu lucreaza la receptie ci mai degraba la paza.

Am sunat-o si pe sefa complexului acum pe dna Boeriu Andreea , care mi-a spus ca nu te-a mai gasit in complex si ai plecat , oricum (s-a interesat ) de acest caz personal dupa ce i-am sesizat problema .

Mai mult decat atat dupa aceste 2 telefoane m-a sunat direct dl. Ovidiu sa -mi spuna ca trebuia sa il sun... la randu-mi i-am spus ca azi am aflat de pe forum.... nici eu nu am fost anuntat ...

IN SITUATIA IN CARE CINEVA AJUNGE LA LAGUNA PE LOC POATE SCOATE LEGITIMATIA SI PLATESTE CU ACEASTA REDUCERE , in intervalul orar 9 -20 cand este deschisa receptia , nu noaptea , nu la paznic ( care poate nu stie ) !

Pot sa fiu sunat oricand in situatia unor astfel de probleme !... astfel evitam sa se mai intample... nu e vorba de 3 ron e vorba de principiu , poate stateai 5-6 zile ....2+ copil.. strand..+ camper era vorba de discount 50 ron nu de 3 ron .

Imi cer scuze pt poluarea acestui topic , putem sterge peste 1-2 zile daca vrei , numai ca trebuia sa aflu ce s-a intamplat si am sunat ca sa nu se mai repete !

O zi buna !

P.S. Pt orice problema legata de asociatie , ma poate suna oricand orice membru ClubRV-RO daca este ceva ce pot sa rezolv , sau ceva la care pot sa ajut !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Ramasesem dator cu cateva poze din acest tur prin Europa, am pus cateva poze din fiecare loc, am destul de multe, insa am ales cateva sa vedeti pe unde am umblat :)
La fiecare poza am scris ce reprezinta, sunt puse in ordinea cronologica, click pe poze sa se mareasca (un pic) .
Fişiere ataşate
Drumul prin Serbia
Drumul prin Serbia
IMG_3212_640x480.JPG (47.95 KiB) Vizualizat de 2704 ori
Drumul prin Serbia
Drumul prin Serbia
IMG_3218_640x480.JPG (99.35 KiB) Vizualizat de 2704 ori
Drumul prin Bosnia
Drumul prin Bosnia
IMG_3232_600x450.JPG (66.21 KiB) Vizualizat de 2704 ori
Vedere din camping Solitudo ( Croatia )
Vedere din camping Solitudo ( Croatia )
IMG_3290_600x450.JPG (88.37 KiB) Vizualizat de 2704 ori
Ultima oară modificat 07 Aug 2014, 01:36 de către Dragos Marin, modificat 1 dată în total.
Dragos Marin
Membru forum
14

Mesaj de Dragos Marin »

Alte poze
Fişiere ataşate
Camping Solitudo ( Croatia )