Barometrul!?sau alt instrument de prognoza meteo...

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Re: Barometrul!?sau alt instrument de prognoza meteo...

Mesaj de Cristian Irimescu »

Ceva mai ieftin decat prima, de fapt cea mai ieftina care sa aiba si barometru:
http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=672080
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
16

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Poate ma repet - daca vreti un barometru ca hobby atunci aveti dreptate si va rog sa ma scuzati.
Daca vreti prognoza meteo corecta - numai pe internet. Sunt multe si diverse site-uri, cu harti barometrice, pluviometrice, radare doppler, poze din sateliti, nu puteti compara toate astea cu un barometru. Prognoza a devenit o arta, retele de calculatoare puternice folosesc modele matematice si proceseaza cantitati enorme de date. Degeaba scade presiunea la Bucuresti daca nu stii de unde bate vantul si ce aduce acesta, ploaie din vest sau aer fierbinte si uscat din est.
Iar estimarea altitudinii din presiune e rudimentara pentru ca nu tine cont chiar de variatiile de presiune. Pentru altitudine folositi un GPS, cu cat "vede" mai multi sateliti cu atat estimeaza mai corect, chiar si cu precizie de centimetri.
Sanatate!
VW T4 Multivan - in transformare
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Eu cand merg cu rulota ma duc in natura(nu as sta sa caut tot felul de date harti studii profesionale asupra vremii);ca atare nu duc dupa mine(nici daca as avea) toata aparatura cu care poti beneficia de cuceririle stiintei(oricum nu am).Mi-as fi dorit un laptop cu internet mobil,dar prefer daca am ceva bani in plus sa-mi mai dotez rulota,de aceea caut o solutie simpla si ieftina de a afla starea vremii.In plus la munte unde prefer sa merg,nu am semnal nici la mobil,de internet sau tv nici vorba.Inainte de aceste facilitati ale internetului oamenii se orientau dupa un banal barometru;ma incapatanez sa cred ca se mai poate si acum :roll: .
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Am;si ai dreptate se anunta timpul probabil :mrgreen: .Eu vreau ceva mai concret si daca sunt spre ex. la Arieseni as vrea sa stiu cum e vremea acolo,nu In tara,nu in Transilvania 😉 .

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Marius Ulesan
Membru forum
14
Oras: Targu Mures
Data nasterii: 21 Iul 1975

Mesaj de Marius Ulesan »

parerea mea dupa ce am citit ce au scris colegii , e ca trebuie sa mergi intr-o piata de vechituri... si sa iti cumperi un barometru :D
Skoda Octavia 2 4x4 si Beyerland 430 tm
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Rusu Mihail scrie: Intr-o casa, barometru e de baza...
Niciodata nu a dat gres si nu da. Sti cu 24 de ore inainte daca ploua sau nu, daca e furtuna, etc.
Asta mi-a placut mult si in aceasta idee am deschis subiectul,fara sa fiu convins atunci ca cineva mai impartaseste vreun interes fata de acest instrument,cand dupa cum spuneau si alti colegi avem atatea posibilitati media de aflare a prognozei meteo,dar limitate de relief care,vrem nu vrem uneori este o piedica in calea tehnologiei,inca.Faptul ca este impartasit de unul dintre pionierii rulotismului,cred ca spune multe.

Gavriil Stiharul
Cristian Irimescu
Membru forum
17

Odenie Sergiu scrie:............. cineva mai impartaseste vreun interes fata de acest instrument
Suntem mai multi!! :)
Fişiere ataşate
barograf.jpg
barograf.jpg (41.96 KiB) Vizualizat de 2292 ori
barometru.jpg
barometru.jpg (64.07 KiB) Vizualizat de 2292 ori
Costachi Gabriel
Membru forum
15

Mesaj de Costachi Gabriel »

Cristian Irimescu scrie:
Odenie Sergiu scrie:............. cineva mai impartaseste vreun interes fata de acest instrument
Suntem mai multi!! :)

..... he he! Unii chiar profesionisti.
ps. Ai uitat sa-l pui si pe ala cu mercur. Il pun eu :D
Gaby, Tantzy, Alexandra si Tasha. Craiova-Dolj.
Dacia Logan 1.5dci, Beyerland Vitesse 3-80/2.
Cristian Irimescu
Membru forum
17

Costachi Gabriel scrie: ps. Ai uitat sa-l pui si pe ala cu mercur. :D
pai... d-ala cu mercur n-am acasa... :mrgreen: :mrgreen:
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Cristian Irimescu scrie: Suntem mai multi!! :)
Imi cer scuze atunci :oops: dar d-nul Rusu are un stil mai pasional de a scrie,placut chiar 8) .De multe ori sunt colegi care ironizeaza unele subiecte,care poate nu-i intereseaza sau nu agreeaza subiectul.Poate,daca aflu concret cum se poate regla un barometru clasic si nu e prea complicat(schema aia cu calculele m-a cam dat pe spate) voi cocheta cu unul clasic 😉 ;pt ca daca in moda ceea ce este clasic nu are moarte,nu vad de ce nu s-ar aplica si in tehnica.

Gavriil Stiharul
Rusu Mihail
Membru fondator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Neata ! - Am citit tot pas cu pas. Cea mai buna oferta pentru barometru mi se pare cea a lui Cristi Irimescu ( http://www.germanelectronics.ro/conrad. ... pid=672080 )
Tin cont de ce-a scris Nelu Predonu, abandonez ideea cu altimetru, deoarece am doua buc si nici unul nu-mi arata exct altitudinea.... Intr-adevar navigatia e ok ca altimetru.
Oricum, barometru e asa ca un hobby, pentru cind stai intr-o locatie, ca sa sti ce te asteapta....dar, citeodata e mai bine sa nu sti :) ca-ti stingi repede carabalicul si pleci...
Electronic cu sonda de exterior am si arata foarte bine starea vremii pt orele viitoare. Statia este pentru cei cu adevarat pasionati si la 600 lei e mai ieftina cu 60 lei decit in D
Cel mai sfint mi s-a parut acel " clasic mos - babuta " care ieseau din casuta de lemn in functie de prognoza ... :) Cind mai gasesc unul pe la tirguri, imi voi lua cu siguranta.
Lectura interesanta si pe intelesul tuturor , pt cei ce vor mai multe explicatii am gasit aici : http://www.scientia.ro/tehnologie/39-cu ... etrul.html
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

Citind desre acest subiect,va pot spune ca eu am doua astfel de "aparate" clasice,deci mecanice de care ma folosesc foarte bine .Unul este tip consola care se fixeaza pe perete si are cadran ce indica umiditatea(jos),cadran pentru presiunea atmosferica(mare cu doua ace indicatoare,unul mobil ce se poate regla pentru a vedea diferenta de la o zi la alta)si termometru ,pentru apartament ,care are venerabila virsta de 33 ani .Al doilea este un ceas dar si doua cadrane ce indica temperatura si umiditatea.Acesta isi are locul in rulota.Isi fac meseria foarte bine si cred ca nu este nevoie de mai mult . 😉
Fişierul ataşat 17042011(004) (Copy).jpg nu mai este disponibil
17042011 (Copy).jpg
17042011 (Copy).jpg (48.9 KiB) Vizualizat de 2212 ori
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Scrie răspuns