Husa/prelata autorulota

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
StefanDan
Membru forum
6
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Apr 1972

Husa/prelata autorulota

Mesaj de StefanDan »

De ceva vreme sunt in cautarea unei huse/prelate , si cum se apropie sezonul rece, devine din ce in ce mai acuta achizitionarea unei prelate.
Aruncat un ochi pe net si gasit
Fiamma
https://www.fiammastore.com/Motorhome-C ... home-Cover
Maypole
https://www.ebay.co.uk/itm/Maypole-moto ... SwvhtdoY9W
altceva din UK
https://www.leisuredepot.co.uk/leisure- ... -5-7m.html

Ca si preturi, cele mai ieftine sunt 2 si 3 (cam acelasi nivel), 1 (fiamma) fiind un pic mai scumpa.
Uitat si pe rewieuri....la maypole am gasit marea majoritate de bine.

Acum eu am dilema mea...la toate 3 scrie ca sunt din materiale rezistente la apa si respirabile, dar am intrebat direct la "ei" ce inseamna asta.
La Maypole mi-au raspuns ca respirabil inseamna ca este rezistent la apa dar dupa o anumita cantitate de apa (ploi mai lungi, nu spun cat ce cum) materialul lasa sa treaca umezeala DAR asta inseamna ca si lasa se se evapore mai repede apa "trecuta" sau umiditatea din condensarea naturala.
La "depot" mi-au zis ca este potrivita pt cele 4 anotimpuri DAR la ei, in UK, asa ca nu poate sa zica nimic legat de vremea din Romania (la englezoi am auzit ca rar este zapada de 20cm-si atunci e urgenta nationala , si rar sunt temperaturile care sunt la noi, adica de -15,-20,-25grade).
La Fiamma inca astept raspuns.
Reprezntatul Fiamma Romania mi-a zis ca prelata lor se comporta bine la zapada si inghet, ca nu au gasit umiditate primavara sub prelate...o fi adevarat, nu o fi, habar nu m. E normal ca orice parinte sa nu isi vorbeasca de rau "copilul"..si cum eu sunt Toma Necredinciosul....

Astea fiind spuse, stau si nu stiu ce prelata sa iau...cum se comporta oare la ploile noastre de toamna prelungite, cum se comporta la zapezile noastre de metrii, la inghetul nostru .

Cei care ati folosit/inca folositi prelate, care este experienta voastra? De unde ati luat, cat a fost halatul, cum se comporta la temperaturi mici, etc etc.
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Husa/prelata autorulota

Mesaj de Radu Pascu »

Eu am prelată de ceva ani. Ba am și modificat-o. Acum am o „ușă” în prelată închisă cu fermuar, de așa natură încât să pot să intru în rulotă fără să desfac nimic. La ploi prelungite, se umezește și se „lipește” de suprafața rulotei, dar datorită tensiunii superficiale, nu permite apei să treacă prin ea. Apoi de uscat se usucă extrem de repede. Mai puțin de o oră două. Cu zăpada nu sunt probleme. Îngheață și se face „scoartă”. Singura problemă este...VÂNTUL. Dacă nu este întinsă perfect, așa încât să nu permită să „fluture”, o să aveți surprize cu mătuirea suprafeței rulotei. Practic prin efectul de drapel, se freacă suprafața rulotei și se mătuiește. Deci... atenție la felul în care o întindeți pe rulotă și în primul rând la dimensiunea aleasă, care trebuie să fie cât mai apropiată de dimensiunea rulotei. Oricum recomand să găsiți un croitor bun și pasionat care să o „ajusteze” ulterior achiziției. Căutați ca materialul să fie cât mai subțire și moale (gen material de fâș, umbrelă etc). O prelată grea, este foarte greu de manevrat și va fi rigidă.
În concluzie...sunt mulțumit de prelată, dar numai după ce am modificat-o.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
StefanDan
Membru forum
6
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Apr 1972

Re: Husa/prelata autorulota

Mesaj de StefanDan »

Mda, pt ca in tara , in cele 2 magazine de specialitate, nimeni nu a catadicsit sa puna ceva info despre produsele lor, tocmai am comandat un maypole pt 5.7m din uk....cu tot cu transport oricum ajunge mai ieftina decat cea mai ieftina de la noi.
Preferam sa iau de la noi totusi dar....acum cateva zile am trimis mail la exis cerand cateva info tehnice despre prelata de la ei, am primit telefon si doamna respectiva incepuse sa imi povesteasca una alta, dar fiind la volan am rugat-o sa imi raspunda la mailul trimis...inca astept mailul promis. La mailurile trimise in uk cerand info despre produs, a doua zi mi-au raspuns.
In primavara , daca nu uit, spun cum si-a facut (sau nu) treaba
Scrie răspuns