Necesar:
a. filtru polen / habitaclu (sunt filtre pe piata de la 20 RON la 160 RON ... poate si mai mult).
b. cheie TORX T25
c. cheie surub 5,5 (inginerii fiat stiu ca toti avem chei de 5,5 pe acasa si nu le folosim!

d. surubelnita dreapta subtire
Pasul 1
Cu surubelnita dreapta subtire trageti clemele care mascheaza suruburile marcate cu hexagon rosu. Surubelnita se introduce in santul de sus. Pasul 2
Cu Torx 25 desfacem 3 suruburi - 2 de sub cleme si unul de sub protectia de cauciuc situata intre suporturile de pahar ale consolei centrale. Intreg capacul urmeaza sa iasa. Este prins cu cleme metalice. Se trage si se pozitioneaza astfel incat sa avem spatiu de lucru - urmeaza al doilea capac, putin mai mare.
Pasul 3
Cu Torx 25 desfacem 4 suruburi indicate cu cercuri rosii. Verificati sa nu existe cleme precum cea marcata cu galben. Acestea trebuie sa se desprinda de pe capacul de la pasul 3 si sa ramana pe spatele capacului de la pasul 2. Intreg capacul iese prin tragere - in prima faza din partea de sus. Se pozitioneaza astfel incat sa avem spatiu de lucru.
Pasul 4
Cu cheia de 5,5 (pe care presupun ca toata lumea o are!!!, pentru ca este una uzuala?!... o aveti, nu???), desurubati cele 2 suruburi marcate cu cerc verde. Eu am fost foarte atent sa nu stric filetul in plastic. Tragem apoi de cele doua lamele dupa care eliberam clemele. Indepartam capacul filtrului de polen. Pasul 5
Tragem filtrul de polen vechi usor spre noi si in jos. Iese lejer. ***
Curatam cat mai bine.
Montam in ordine inversa.
Suntem atenti ca aerul sa circule prin filtru dinspre spatele masinii catre fata acesteia. Suntem atenti sa avem toate cele 6 cleme metalice pe capacul descris la pasul 2. Fiecare clema are cate 4 picioruse metalice care le ancoreaza pe spatele capacului. E simplu. Dureaza 10 minute. Numai sa aveti minunea de cheie de 5,5... Eu nu am folosit-o niciodata pana acum. Daca aveti USB pe capacul de la pasul 2 veti avea si niste mufe de desfacut; eu nu am.
Aerul curat si proaspat e important pentru mine - de aceea schimb des filtrul de polen.
Spor!