Turcia - circuit iunie 2014

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Membru fondator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Dupa cum am prezentat planul cu pregatirea excursiei in Turcia in topicul viewtopic.php?f=161&t=7553&p=97158&hilit=Turcia#p97158 , am procedat ca atare si in 18 iunie am plecat la drum
Decizia pt. aceasta excursie a fost luata este drept, cam in scurt, dar totusi ni s-a alaturat un echipaj de rulotisti, prieteni din Ploiesti. Plecare din Giurgiu 19 iunie, intoarcerea pe 1-2 iulie.
Mentionez ca nu sintem la prima abatere, ci la a 3a cu camperul prin Turcia si vom reveni cu siguranta, deoarece am fost multumiti de conditiile de campare, de drumuri, de preturi si altele
Voi incerca sa sintetizez ce a fost mai important in acest circuit, in care am stationat la 5 campinguri. Veti gasi astfel detalii despre drum, campinguri, tarife, obiective si de comportament.

Traseul a insumat in total 2300 km (RO-Kusadasi-RO) in 12 zile cu 5 campari, fiecare a cite 2-3 zile. Am impartit etapele in asa fel, incit am condus doar citeva ore intre punctele de sedere.

Imagine

ETAPA 1

19 iunie 2014 - Plecarea din Giurgiu la ora 9, strabatind Bulgaria prin Targoviste, cu detinatia Camping Saros, in apropiere de Gelibolu. A fost singura portiune mai lunga, cu sosire la ora 18

Imagini cu plecarea, vama bulgara si turca. De mentionat ar fi ca pe Bulgaria, trebuie atentie la denivelarile de prin localitati, ce nu-s marcate si pot creea mari neplaceri in..wc-urile chimice :D

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Camping Saros - ( http://www.saroscamping.com ) - Coordonate GPS : N 40° 34′ 59.24″ - E 26° 50′ 17.17″ - Tarif 15 euro / 24 h / echipaj cu totul inclus. Terasa restaurant in incinta, pe plaja. Poze :

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Campingul e administrat de proprietar care se ocupa indeaproape de orice client. Cina luata pe terasa la ora de seara e de nota maxima. Preturi decente, servire super, cu numai 10 euro/ pers...
In concluzie am stat 2 nopti si ne-a placut. De la Giurgiu la Saros Gelibolu sint 540 km. Conditiile din camping se pot lesne vedea in poze, dar in special, in clipul ce-l voi posta in finalul descrierii.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Urmeaza Clipul aferent acestei primei Etape, in care veti putea vedea practic, starea drumului prin Bulgaria, trecerea prin vami, drumurile prin Turcia si in special imagini din camping Saros.

Avind in vedere ca sintem la mijlocul lui iulie, va dorim Vacante placute !

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Re: Turcia - circuit iunie 2014

Mesaj de Rusu Mihail »

Imagini combinate foto/clip, de pe traseul descris in postarea de mai sus cit si din camping Saros / Gelibolu. ( etapa 1 )

Camping Saros Türkei (19 iunie) RO-BG-TR - ( clip Nr 1 )

LINK Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=u-GYl5kbSRg

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

21 Iunie - O vizita in Gelibolu

In 21 iunie, am plecat in vizita, intr-un satuc alaturat, de unde am luat piine, iar ca "bonus" am primit 4 placinte calde din partea brutariei :) , dupa care, am plecat catre Portul Gelibolu.
Acei oameni simpli si primitori, ce ne-au oferit cite o placintica fara a dori sa achitam, mi-au intrat la suflet si mi-au reconfirmat ca noi popoarele balcanice, privim un pic altfel lucrurile

Imagine

Imagine

In Gelibolu ne-a prins o ploaie scurta de vara, ceea ce ne-a facut sa intram exact in prima cofetarie cu ..baclava :D Dupa cite o portie..de baclava am continuat vizita si nelipsitul shoping.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Pe strazile pestrite presarate cu tot felul de magazine, doamnele au jubilat, logic... De acolo am reusit sa-mi iau tigari la un pret derizoriu dupa care ne-am oprit bineinteles la o placintarie
Intr-un final, am vizitat portul si ne-am retras spre camping, nu inainte de a trece prin piata, de unde ne-am umplut sacosele cu tot felul de fructe proaspete. Am incheiat cu cina festiva :)

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Noi vom reveni cu siguranta in aceasta locatie, avind in vedere comportamentul prietenesc al patronului de la Saros, cit si conditiile f bune, raportate la un pret decent cu reducere pt romani !
Pentru cei doresc o excursie in aceasta parte a Europei, voi prezenta cite un clip pentru fiecare locatie in parte. In felul acesta se pot vedea conditiile si alte detalii ceva mai greu de prezentat.
.
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Clipul aferent celor doua zile petrecute la camping Saros, impreuna cu o vizita in portul Gelibolu.

Gelibolu Camping Saros Turkey (20-21 iunie) - ( clip Nr 2 )

LINK Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=vN0Da4SlKvY

.
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Frumos clipul , ai muncit ceva la el Mihai , iar muzica se potriveste la fix ! :)

Asteptam continuarea cu "Altin " ...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Adrian Vatamaniuc

Mesaj de Adrian Vatamaniuc »

Anul asta ne-am hotarat ca pentru a treia oara consecutiv sa mergem in concediu in Turcia.
Ce-i drept nu am de gand sa fac mii de kilometri , dar vreau sa stau linistit pe malul marii si sa ma relaxez timp de doua saptamani.
Plaja , pescuit , inot , sarituri , eventual lectii de wind-surfing, poate o vizita la Istanbul ca sa facem o croaziera de o zi pe Bosfor, cateva vizite in Silivri la lokanta ca sa mai testez cateceva din bucataria turceasca , ceva pide , lahmaciun, supa de linte, sarailie , baclava ,........
Nu stiu de ce multi sunt speriati de Turcia asta ca de bombe , dar daca treci peste bariera psihologica a pasaportului ( vizele se dau direct in vama si nu costa nimic) si a faptului ca mergi intr-o tara musulmana, nu ai decat de castigat.
Preturile sunt foarte bune , unele chiar mai mici ca la noi in ceea ce priveste mancarea (legume ,fructe , carne de pui, iaurt , lapte) iar in camping preturile sunt foarte-foarte bune.
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

Si pe mine m-ar incanta Turcia, insa campingurile din cate vad mai sus sunt cam pustii, domnule Rusu de ce nu prea e lume pe acolo ?
Adrian tu cand pleci si cate echipaje sunteti ?
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Adrian Vatamaniuc

Nu iti face griji in ceea ce priveste popularea campingurilor ; asta in care a fost Mihai este din cele care sunt mai mult pentru turisti.
In campingul in care mergem noi sunt multe bungalow-uri , si este ceva mai animat. Semizkum Mokamp - Silivri(TR) , il gasesti pe net.
Noi plecam cu siguranta pe 29iulie , adica intr-o zi de marti si eu unul vreau sa stau 2saptamani batute pe muchie.
Suntem deocamdata 3echipaje.
Eu am vorbit cu cel care administeaza campingul si mi-a facut personal un pret preferential , adica 35TL/zi/echipaj , ceea ce in lei insemna vreo 52 iar in Euro vreo 12.
Daca ai chef sa mergi cu noi te astept cu un telefon sau cu un mesaj .
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Adrian , nu cred totusi ca "lumea e speriata" de Turcia, poate fi doar o conceptie preconceputa, pe care am avut-o si eu pina in 1997, cind am vizitat prima oara Turcia cu rulota...
Tocmai de aceea am si facut acest topic, in special pt cei interesati sa viziteze aceasta tara in continua dezvoltare, cu oameni simpli si primitori, in special cu romanii, da, asa e.
Fiecare e indreptatit sa-si aleaga destinatia, unii prefera, Vestul, altii prefera Alpii, altii Grecia, iar cei mai putini Balcanii...Chestia asta imi si convine, pt ca nu e aglomeratie :)
Deasemeni fiecare e liber sa aleaga daca scopul e odihna prelungita 2 saptamini- o luna, sau vrea sa viziteze mai multe locatii, deci e optiunea fiecaruia daca vrea plimbare sau nu
Daca ai ceva rabdare, pina in finalul topicului, voi descrie totul ca la carte, nu cu vorbe-n vint si colegii isi vor face o imagine in special din clipuri, daca e de vizitat Turcia sau nu.

Dragos, campingurile in Turcia se aglomereaza in general pe Iulie-August. In perioada in care am fost noi, final de Iunie, a fost inceputul Ramadamului, cind lumea sta pe acasa...
La Saros e un camping mai mic, un gen de resort bazat mai mult pe terasa-restaurant cu specific. Am fost totusi 5-6 rulote si 2-3 campere, suficient, de aia chiar mi-a si placut :)
Vei observa in celelate postari, campinguri ce le voi prezenta, ca numarul atelajelor era in crestere, cu cit se coboara mai mult spre Antalia, unde clima este mult mai atragatoare.

Noi vom continua a vizita Turcia, iar ca tinta de concediu, am fixat ANT camping (Erdek) dupa zicala ca "omul sfinteste locul"..Avem si un parteneriat pt ClubRV, ajungem si acolo.
Deocamdata Turcia are mai multe atuuri pt o anumita categorie de RV isti, preturi mai mult decit ok, drumuri f bune, dupa cum se vede si portile sint deschise in special pt turisti

Imagine

Cit de curind, voi continua cu prezentarea celui de al doilea camping de pe traseu, etapa a 2a, Altin camping..
.
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
ETAPA 2 - Camping Saros - Gelibolu - Canakkale - Troia - Ezine - Oren ( Balikesir ) - Camping Altin Camp = 200 km (5 ore) Plecare la ora 10 / sosire la ora 15 ( inclusiv pauzele )

Imagine

Am plecat lejer la ora 10 de la Saros, doar eram in concediu si dupa traversarea strimtorii Dardanele pe la Canakkale, am urmat drumul pe coasta nord vestica a Turciei, prezentata mai sus.
Fata de acum 5 ani, lucrurile au evoluat f mult, soseaua e mai nou pe 4 benzi, exceptie cei 20-30 km ce traverseaza muntii. Peisajele sint no comment, veti vedea cu detalii in clipul aferent
Pe traseu, dupa coborire, ajunsi pe malul marii, am incercat doua campinguri, dar nu prea erau pe plac, asa ca am continuat drumul la "Altin camp" unde imi scosesem div. date si fotografii

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Initial discutasem sa mergem la camping Dereli, dar impreuna cu prietenii Maria & Claudiu, am decis sa poposim mai des pentru a nu conduce ca bezmeticii sute de km prin soare la 40 grade..
Cind am ajuns la Altin si am vazut intrarea, curtea, magnoliile inflorite si mirosul acestora, eram sigur ca nu vom campa numai cu 15 euro/ noapte..insa acesta a fost pretul final / echipaj :)
Ne-am instalat sub copacii imensi si in mijlocul vegetatiei, am deschis un whisky cu "vecinul", ca de...22 era ziua mea si trebuia sa fac cinste.. Am primit in dar, o ciorba de burta romaneasca

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Din prima am decis cu vecinul ca stam macar doua zile in aceasta locatie. Campingul este imens, are 40.000 mp cu 150 locuri de campare, direct pe plaja. Erau aprox alte 9 campere si 5 rulote
Am tras o tura de zona pentru fotografii, timp in care vecinii au iesit la shoping in bazarul aflat la citiva km in Oren. Nu stiam de acest camping, dar a intrat in baza de date a familiei noastre.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

A doua zi 23 a fost dedicata plajei si programului de voie ...Sincer nu rezistai mult pe plaja din cauza temperaturii, dar datorita vintului, a fost ok. Apa era cristal, se vede in poze cit si in clip.
Pozitia camparii era de invidiat, curtea imensa, insa noi am prins "loc in fata"..Totul impecabil ca la carte, ofertele din terasa tentante, grupri sanitare jos palaria, nu gresisem ca ne-am oprit.

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Seara, am tras o vizita in oras, unde ne-am ghiftuit cu portofele cu brinza excelente, baclava, inghetata si cu o limonada chiar cu adevarat naturala. Vinzatoarea a pozat linga cele doua Marii :)
Varietatea magazinelor cit si servirea, nu prea ne tragea spre casa, dar totusi a trebuit sa ne retragem pt o bere rece la "botul calului" Hymer, ce isi facuse datoria ireprosabil in ciuda celor 75 cp

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Imagine

Sincer, nu prea ne venea a pleca din aceasta locatie de vis, insa, planul nostru era sa ajungem atit la camping Dereli, linga Kusadasi cit si la baile de la Pamukkale, obiectiv de interes turistic...
Concluzia : De cite ori vom avea ocazia, vom merge pina la acest "adevarat" camping. Detalii despre Altin camp pe net la : http://www.altincamp.com/ - GPS: N 39°30'35.36'' E 26°56'7.55''
Urmeaza clipul aferent.
.
Rusu Mihail
Membru fondator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

.
ALTIN camping Turcia (22-23 iunie 2014)

LINK TRILULILU : http://www.trilulilu.ro/altin-camping-22-23-iun-2014 ( original ) - Clip Nr 3 bun de vizionat

LINK YOUTBE : https://www.youtube.com/watch?v=Enc6_1jq02c ( muzica youtube )

Vacante placute si vreme frumoasa ! :)

.
Adrian Vatamaniuc

Eu am fost prima data in Turcia prin 1991 , cu o masina mica pana in Istanbul.
Pe vremea aia nici nu ma gandeam sa iau rulota , asa ca nu am fost interesat de campinguri sau alte locatii.
De atunci si pana acum in comparatie cu Romania , ei au "explodat" in ceea ce priveste nivel de trai , constructii de blocuri si de strazi.
Ca sunt ei mai "buruienosi" asa , si nu prea ii ajuta capul cateodata , este altceva . Compenseaza cu atitudinea fata de turisti sau de straini in general , atitudine calda primitoare , si de intrajutorare la nevoie .
Am vazut ca si voi ati mers pe D-100 , care este la ei drum national , dar care este modernizat si facut mai ceva ca o autostrada. Putini sunt pe la noi care sa aibe masini cu care sa poata alerga pe acolo la cat permite soseaua aia.
Din punctul meu de vedere , Turcia este o destinatie excelenta la preturi poate mai mici ca in Romania. Tu ziceai ca ati mancat cu 10Euro de persoana , desi mie mi se pare mult , dar comparativ cu preturile de pe litoralul romanesc este mai ieftin. Gresesc ?
Eu cu Nutzi si cu Diana mancam cu totii masa de pranz la o lokanta din Silivri cu 20TL , asta insemnand in vremea aia 12EURO, Scump, nu ? :D
Mie nu mi-a trebui sa fiu reprezentat al vreunui club sau forum , ori sa semnez vre-un parteneriat cu cei de la Semizkum Mokamp si uite ca fiind clientul lor pentru al trei-lea an mi-au facut un pret bun 35TL/zi/rulota , ceea ce in lei este vreo 52 iar in euro vreo 12. Mai jos de atat nu cred ca se poate gasi , sau daca gaseste cineva sa faca bine si sa posteze pe forum.
Scrie răspuns