Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Bravo ! super poze Gabi, vad ca ati vizitat si Madurodamul si am observat ca ati trecut si pe la geamurile rosii... :lol: ..Cred ca a placut tuturor, Olanda.
Chiar daca e plin asfaltul de guma de mestecat ( ei sint campionii ) in toiul noptii strazile se spala cu o solutie speciala...Bravo si asteptam continuarea.
Nea Mihai, imi pare rau ca am pierdut vreo 300 de poze, incerc acum o restaurare de sistem, Amsterdamul e frumos dar trebuie timp sa il vizitezi, biletele de 2 zile sunt tzeapa, daca intri in 2 muzee si esti pasionat de pictura sau istorie a trecut ziua, cu tramvaiul sau autobuzul nu mergi pentru ca sunt multe de vizitat la distanta de o statie si daca mergi pe jos ai ce vedea... noi cat am stat 2 zile am vizitat de banii care i-am dat pe carduri, daca am iesit in castig cu 10- 20 euro si avantaj ca la unele muzee ai prioritate daca ai card Amsterdam. In cartierul rosu am intrat devreme, abia iesisera fetele in vitrine, distractia incepe cand se intuneca, nu puteam sta prea mult, eram cu toata familia si fata imi arata bagaboantele in vitrine, nu stiam cum sa ies mai repede de acolo... Un amanunt important, feriti-va de biciclisti, pe pista lor au prioritate, d-na Curelea stie, si-a cerut unul scuze in 10 limbi dupa ce a lovit-o... nu grav... Concluziile le voi prezenta la sfarsitul pozelor, mai e drum pana in RO...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Deci sarim peste parcarea supraetajata de biciclete din Amsterdam si peste alte poze :mrgreen: si am plecat pe dig spre nord...
Aici este trecerea peste autostrada de pe dig si turnul de belvedere...
Deci, pentru cei care nu inteleg, in partea stanga este marea Nordului care este mai sus decat partea dreapta unde este Olanda... Urmeaza marile ecluze...
In concluzie, daca nu ar fi aceste diguri, Olanda ar fi inundata zilnic din cauza mareelor... digurile construite insumeaza cam 300 km... e ceva munca investita acolo...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Olanda ramane o destinatie de suflet asa ca orice are legatura cu aceasta tara urmaresc cu foarte mare placere! Felicitari pentru acest circuit de vis...
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Am gasit cateva poze din Amsterdam facute cu sapuniera... Parcarea supraetajata de biciclete si plimbarea cu vaporasul...
Nu va uitati la data si la ora...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Dupa ce am trecut prin nordul Olandei urmatorul camping a fost in Germania la Juliusplate. Patroana foarte amabila, vorbea perfect engleza, un mic magazin in incinta, aglomeratie mai deloc... o mica plaja amenajata cu nisip fin pe malul raului Weser, posibilitati de plimbare cu barca...
Pret 16 euro, curentul 0.50/kw. Coordonate N 53° 11' 47,7" E 8° 30' 40,6" , site http://www.juliusplate.de .
Pozele sunt facute prin parbrizul masinii, timpul de intoarcere era prea scurt si nu aveam timp de opriri, nici aparatul nu e performant deci sa nu aveti pretentii... voi apela la Mona pe viitor pentru sfaturi, poate fac si eu fotografii... :D
Dupa cum se vede pe obiectiv, vremea nu a fost vreme de plaja... am uitat sa specific, in fiecare seara de cand am intrat in Olanda am aprins truma.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Pe drum ieseam din autostrada pentru alimentare cu combustibil. O scurta pauza pentru cautare camping...Urmatoarea oprire camping Al Waldbad din Colditz... Patronul foarte amabil ne-a asteptat pana noaptea tarziu... Tarif acceptabil, 20 euro... Langa camping strand... Coordonate N 51° 7' 51" E 12° 49' 54", site http://www.campingplatz-colditz.de . In ultima poza un castel impresionant pe care nu am avut timp sa il vedem... Poze...
[imghttp://img109.imageshack.us/img109/9629/dscn5928p.jpg][/img]
Mai sunt poze din camping dar ImageShack zice ca sunt prea mari pentru upload...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Urmatoarea oprire... Cehia, Brno. Pe drum peisaje asemanatoare cu cele din tara noastra, oamenii deja populari, doar ca vorbesc limba lor. Autocamp Strahotin Free Star. Un camping unde te duci sa te distrezi, s-a cantat la chitara pana noaptea tarziu, muzica se aude din satul vecin, motociclisti, distractie la bar in aer liber, piscina, pescuit nocturn pe malul apei. Obligatoriu sa aveti coroane daca vreti sa faceti dus. Nerecomandat pentru cei care vor sa se odihneasca in concediu, recomandat pentru cine cauta distractie. Coordonate N 48° 54' 11,1" E 16° 39' 4,4" , site nu am gasit. Pret 16 euro curent inclus. Poze...
Urmeaza cea mai lunga distanta strabatuta intr-o zi, drumul pana la Aurel Vlaicu, 765 km. La ora 10.30 am plecat din Cehia din camping, am facut opririle de rigoare inclusiv cumparaturi in Mako, la 00.15 intram in camping la Denis...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Pe drum nimic deosebit de facut poze, a doua zi dimineata direct la piscina in camping Aurel Vlaicu. Cateva rulote mari de Anglia, inclusiv camperul micut din imagini in care statea un singur om, tot englez...
Dupa care a urmat drumul spre casa si concediul s-a terminat. Voi cauta si in camera video sa vad ce clipuri pot pune...
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
La final multumim doamnei Curelea pentru documentarea facuta pentru aceasta iesire, toate obiectivele le-a avut notate cu adresa si coordonate si la fiecare obiectiv ne spunea in direct istoricul, ca un adevarat ghid. Daca nu am fi avut aceste descrieri nu am fi inteles nimic din cele vizitate. Deasemeni, in urma unei reclamatii primite, specific... fetele au spalat vasele cam de fiecare data... si domnul Curelea de cateva ori... iar in cele 2 poze in care spalam vasele am vrut sa va arat spalatorul de vase, nu ca noi doi eram cei harnici... :D .
Cateva concluzii... Cand plecati intr-un traseu asemanator... adica cel putin 5000 km...
- sa aveti mancare din tara cel putin pana in Germania unde va puteti aproviziona mai ieftin ca in RO. Totusi carnea de porc este mai scumpa acolo, iar pentru aprovizionare de orice fel recomand sa parasiti autostrada vreo 10 km. Pe gps aveti POI-uri cu magazine, benzinarii si campinguri.
- in partea de sud a Olandei preturile sunt mari si cresc spre Amsterdam unde sunt astronomice. Scad brusc in partea de nord, inclusiv benzina si motorina in apropiere de Groningen.
- nu cautati campinguri pe langa marile orase sau obiective in luna august, orientati-va la cel putin 10 km de autostrazi si orase importante. Vor fi si mai deosebite zonele rurale.
-faceti o medie cam de 1,6 euro benzina si 1,5 euro diesel.
- calculati viteza medie la 50-60 km/h chiar daca mergeti cu 90-100 km/h, veti face opriri in parcari sau veti avea blocaje pe autostrada inevitabil si timpul de sosire de pe gps nu va fi niciodata real.
- strangeti fisele de 50 centi, veti avea nevoie la dusuri si la vase, nu toate campingurile au automate de schimbat euro.
- includeti in traseu o zi pentru vizitarea unui parc de distractii, veti fi mai relaxati zilele urmatoare.
- cand plecati spre o tara sa o vizitati trageti cat puteti, campati doar noaptea pentru odihna. Noi am facut exact invers si la intoarcere am tras 1600 km in 3 zile, am ajuns acasa mai obositi decat plecasem.
- evitati autostrada Praga- Bratislava daca vreti sa aveti suspensiile intacte si stomacul la fel...
- in campinguri, daca faceti gratar orientati-va in ce directie bate vantul, ei se duc sa se odihneasca si sa respire aer curat, nu fum de gratar
- pentru cei cu copii mici veti gasi bai speciale cu cadite si apa calda gratis in orice camping din Olanda, in Germania si Austria nu prea am vazut. Erau cu cortul cu copil de 2 luni !!!
- mare atentie la ce combustibil bagati, au procent de ecologic trecut la pompa, daca motorul nu e facut pentru asa ceva, e jale mare...
- daca luati card Amsterdam de o zi, 2 sau 3 ganditi-va bine ce vreti sa vizitati, daca va axati pe muzee nu e rentabil deoarece acolo pierdeti timp mult. Mult mai rentabil pare Boat Tour, unde vaporasele au circuit fix, cobori, vizitezi si pleci mai departe cu urmatorul, opriri au in puncte de interes turistic.
- pentru suveniruri cautati pietele centrale si nu magazine langa obiective... un magnet 2,5 euro pret minim... veti gasi si piete de chinezi cu superpreturi si oferte bune
- si nu in ultimul rand incuiati masina in parcari si atentie la buzunare oriunde ati fi...
Cam atat, daca cineva vrea detalii le ofer cu placere... Concedii placute in continuare !
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Mail- draggabi@yahoo.com
Multumim pentru sfaturi, ati facut un concediu foarte frumos care a meritat din plin din toate punctele de vedere.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Multumesc fam. Dragomir pentru munca depusa pentru selectarea si postarea imaginilor.
Asa cum am convenit, pentru a nu repeta povestirea concediului nostru, nu voi mai prezenta, din arhiva personala, imagini.
Vreau sa completez concluziile prezentate cu :
-Pentru perioada 29.07-15.08.2011 si 5700 km parcursi, pentru o familie de 3 persoane cu rulota si auto pe benzina, cu cazare numai in campinguri, costul calatoriei a fost de cca.1800 euro.
In acest cost au intrat si vizitele la cele mai importante muzee si puncte de interes turistic.
-Olanda este mai scumpa decat Germania si decat Austria.
Dar are un farmec aparte si oameni deosebiti.
-Este o tara civilizata cu un trecut istoric care o recomanda ca putere mondiala.
Nu intamplator, la Haga, se afla Inalta Curte de Justitie.
-Este o tara construita de oameni harnici si perseverenti.
Dar in aceelasi timp oameni foarte amabili si foarte intelegatori cu semenii.
-Daca voi mai avea ocazia, voi reveni cu placere in Olanda.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com