bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Am luat acum vreo 5 ani un aparat cu 3 cadrane cred ca de la Bucur Obor din magazin la ceasuri, vreo 50 RON. Nu are nici o precizie, umidimetrul e inutil (indica 65% si cand am imprumutat o sonda digitala era 35%), barometrul e foarte aproximativ, iar termometrul... ce mai conteaza. Apoi am gasit la cateva magazine TCM din Bucuresti o statie meteo cu pana la 4 senzori wireless - pe baza barometru, termometru, umidimetru, ceas sincronizat radio, previziune de vreme - iar pe senzori doar termometru si umidimetru. Precizie de 1% la temperatura si 3% la umiditate. Am facut cateva cadou si pe la prieteni. Anul trecut baza era 70RON si 10RON senzorul. Folosesc un senzor in rulota pentru umiditate. Dar barometrul nu prea conteaza, doar in teore daca scade presiunea vine ploaie, in realitate depinde de "fronturile" atmosferice de pe ocean. Urmaresc vremea pe weather.msn.com, weatheronline.co.uk si accuweather.com, si fac media de 2 din 3.
Sanatate!
Pai si eu apelez la prognoza meteo.Nu as sta acasa sa ma uit la barometru.(Cu toate ca de ex.meteo da vremea pe Cluj si de multe ori nu ploua decat in judet)Cand ma duc cu rulota,ma uit inainte la meteo,dar daca stau cateva zile,la munte,nu am internet sau semnal la TV,deci ar fi util un barometru functional,sa stiu cu o zi inaintea plecarii daca ma prinde sau nu,o ploaie cand ies(in special de pe iarba).Cum spuneasm mai inainte,niste prieteni au luat rulota cu un asemenea barometru in dotare(cu mecanism).Cand acul se deplasa mult spre drepta,a doua zi era vreme inchisa,ploioasa;deci a functionat corect.
Sergiu,
Daca mai ajung curand printr-un targ de vechituri si gasesc asa ceva, care este pretul maxim pe care esti dispus sa-l platesti? Caci daca il gasesc si ma incadrez in "bugetul" tau, il si iau :) .
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Pai,nu stiu,daca e doar barometru cred ca pana la 25 lei merita;problema e ca nu stiu cum poate fi verificat;eu cel pe care l-am vazut la prietenii mei l-am vazut pe viu ca functioneaza.@Ovidiu,spune ca nu functioneaza eficient,al lui.Acasa am si eu unul de vreo 30 de ani,dar n-a functionat de cand il stiu eu.(nu m-am gandit sa incerc sa-l verifice/repare eventual,pt. ca nici nu stiu daca se mai ocupa cineva cu asa ceva).
Cred ca o idee ar fi sa gasesc intr-o rulota mai veche,functional si de care proprietarul nu are nevoie.Poate intr-o viitoare vizita prin Olanda...este un accesoriu care nu creste si nici nu scade pretul unei rulote SH si poate se dispenseaza cineva de el.Acolo,cred ca oamenii sunt mai corecti fata de cei de pe aici,unde-ti poate spune ca ceva e functional si de fapt sa nu fie asa.Prietenii mei daca tot il au il folosesc;poate altii,se pot lipsi.Cred ca daca ar fi unul eficient,chiar daca vechi,merita si vreo 10 euro.
OK, o sa vad ce si cum si te anunt. Iar de reparat, cred ca se poate la un atelier de ceasornicarie, cu conditia sa nu fie sparta capsula aneroida. Insa asta se intampla extrem de rar; mai degraba se deterioreaza sau se deregleaza mecanismul... Tinem legatura.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Ok,multumesc.O sa incerc sa ma interesez si la un atelier de ceasuri...inainte ma uit sa vad daca identific acea capsula...sa nu fie deteriorata.;ca este destul de mare cel pe care-l am eu,deci nu e greu sa ma uit la mecanism.
Din cate stiu eu, barometrul se verifica foarte simpu. Se baga intr-o punga, se umfla punga cu aer si in momentul in care strangi de punga si creste presiunea in interior, acele se vor misca in consecinta...
Succes!!!!
Mona si Octav Pop
Acum avem un camper facut dintr-un Iveco Daily si o rulota Dethleffs Beduin 510V
Problema nu este DACA functioneaza...ci PRECIZIA masuratorii.
Iti spun asta in cunostinta de cauza, deoarece am absolvit liceul de Metrologie.
Verificarea "adevarata" se face intr-o BAROCAMERA, unde se modifica presiunea si se compara cu un barometri pe principiul lui Toricelli.
Se pare ca si al lui @Ovidiu functioneaza,dar nu cum trebuie(si de nou).Probabil conteaza marca instrumentului in acest caz(sa fie de precizie).Iar despre verificare,in lipsa unui laborator...doar practic;daca dupa prognoza data, urmeaza sa ploua,e eficient;daca nu,nu.Presupun ca si Ovidiu asa a constatat.
La al meu nu prea se misca sesizabil acul de la barometru :( ...in schimb la umiditate si temp. se pare ca e OK ...mi-ar place sa pot sa-l repar la cineva (barometrul)
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)