nomads-lorildike scrie:Eu am fost in mai 2007 de doua ori in audienta la seful POL. Rutiere din Tg.Mures (co-autorul celui mai nou cod rutier valabil in Ro) si am discutat cu el legat de acest subiect si mi-a spus clar:
CONDUSUL CU CATEG. B A UNUI ANSAMBLU FORMAT DIN VEHICUL TRAGATOR + REMORCA (ORICE FEL) CERE DEPASESTE 3500 KG SE CONSIDERA INFRACTIUNE SI SE PEDEPSESTE CU INCHISOARE
Eu am avut dosar de urmarire penala solutionat cu scoatere de sub urmarire pentru un Toyota Hi lux de tereen si o remorca goala care impreuna au depasit 3500 GMA iar cele doua greutati proprii erau mai mici impreuna de 2800kg. In Tg. Ms la procuratura se pot intilni cam 20 de cazuri pe luna
Asa ca fratilor jucati-va.....pana va prinde!!!

Nu orice remorca de orice fel ci orice remorca (sau rulota) cu masa maxima autorizata ce depaseste 750 kg, respectiv care nu este incadradata ca fiind remorca usoara.
Atasarea unei remorci usoare (adica una la care MMA este mai mica sau egala cu 750 de kg) nu schimba incadrarea in categorie. Valabil pentru categoriile B, C, D.
Tie ti s-a facut dosar penal pentru ca MMA a remorcii depasea 750 de kg iar suma MMA ale autov tragator si remorcii depasea 3.500 kg.
Daca remorca ta ar fi avut MMA sub 750 de kg putea sa conduci cu categ B un ansamblu de pana la 4250 de kg (maxim 3500 kg pt. autov de cat. B cu un max de 750 de kg pentru o remorca).
Nu conteaza daca remorca sau masina sunt incarcate sau nu si nici masele proprii.