Boiler apa calda

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 17 Noi 1974

Boiler apa calda

Mesaj de Barbulescu Silviu »

Am precizat de la inceput ca in rulota vreau sa am apa calda.
Pana acum am vazut ca sunt 3 variante de a obtine apa calda principale:
1. Boiler pe tubulatura de evacuare aer cald din soba (are nevoie de curent + capacitate limitata) 80-100 euro SH
2. Boiler independent de evacuare - mai modern si mai scump (are nevoie de curent + capacitate limitata) / 200 euro SH
3. Boiler instant - are nevoie de curent si are capacitate nelimitata permitand si reglajul temperaturii apei (adica dintr-un foc pot sa am apa calda in toata rulota). pret de nou cu garantie 50-150 euro.

As vrea sa aflu mai multe (avantaje-dezavantaje pentru fiecare sistem). La prima vedere sistemul 3 are cele mai putine constrangeri si este cel mai ieftin. Si cred ca si montajul poate fi destul de usor de realizat comparativ cu 2 si 1 care presupun mult mai multa manopera.

Imagine

Imagine

Imagine
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Re: Boiler apa calda

Mesaj de Cosmin Man »

Salut.
Eu am montat un instant pe gaz, calore tn7.Este f ok pentru ca nu asepti sa incalzeaca apa, e instant. Consuma f putin, si nu ai nevoie de curent, aprinderea piezo fiind operata cu doua baterii r20.
Ca inconveniente, trebuie sa ii faci evacuare pt gaze arse si sa ai unde sa il pui. Eu am un camper de 7 metri., deci am avut loc.
A costat 500 de lei, montajul e diy deci nu ma mai costa. Debitul de apa este de 7 litri pe minut, dar trebuie sa ai pompa sa duca, a mea e externa, cu membrana.
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Mă bucur ca ai postat ca am vorbit cu 2 colegi și le spuneam ca există cineva care a trecut de la teorie la practică :D și are montat un astfel de boiler. Gheață este spartă...
Eu nu am găsit boiler independent de curent (ce am găsit eu avea nevoie ori de 12V ori de 220V). Dacă are și un minim de protecție fără curent ( mă refer la supraîncălzire să se oprească singur ar fi excelent). Scriu de pe țel. Mă uit acasă mai bine la caracteristici.
Eu să fiu sincer îl vreau afară. (Agățat de mânerul de lângă proțap sau pe acolo). Când nu îl utilizez să stea în cutie.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Inca se mai gaseste boilerul respectiv;
Pretul gasit de mine este sub 100 euro: http://www.instalatiishop.ro/instanturi ... ct_tn7_gpl

Are mult mai multe protectii decat credeam;

Dezavantaje ar fi doar daca vreau sa-l pun inauntru (are nevoie de cos de evacuare gaze si priza de aer neopturabila !!); Daca il pun afara scap de toate dezavantajele.

Boilerul gasit de mine e un sistem complet (regulator gaz, cablaj, dus etc); Dezavantajul major e ca nu e din romania si garantia e ca si cum nu ar fi. (daca se strica nu imi convine sa il trimit prin curier). Pretul este asemanator (probabil iese un pic mai scump din costurile de livrare in romania)

Ce presiune de gaz este necesare la Calore tn7? Adica poti sa folosesti regulatorul rulotei (ramanand gaz pentru tot ce functioneaza pe gaz sau iti trebuie alt regulator pentru instant? Eu din ce stiu (nu sunt sigur) am 50 mbar iesire.

Presiune de intrare a gazului in regulator: 0.3-7.5 bar
Presiune de iesire a gazului din regulator: 20-60 mbar
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Mesaj de Cosmin Man »

Eu am regulator de 30 mbar si merge ok. De asemebra, nu are nevoie de presiune mare de apa. Sunt colegi are au facut un. Sistem cu acumulare de apa, si folosesc pompa submersibila de rulota si functioneaza in parametri.
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
pirvuhoratiu
Membru forum
12
Data nasterii: 16 Apr 1964

Mesaj de pirvuhoratiu »

Boilerul Athena c125b de la Black Sea militari nu necesita cos de fum.
Nicu Iancu a montat un astfel de boiler cu acumulare si incalzeste apa in bidonul de plastic de sub chiuveta in 2 min.
Nu necesita 12v sau 220v ci doar gaz, cu aprindere piezo.
Se poate folosi la pompa deja existenta de la baie.
Si in plus are garantie parca un an.
Producator: Heat Line
Cod: C125B Metan
Instant pe gaz ce poate opera la presiuni scazute ale apei (0.1 bar)./ Aprinderea si reglarea debitului de gaz se face de la aceeasi rozeta de comandata./ Arzator din inox si schimbator de caldura din cupru./ Vopsire electrostatica cu pudra epoxidica./ Este dotat cu 7 sisteme de siguranta./ Aprindere piezoelectrica si flacare de veghe./ Nu se conecteaza la conducta de evacuare gaze.
Debit apa calda (l/min): 5
Putere termica nominala max/min (kW): max. 10.4
Putere termica utila maxima (kW): 8.7
Tipul de alimentare: Metan
Debit gaz metan G20 (mc/h): 1
Debit apa calda la ΔT=25°C (l/min): 5
Debit apa calda la ΔT=45°C (l/min): 2.7
Presiune maxima de lucru (bar): 10
Presiune minima de lucru (bar): 0.1
Alimentare cu gaz (toli): 1/2
Apa menajera (toli): 1/2 (intrare apa rece)/3/4 (iesire apa calda)
Tiraj: n/a
Dimensiuni (mm): 250 x 415 x 220 (L x H x A)
Greutate (kg): 7.2
VW passat TDI 4motion + Hymer Eriba Nova 392
0723909090 e-mail god_guard@yahoo.com
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Multumim pentru sugestie. E bine ca exista deja cateva variante puse in practica.

Eu as vrea ceva care sa fie portabil (sa il tin in rulota); Sa il conectez la apa prin mufe rapide si la butelie prin mufa clasica (adica sa-l montez in 2 minute) si sa am apa calda in toata rulota fara rezervor suplimentar. (sa stea undeva afara si sa nu am nevoie de cos sau grila de aport de aer).

Pentru cineva care foloseste rulota primavara - toamna - iarna e necesar sa fie montat inauntru. Eu nu prea am astfel de intentii in viitorul apropiat.

Nici ca in filmul asta nu am nevoie de apa calda in mijlocul poienii - dar nici la ceva prea complicat nu vreau sa ajung.

http://youtu.be/RGAOK730-PE
http://www.youtube.com/watch?v=IcP9FaJn-ac
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Cosmin Man scrie:Eu am regulator de 30 mbar si merge ok. De asemebra, nu are nevoie de presiune mare de apa. Sunt colegi are au facut un. Sistem cu acumulare de apa, si folosesc pompa submersibila de rulota si functioneaza in parametri.
Eu vreau ceva cat mai simplu. Rulota a avut regulator de 30 mbar dar acum am unul de 50 mbar. Am vazut tot intr-un clip ca daca vrei apa fierbinte rau poti sa o recirculi. (adica dupa ce ai ajuns cu ea la 30 de grade o mai bagi odata in boiler si iese opărită.
Eu nu vad la ce ar putea sa-mi foloseasca - boilerul postat de mine am inteles ca trebuie tinut pe minum sa nu te opărești (baga apa foarte calda pe mediu sau tare).
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Sorin.Sibiceanu
Membru forum
16
Oras: ora
Data nasterii: 21 Mar 1908

Mesaj de Sorin.Sibiceanu »

Buna dimineata, boiler instant gasiti in Leroa Merlin in Chitila la pretul de 380 ron, si pe mine ma interesa unul dar am montat boiler TT2 ..
Dacia Duster 4x4 + Fendt Karaat 470TF
Tel: 0766652014
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

pirvuhoratiu scrie:Tipul de alimentare: Metan
Debit gaz metan G20 (mc/h): 1
Pai daca e varianta pe metan cum il foloseste colegul mentionat la rulota? Sau se poate opta la livrare ca la calore pentru butan? Are site pe net firma respectiva?
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
pirvuhoratiu
Membru forum
12
Data nasterii: 16 Apr 1964

Mesaj de pirvuhoratiu »

Și funcționeaza f bine cu gpl. Personal am întrebat la service-ul firmei și mi-au spus ca aproape toți utilizatorii folosesc gpl la acest boiler. Firma este în București Militari. Black Sea.
VW passat TDI 4motion + Hymer Eriba Nova 392
0723909090 e-mail god_guard@yahoo.com
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Barbulescu Silviu scrie: Dezavantajul major e ca nu e din romania si garantia e ca si cum nu ar fi. (daca se strica nu imi convine sa il trimit prin curier). Pretul este asemanator (probabil iese un pic mai scump din costurile de livrare in romania)
Nici la instantul Calore (care e si made in CHINA) sau altele nu se beneficiaza de garantie daca este folosit pe GPL; decat daca este montat de o persoana autorizata si folosit la o instalatie GPL omologata :!: . Nici macar la case la tara nu are nimeni instalatie GPL omologata (eu nu am auzit pana acum sa aiba) la rulota e chiar imposibil.
Daca are montate duze de gaz metan, din informatiile gasite pe net, functioneaza pe GPL (doar ca nu foarte bine pt. ca afuma si afecteaza si consumul care se pare ca va fi mai mare).
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
Scrie răspuns