greseala R.A.R?

bancuri, zvonuri, hobby-uri, imagini, filme haioase, chat, ID-urile membrilor...
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
adrianparaschiv
Membru forum
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 30 Mar 1979

greseala R.A.R?

Mesaj de adrianparaschiv »

Sunt posesorul unei rulote Abbey gts 212 din 91 adusa din Anglia...Am observat ca la majoritatea colegilor diferenta de kg intre greutatea rulotei si MMA este undeva intre 200-300 . La mine in talon este o foarte mica diferenta adica de doar 50 kg. Oare este o greseala sau asa mai sunt si alte rulote , cu aceasta mica diferenta???? 😢 Greutatea trecuta pe talon 950kg, iar MMA 1000kg???? :roll:
Opel Astra h+Hobby Excellent 495 Sunt mindru de rulota noastra!!!!
Liviu Adrian
Membru forum
17

Re: greseala R.A.R?

Mesaj de Liviu Adrian »

Adrian, in cazul in care vei trage cu o masina mai grea si nu ai decat categoria B, este chiar un avantaj.
Oricum, un drum la RAR poate remedia situatia.
S-o stapaniti sanatosi !
Sanatosi sa fim...restul iese din respect si prietenie
Ionita Bogdan
Membru forum
19

Mesaj de Ionita Bogdan »

La mine in talon scrie asa greutate 1400 kg (confor cantar RAR ) iar MMA 1500 kg. Pe actele de Olanda aveam 1250 / 1500 kg. Deci esti in Romania --Tara tuturor posibilitatilor-- :lol:
0722.296.538
bogdanionita_jean@yahoo.com
VW Caravelle + Tabbert Baronesse 620
Sandu Toma
Membru forum
18

Mesaj de Sandu Toma »

Dar de rulota 1000/1000Kg ati auzit ? Asa este trecut TEC-ul meu in CIV si talon.
Deci nu pot pune in ea nici macar o sticla cu apa minerala :( S-o creada ei ! :lol:
Orice problema are o rezolvare practica
Costin Tabra
Membru forum
18
Oras: București
Data nasterii: 12 Iul 1970

Mesaj de Costin Tabra »

Le dau dreptate colegilor care spun ca R.A.R. are carente.

De ce? Simplu: rulota noastra in actele din Olanda era "cantarita" cu 601 / 800 kg. In urma unui memoriu de reducere a greutatii maxime, de la 800 la 750 kg, m-am trezit in cartea de identitate cu 740 / 750 kg. Cerand explicatii directorului de agentie, acesta mi-a raspuns cu o intrebare naucitoare: De unde stiti ca datele din documentul olandez sunt corecte? Iar raspunsul meu a fost pe masura: Asa cum si reprezentanta R.A.R. a luat de bune datele atunci cand mi-a eliberat C.I.V.-ul...

Mentionez ca cele scrise in C.I.V. au rezultat in urma a 3 cantariri, in aceeasi zi, pe cantare diferite, fiecare aratand alta valoare, nici una necorespunzand cu valoarea de 740 kg mentionata in C.I.V. Cireasa de pe tort a fost ca au incercat sa-mi "explice" ca greutatea proprie de 601 kg probabil reprezinta greutatea rulotei fara mobilier...

Fara comentarii.

Sandule, spre deosebire de tine, noi putem pune 2 bidoane de 5 litri de apa plata :lol: :lol: :lol:
Ford Focus Tournier 1,6 TDCi + Wilk DeLuxe 450
Membru asociat
+40 729 082819
+40 730 RULOTA
costin.tabra@gmail.com
Catalin Popescu
Membru forum
16

Mesaj de Catalin Popescu »

S-o crezi tu...2 bidoane apa > 10 kg ! :D Deci:daca te prinde,esti ars ! :D
Hilux Vigo + Knaus 500
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

Am fost la RAR...mi-a masurat rulota cu o ruleta obosita...lungime, latime...etc. Am ajuns la cauciucuri: ma intreaba omul: ce marime sint? Zic: habar nu am!nu scrie pe carte? Omul se uita pe roata din dreapta si zice: asta e 155/65/R13! si asa a trecut! In drum spre casa am observat ca rulota sta cam strimba! Opresc la o vulcanizare si rog sa-mi page presiune egala in pneuri! Plec si acelasi lucreu observ! Ma uit la roti si imi dau seama ca o roata era mai mare si una mai mica! Intrebare: Care este roata buna? Citesc forumul pentru a vedea de ce am nevoie! Pentru rulota mea, care are 980 Kg, am nevoie de C-uri! Dar C-uri pe dimensiunea pe care mi-au scris-o la RAR, nici nu exista! Deci pneuri care sa suporte minim 500 kg pe 155/65/R13 nu am gasit! Cred ca daca ai spuneam omului de la RAR ca am pe R12 asa scria! ......
Asta-i Romanica!....O tara lipsita de responsabilitati!...Pacat ca-i locuita!
Odenie Sergiu
Membru forum
15

Mesaj de Odenie Sergiu »

Interesant,cum se face RAR in Bucuresti...Eu cand am fost la RAR am predat cheia masinii(care tracta rulota) unui angajat;mi-a dus-o in hala(pe aceeasi linie unde verificau masinile;acolo a stationat o perioada,in care am vazut ca au masurat-o,s-au uitat pe dedesupt,la serie si...cam atat.N-am avut acces in hala decata la sfarsit sa iau actele,deci nu m-a intrebat nimic(si n-am vazut sa o cantareasca).Datele scrise de ei in CIV corespundeau cu cele scrise in actele din Germania.Se pare ca nu e acelasi RAR... :?:
Volkswagen Golf+Dethleffs Nomad RD3/in general...OFF CAMPING

Ești considerat geniu nu numai prin ceea ce ai scris, ci și prin ceea ce ai evitat să scrii.
Gavriil Stiharul
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Cred ca depinde de dispozitia de moment a celui care face verificarile.
La mine a masurat cu ruleta Lxlxh si a trecut in carte ce era in cartea nemteasca, nu ce-i daduse lui.
A spus ca masoara doar ca sa nu fie diferente majore.
La roti a trecut ce aveam in actele nemtesti si suplimentar, rotile care erau montate in acel moment pe rulota, mai mici ca latime si inaltime, au fost trecute la observatii care nu modifica comportamentul ...etc pe cartea de identitate si deasemenea pe talon.
Nu stiu de unde a dedus el masa proprie si maxima.
Pe actele originale era doar maxima admisa, 1000 kg, el trecand proprie 830 kg si 170 kg "incarcatura".

RAR-ul facut in Bucuresti, din partea mea, 10 bile albe, rapid, fara probleme, fara spaga :D
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Marius Beldiman

Mesaj de Marius Beldiman »

George Marcu scrie:
RAR-ul facut in Bucuresti, din partea mea, 10 bile albe, rapid, fara probleme, fara spaga :D
Intr-adevar, RAR-ul se obtine foarte frumos si usor(cel putin la Bucuresti), insa bucuria dispare in momentul in care te opreste "organul" si-ti da amenda, sau...pote mai rau! Ce faci? Stai sa-i demonstrezi incompetenta celor de la RAR?
Ce sa facem? mergem prudent si ne rugam sa nu fim opriti! :shock: 😉
Ovidiu Perju

Mesaj de Ovidiu Perju »

beldiman_marius scrie:
George Marcu scrie:
Intr-adevar, RAR-ul se obtine foarte frumos si usor(cel putin la Bucuresti), insa bucuria dispare in momentul in care te opreste "organul" si-ti da amenda, sau...pote mai rau! Ce faci? Stai sa-i demonstrezi incompetenta celor de la RAR?
Ce sa facem? mergem prudent si ne rugam sa nu fim opriti! :shock: 😉
Mi se pare putin exagerata ideea,hai sa fim serios ce poate gresi RAR-ul,o masa maxim autorizata,sau un an de fabricatie restul nu ne afecteaza in trafic,cu bref-ul rulotei in mina se poate corecta pe loc greseala mai ales cea a masei maxime autirizate care afecteaza cel mai mult,daca ei actele ca primarul si te duci s-o inmatriculezi si dupa accea te te uiti in certificat si sesizezi greseala asta este.
enache-vasile
Membru forum
15

Mesaj de enache-vasile »

Sa va spun ce am patit eu:
Dupa ce am facut omologarea la R.A.R. (care a durat vreo cateva ore),am plecat linistit si victorios sa-mi duc rulota in curte la tara, undeva langa Dragasani, eu fiind din Craiova. Pe drum, dupa ce am parcurs vreo 10 Km. mi-a cazut roata din partea stanga,am pierdut prezoanele,roata am cautat-o vreo zece minute prin zapada pe camp,si bineinteles ca nu aveam nici macar cheie de roti. A fost o nebunie. Pana la urma am rezolvat problema cu ajutorul unor prieteni.

Bun venit pe forumul CLUBRV.RO !
Prezentarea ( viewtopic.php?f=22&t=3454 ) ca si completarea Locatiei in Profil sunt cerinte ale Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra si familie, precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Cei care doresc in plus fata de aceasta prezentare, sa posteze informatii/imagini despre rulota, autoturism, familie, o pot face prin deschiderea unui topic in cadrul Forumului RV-UL MEU ( viewforum.php?f=23 )
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
VW Golf 3 + Roller R4
enache_vasile@live.com
Scrie răspuns