Cu largul concurs al lui Rolland, anul asta mi-am mai facut un panou, dupa ce anul trecut facusem inca unul, dar cu alta tehnologie.
O sa incerc sa pun si pasii parcursi de mine, cu mentiunea ca am incercat sa copiez intocmai tutorialul lui Rolland.
Multumesc, Rolland !
Dupa ce am taiat conductorii la dimensiunea a doua latimi de celula, m-am apucat sa-i lipesc pe acestea
Dupa ce am atasat conductorii la toate celulele, pe o parte, am trecut la inserierea lor direct pe foaia de geam, taiata in prealabil(dimensiunea aleasa de mine a fost 107/52 cm). Eu am ales sa pun cate un distantier de gresie (5mm) la fiecare 2 celule, astfel incat sa stau linistit la preluarea eventualelor socuri mecanice.
Dupa ce am inseriat toate celulele, respectand dimensiunile trasate de distantierii lipiti pe masura ce avansam, am trecut la confectionarea chenarului, ce l-am umplut ulterior cu silicagel. Si pentru ca la primul panou au fost probleme de condens, am facut chiar doua socluri pt absorbant.
La pasul urmator am lipit conductorii ce urma sa-i trag afara si am pus un cordon generos de silicon pentru acvarii (cca un tub)de jur-imprejur.
Ultima etapa a fost sa asez deasupra cealalta foaie de geam, taiata identica cu prima si sa montez canalul conductor de jur-imprejur. Cand taiati geamul, rugati sa va slefuiasca bine marginile pt a evita scurgeri de "energie vitala". Pt ca iesirile din panou sunt in diagonala, unul dintre cabluri l-am tras langa celalalt pe sub acest canal cu functie de rama.
In afara de multa rabdare, nu cred ca-i nevoie de cine-stie-ce aptitudini.
Asa ca spor la treaba doritorilor.