Barometrul!?sau alt instrument de prognoza meteo...

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Barometrul!?sau alt instrument de prognoza meteo...

Mesaj de Odenie Sergiu »

In rulota(din '89) a unor cunostinte,am vazut agatat un barometru cu aratatoare(mecanic).Cu o zi inainte,daca acul spre deplasa spre o extremitate a cadranului,era un indiciu ca va ploua,daca era in partea opusa,se indrepta vremea.Mi-am amintit de vremurile apuse,cand am mai vazut astfel instrumente de apreciere a vremii si erau eficiente pentru acele vremuri.
Probabil,unii vor spune ca in conditiile actuale,cu internet,tv,radio,nu mai este de actualitate.Totusi mie mi s-ar parea util,in calatoriile cu rulota,in zone unde nu avem acces la mass media,internet sau mobil,sau pur si simplu daca nu folosim aceste surse de informare,din motive de recreere.Ca atare am cautat pe net informatii despre acest instrument si am constatat ca cele mecanice cam lipsesc,electronice mai sunt,dar unele cu preturi descurajante;cele mai ieftine,nu le cunosc eficienta.Am deschis deci acest subiect,in caz ca cineva cunoaste/are,daca se pot gasi astfel de instrumente care sa fie si eficiente.Am gasit,cum spuneam pe internet,dar nu pot sa-mi dau seama daca sunt si eficiente,in special cele electronice.Prietenii care aveau in rulota,l-au gasit acolo cand au cumparat-o si se pare,ca cel putin cu o zi inainte,prognoza starea vremii destul de bine.Uneori este util sa cunoastem daca va ploua,sau nu;in functie de starea vremii,ne planificam deplasarea dintr-un loc in altul si mai ales la munte,daca stam cu rulota pe iarba,e util sa aflam daca a doua zi mai putem iesi,din cauza unei ploi sau ne vom chinui...Poate sunt instrumente mai eficiente (la purtator)decat barometrul clasic,cu aratatoare,la ora actuala;daca au si un pret rezonabil,atunci ar fi interesant de achizitionat.Daca cunoasteti ceva despre acest subiect,va rog sa va exprimati parerile,cu detalii tehnice.Poate sunt si altii interesati sa achizitioneze asa ceva.
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Barometrul!?sau alt instrument de prognoza meteo...

Mesaj de Radu Pascu »

Am eu cu remote si doi senzori externi. Aata temperatura interior, exterior (in doua puncte) si umiditatea, fazele lunii si presiunea atmosferica cu grafic de prognoza pe 24h. Este foarte eficient si predictiv.
Firma Echipot din Oradea a avut piese de schimb pentru cel cumparat de mine din Franta, (un senzor extern mi-a cazut de la etajul 6 :D ) Dar mai sunt si altele in marile suprafete comerciale. este bine sa cumperi cu senzori externi wireless macar doi sa poti sa-i "plantezi" la soare si la umbra. Eu asa am si sunt foarte multumit. O sa coste undeva in jur de 200ron ceva care sa merite. Cel de 50ron atat dai, atat face.
Bafta si minuni!

P.S.
un exemplu mai jos
http://www.clubafaceri.ro/director/stan ... atura.html
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Cristian Irimescu
Membru forum
17
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1972

Mesaj de Cristian Irimescu »

Da, sunt ok, arata valorile elementelor meteorologice masurate. Stim exact ce temperatura avem, ce umezeala ce presiune. Asta nu inseamna ca avem si o prognoza. :D Aceste statii sunt similare meteorologiei populare.
De exemplu:
Un con de brad vechi, pe vreme frumoasa este deschis (din lipsa umezelii), adata cu cresterea umezelii in atmosfera, incepe sa se inchida, ceea ce inseamna ca maiine urmeaza sa ploua. Nu costa si face acelasi lucru..exemplele pot continua.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Vad ca cel de cca 200 ron este doar cu un senzor(deci nu sunt prea ieftine,cam cat un vent de 12v SH...).Cum spuneam,am vazut si eu pe net din astea,dar nu stiu cat de bine "prezic";si pe o zi,doua,mai mult?Cele mecanice sunt cumva mai ieftine?(daca mai exista),ca de eficiente,sunt...nu stiu principiul lor de functionare,dar...merge.
Nu stiam de treaba cu conul...dar daca e ieftina si tine...poate incerc :lol: si-mi iau asa si vent de 12V 😉

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

Eu il am de vreo 3 ani si inca nu a dat gres. Al meu ae si un grafic asociat cu presiunea atmosferica din 3 in 3 ore si practic poti sa vizualizezi instant variatia presiunii in ultimele 24h. As apoti sa apreciezi ca va ploua maine după-amiaza sau ....etc. In plus mai retine maximele si minimele dea lungul timpului. As apot a sti cand a fost cel mai frig sau cald, in casa si afara separat pe cei trei senzori.
Scepticismul asupra acestui instrument meteorologic nu este justificat, chiar daca conul de brad este naturist si probabil si sigur. Nu este totul sa plua si nici nu stiu daca mirificul con de brad va fi sensibil si al presiunea atmosferica.
In final, cele spuse mai sus trebuiesc luate ca un sfat doar, dat celui care a initiat topicul si nu ca o reclama.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Ovidiu Ciobanu
Membru forum
16

Mesaj de Ovidiu Ciobanu »

Sau asa ceva :)
Fişiere ataşate
image_03.jpg
image_03.jpg (71.3 KiB) Vizualizat de 3679 ori
VW T4 Multivan - in transformare
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

La mine-i mult mai simplu si nu da gres niciodata.
Romatism, la umarul drept.
Nici nu va imaginati cat de tare doare cand se schimba vremea... :D
Mai are alt avantaj, transmisie fara fir si functionare fara baterii, stocarea datelor facandu-se direct in creier cu atentionare permanenta ca sa nu cumva sa treaca neobservata :D
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Isdraila Ioan
Membru forum
15
Oras: Arad
Data nasterii: 14 Iun 1954

Mesaj de Isdraila Ioan »

fiind la COVASNA la tratament ,am gasit un ceas de perete care are suplimentar si cadrane de temperatura si umiditate(presiune atmosferica).Foarte elegant si foarte practic la numai 12 ron.
fam.Isdraila Ioan si Valentina
Volvo V50 2.0 HDi+
Camper Ford Meridian CI International 314
Tel.0729929120-Nea Nelu e-mail gl99vrc@yahoo.com . "Partea interesanta la oamenii inteligenti,este ca par nebuni in fata prostilor"Albert Einstein.
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Ceva real,in sfarsit.Foarte bun pretul,mai ales daca si functioneaza corect.Pacat ca eu n-am intalnit asa ceva sa cumpar,m-ar fi interesat.

Gavriil Stiharul
Costin Tabra
Membru forum
18
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Sergiu,

Noi avem un barometru mecanic, cu termometru de interior de cativa ani de zile (cred ca ne apropiem de 10...). Functioneaza foarte bine, si are, pe langa acul propriu-zis, inca un ac. Acesta se poate roti deasupra acului barometrului, astfel incat, daca observi barometrul in fiecare zi la aceeasi ora, vei vedea variatia presiunii atmosferice in ultimile 24 de ore. Cu cat variatia este mai mare (exista pe undeva pe net date mai detaliate), cu atat modificarea vremii se va produce intr-un timp mai scurt.

Dupa ce ne-am cumparat rulota, am mai gasit de cumparat asa ceva prin targurile de vechituri. O sa fac niste poze diseara si le pun pe forum. Daca aveti targ de vechituri in Cluj-Napoca, fa o vizita in zi de targ si sunt sanse mari sa gasesti asa ceva. Pretul pentru cel achizitionat recent a fost de... 5 RON.
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

De asta ce spuneti ??...cumparat de la taraba de la un om in varsta...
Fişiere ataşate
IMG_4066 [640x480].JPG
IMG_4066 [640x480].JPG (49.79 KiB) Vizualizat de 3015 ori
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Bratulescu Ionut
Membru forum
15

Mesaj de Bratulescu Ionut »

Sau asta... :D :mrgreen:
Fişiere ataşate
IMG_4069 [640x480].JPG
IMG_4069 [640x480].JPG (53.93 KiB) Vizualizat de 2972 ori
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
Scrie răspuns