Lanturi, sau huse antiderapante ?

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Nelu Predonu

Lanturi, sau huse antiderapante ?

Mesaj de Nelu Predonu »

Deschid acest subiect, acum cand se pare ca iarna isi intra-n drepturi.
Pana anul trecut habar nu am avut de existenta unor huse cu astfel de proprietati (antiderapante).
Lui Florin Drumea trebuie sa-i multumesc pentru aceasta informatie cu adevarat importanta.

De ani de zile am folosit clasicele lanturi care mi-au creat o multime de necazuri. Cele mai neplacute au fost cele datorate
montarii pe masini mai sofisticate, cu esp, 4x4, controlul tractiunii, etc. Dupa montarea lanturilor pe o astfel de masina, nu odata am
avut surpriza punerii in fund a tuturor sistemelor amintite.
Dar lanturile, au mult mai multe inconveniente, nu doar cele manifestate in cazul montarii pe masinile cu sisteme mai sofisticate:

- montarea lor este destul de anevoioasa, pentru cei cu airbag-ul deschis permanent (burta) acest montaj este unul chiar dificil;
- riscul deteriorarii anvelopelor;
- riscul deteriorarii caroseriei in cazul ruperii acestora;
- vibratii in rulare;
- deteriorarea carosabilului.

Revenind la husele antiderapente, pot spune ca am achizitionat un set care mi se potriveste la camper si Rav 4, dar pe care inca nu l-am
folosit sa-mi pot da o parere. Am luat husele de la NORAUTO cu un pret destul de mare: 250 lei.
Anul trecut, pentru dimensiuni mai mici de anvelope, existau aceste huse in reteaua de magazine Carrefour, Selgros si Real la preturi intre 70 - 80 lei.
Atunci nu am luat si pentru restul masinilor, acum nemaigasind la un pret decent aceste huse. Probabil importatorii de anvelope de iarna au carotat comertul cu aceste huse. :mrgreen:

Pentru a ne face o parere de ce inseamna huse antiderapante, atasez cateva link-uri.
http://www.youtube.com/watch?v=vMufMjloUA4
http://www.youtube.com/watch?v=_JeD_5fpoWs
http://www.youtube.com/watch?v=wNTf-NYXbBw
http://www.youtube.com/watch?v=cVcWm5t9ssA
George Chirila

Re: Lanturi, sau huse antiderapante ?

Mesaj de George Chirila »

Stie cineva exact din ce material textil sunt facute aceste huse antiderapante ? Este o solutie de luat in calcul . Multumesc
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

George, este chiar interesant ce spui. Nu am idee de acest material, dar sunt convins ca se poate afla. Ar fi o idee de a manufactura acest produs macar pentru aceasta comunitate. Nu neaparat pentru comercializare de masa, aceasta ar implica autorizatii si avize deosebite. Nu cred ca producerea acestor huse ar ridica probleme de nerezolvat.

PS. George, cand ti-o făta mintea un pui, sa-mi dai si mie :D Chiar sochezi cateodata cu idei foarte interesante.
Niky Radu
Membru asociat
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Foarte interesant, nu am stiut de existenta lor,cred ca merita investitia, am gasit si eu o prezentare video cu detalii lanturi contra "sosete" http://www.youtube.com/watch?v=WtBzXVbE ... ure=colike
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Am citeva nelamuriri si anume :ce se ntimpla la frinari bruste, rulari s-au derapari pe portiuni de drum fara zapada?Nu se uzeaza fiind din material textil ?.Cind se deterioreaza una(tocire,agatare,rupere),esti nevoit sa cumperi un set.Nu stiu ce eficienta au ,dar eu unul nu as da cite 250 ron de fiecare data.Se poate intimpla sa fii nevoit sa le schimbi de mai multe ori intr-un sezon. 😉 Am vazut ca sunt si germane...dar acolo au alte posibilitati...
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Nelu Predonu scrie:Deschid acest subiect, acum cand se pare ca iarna isi intra-n drepturi.
...
Anul trecut, pentru dimensiuni mai mici de anvelope, existau aceste huse in reteaua de magazine Carrefour, Selgros si Real la preturi intre 70 - 80 lei.
...
E o chestie f ciudata. La englezi cel mai bun pret e la 55 lire (280lei) la nemti 90 euro (390lei). La o janta R16. Ma indoiesc ca cele de la noi de 70-80 lei au aceleasi caracteristici. Poate doar de sters zapada de pe anvelope :roll:
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Isdraila Ioan scrie: Nu se uzeaza fiind din material textil ?...

Se monteaza ca si lanturile, atunci cand este nevoie...
George Chirila

Domnule Predonu ,din cauza aceasta am pus aceasta intrebare . La pretul pe care l-am vazut in filmuletele posatate de dumneavoastra ,mi se par putin prohibitive ( vorbesc din punctul meu de vedere ). Nu stiu daca mai tineti minte ,ca pe timpul " odiosului " ,batranii purtau peste ghete ,bocanci ,sau ce avea omul prin casa ,ciorapi normali ,pentru a evita alunecarea . Deci dupa parerea mea ,nu cred ca sunt facute din nu stiu ce material foarte special . O solutie cred ca putem gasi . :mrgreen:
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

@George...e bun un ciorap de la Yeti,daca il gasim... :lol:
Niky si Lavinia Radu
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?

0744670978
Nelu Predonu

Mesaj de Nelu Predonu »

Si eu, anul trecut inainte de a le cumpara pe cele amintite, m-am documentat mult si am ajuns la concluzia ca pentru a le folosi ocazional, merita investitia. Mai ales la preturile din supermarket, de anul trecut. Prost am fost ca nu mi-am luat pentru toate masinile, la acel pret (70-80 lei) chiar meritau.
Nu este recomandat sa se mearga pe carosabil uscat, uzura este mult mai accentuata, insa vazand cat de usor se pun si se scot, nu cred ca este un mare disconfort sa fac aceasta manevra de mai multe ori pe un drum pe care alterneaza suprafetele aderente cu cele lipsite de aceasta.

PS. George, nu ma mai lua cu "domnule", ti-am mai zis ! sau nu vrei sa-mi dai puiul ? :D
Nu am sesizat mare diferenta de materiale intre cele de 250 lei si cele de 70-80
Ultima oară modificat 22 Dec 2011, 13:42 de către Nelu Predonu, modificat 1 dată în total.
George Chirila

Niky ,cand am discutat de ciorapi sau sosete ,ma gandeam ca material ,nu ca dimensiune .Sunt convins ca nu sunt facute di materiale compozite speciale ,aceste huse . Daca vom sta si ne vom gandi ,cred ca putem face ceva home made .Revin in trecut . Eu la Dacia mea 1300 ,aveam ca rezerva in loc de o curea de alternator ......un dres . Si vreau sa spun ca l-am si folosit de mai multe ori .Si de ce sa dau aproape 300 de lei ,cand imi iau o sticla de vin ,si incerc sa fiu un Napoleon ,in timp ca ma racoresc .Imbin utilul cu placutul ,nu ? Romanul intotdeauna a fost inventiv . Deci............cred ca se poate .
Niky Radu
Membru asociat
14

Mesaj de Niky Radu »

@George, in link-ul pus de mine arata la un moment dat si cum arata aceasta tesatura, din ce am vazut eu, arata ca niste sarme subtiri metalice,impletite,deci nu cred ca putem adapta principiul sosonului.
Niky si Lavinia Radu

0744670978
Scrie răspuns