Va salut. Subiectul acesta cred ca este si va fi de mare interes. Cine nu-si doreste sa aibe propriul curent ? Am citit cu atentie fiecare postare. Vreau sa va spun, ca-s mare fan al solarelor de toate neamurile posibile. Nu contest chinezariile. Fiecare insa dispune de un anumit buget. Toti am vrea mult, bine si cit mai ieftin, dar asta e cam greu.
Tocmai azi ne-am intors de la Exis. Nu le fac nici o reclama, dar nu se poate contesta ceea ce este o realitate. Cu toate ca aveam pe camper 2 x 55W cu 90 Ah de la mama lui, i-am comandat lui Gerard, ceva mai mare si puternic. Vreau sa va spun ca ne-am intors super multumiti de serviciile si produsele de buna calitate si foarte bune si in pret. Dupa ce s-a muncit 7-8 ore, acum am pe camper o instalatie de 210 W cu 2 baterii Beaut de 145 Ah fiecare, a 44kg/ buc... Panoul nou pus suplimentar de 100 W a incarcat 13,85 V chiar si la ora 18 , cind soarele era jumatate apus, deci no coments. Bateriile Beaut m-au impresionat fiind si de ultima generatie. In a doua zi de sedere , au urmant si probele...Totul a decurs perfect. Mare lucru sa intri in camping si sa zici pardon, nu doresc curent...
Referitor la preturi, poate sa zica cine ce-o vrea. Preturile lui Gerard, rivalizeaza chiar si cu cele de pe Ebay. Ex: Beaut 145Ah 315 euro pe siteul lor, la Exis 234 euro, sau, Panou solar 100 Ah la 280 euro, mai greu de gasit...Ca sa nu mai zic ca o baterie de 145 Ah in Ebay este cu 429,95 euro. Am facut tot felul de comparatii de preturi la aceiasi calitate si nu am putut comenta. Ce-i a lui e a lui, are superoferte. In final, important este ca am plecat foarte multumiti. Sigur ca ne vom intoarce daca ne mai vine vre-o idee de ceva si mai mult...Oricum, am lasat si loc pentru o extindere... :D
Pentru rulote, nu cred ca este neceara atita putere. Pe camper cu Truma 6002, e nevoie insa, de ceva mai multa putere. Depinde de fiecare ce vrea. Normal, pentru iluminat si consumuri mici , cred ca-i suficient si un kit de 50-70 W. Acum daca nevasta-mea o vrea sa mai faca si piine la masina sau mai stiu eu ce, vor fi alti bani , alta distractie. esential e ca am pus in calcul si o eventuala marire...caci cine stie ce-om mai vrea. De aceea e bine ca fiecare sa-si faca calculul necesarului propriu. In functie de asta si de buget, devenim "solari" Investitia costa ceva si se amortizeaza mai greu, in functie de numarul iesirilor off si in-camping, dar eu zic ca merita din plin. :D
Toate bune tuturor si sa ne regasim "iluminati solar" , fara cabluri intinse pe iarba si fara generatoare zgomotoase. In final cu pretul unui generator bun, va puteti pune un kit solar pe masura...

- Cele 2 bucati baterii BEAUT a 145 ah per buc.jpg (95.22 KiB) Vizualizat de 3054 ori

- BEAUT-AGM 145-12.jpg (91.17 KiB) Vizualizat de 3059 ori