Vrem o tară ca afara? Sau nu!

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Dragi membri ai Asociaţiei CLUBRV-RO,

Am intitulat acest topic dupa expresia vremii, pentru a lamuri ce viitor se doreste pentru asociatia noastra.
Dilema nationala, are o exprimare concreta in grupul celor cca. 100 de oameni care deţin RV-uri si care sunt membri asociati şi fondatori la noi.
In anul 2008, asociaţia noastra a aderat la FICC, prezentând Statutul legalizat si tradus in engleza şi in care, se precizează că:
,,Asociatia stimuleaza si promoveaza turismul de agrement cu rulota si autorulota, are ca scop promovarea potentialului turistic de agrement, cresterea fluxului turistic, ridicarea standardelor oferite de operatorii acestui gen de turism (campinguri), precum si asigurarea unei interactiuni armonioase intre sectorul turistic si factorii de ordin social si de mediu" iar la
,,Art.5 Asociatia este organizata si functioneaza ca persoana juridica, fara scop lucrativ, neguvernamentala si apolitica, a carei aspiratie fundamentala este initierea si sprijinirea activitatilor in domeniul turismului cu rulota, autorulota, in unitati de cazare specifice sau in afara acestora cu respectarea prevederilor legale in vigoare."
Deci, suntem obligati să respectam şi mai ales, să aplicăm prevederile acestui statut.
Adică să promovăm turismul in unitaţi specializate, iar in afara acestora, adica offcamping, cu repectarea prevederilor legale.
Care sunt acestea, la locaţia Costineşti?
In afara contractului de comodat al terenului şi Contractul de salubritate?
Avize sanitare?
De incendiu?
De supraveghere financiară?
Ciprian şi-a dat demisia când, culmea, un membru al Comisiei de Cenzori, Bălţăţeanu Traian şi-a permis să-l întrebe de evidenţele Costineşti.
D-na Violeta Popa a devenit incomodă în CD când a ridicat aceeaşi problemă.
Deci despre ce legalitate vorbim?
Campingurile organizate au un program strict, de linişte. Oferă condiţii clasificate in stele, şi au tarife pe măsură.
Ce ne dorim?
O semiobscuritate gen Costineşti, din toate punctele de vedere, sau petrecerea timpului liber în condiţii civilizate?
Turismul adevărat cu RV-ul costă. Cine nu acceptă acest lucru nu este rulotist.
Este un ultilizator de casa pe roti care pleaca de acasa sa nu plăteasca chiria locuintei.
Prin statut, asociatia noastră promoveză turismul şl nu interpretarea acestuia.
La AG se poate hotărî,modificarea statutului in sensul promovării petrecerilor continue, fără limită de orar şi in locaţii eventual fărâ costuri, dar şi fără condiţii.
Si eu consider că pentru asemenea activitati nu este necesara o asociatie, ajunge un grup de facebook.

Este usor sa confisti o activitate care a fost gândită in perspectiva idealurilor moderne in domeniu, pentru a ne reintoarce la comportamentul specific autohton.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Birca Dacian Mihai
Membru forum
7
Oras: Sibiu
Data nasterii: 20 Iul 1962

Re: Vrem o tară ca afara? Sau nu!

Mesaj de Birca Dacian Mihai »

Constantin Curelea scrie:Dragi membri ai Asociaţiei CLUBRV-RO,

Am intitulat acest topic dupa expresia vremii, pentru a lamuri ce viitor se doreste pentru asociatia noastra.
Dilema nationala, are o exprimare concreta in grupul celor cca. 100 de oameni care deţin RV-uri si care sunt membri asociati şi fondatori la noi.
In anul 2008, asociaţia noastra a aderat la FICC, prezentând Statutul legalizat si tradus in engleza şi in care, se precizează că:
,,Asociatia stimuleaza si promoveaza turismul de agrement cu rulota si autorulota, are ca scop promovarea potentialului turistic de agrement, cresterea fluxului turistic, ridicarea standardelor oferite de operatorii acestui gen de turism (campinguri), precum si asigurarea unei interactiuni armonioase intre sectorul turistic si factorii de ordin social si de mediu" iar la
,,Art.5 Asociatia este organizata si functioneaza ca persoana juridica, fara scop lucrativ, neguvernamentala si apolitica, a carei aspiratie fundamentala este initierea si sprijinirea activitatilor in domeniul turismului cu rulota, autorulota, in unitati de cazare specifice sau in afara acestora cu respectarea prevederilor legale in vigoare."
Deci, suntem obligati să respectam şi mai ales, să aplicăm prevederile acestui statut.
Adică să promovăm turismul in unitaţi specializate, iar in afara acestora, adica offcamping, cu repectarea prevederilor legale.
Care sunt acestea, la locaţia Costineşti?
In afara contractului de comodat al terenului şi Contractul de salubritate?
Avize sanitare?
De incendiu?
De supraveghere financiară?
Ciprian şi-a dat demisia când, culmea, un membru al Comisiei de Cenzori, Bălţăţeanu Traian şi-a permis să-l întrebe de evidenţele Costineşti.
D-na Violeta Popa a devenit incomodă în CD când a ridicat aceeaşi problemă.
Deci despre ce legalitate vorbim?
Campingurile organizate au un program strict, de linişte. Oferă condiţii clasificate in stele, şi au tarife pe măsură.
Ce ne dorim?
O semiobscuritate gen Costineşti, din toate punctele de vedere, sau petrecerea timpului liber în condiţii civilizate?
Turismul adevărat cu RV-ul costă. Cine nu acceptă acest lucru nu este rulotist.
Este un ultilizator de casa pe roti care pleaca de acasa sa nu plăteasca chiria locuintei.
Prin statut, asociatia noastră promoveză turismul şl nu interpretarea acestuia.
La AG se poate hotărî,modificarea statutului in sensul promovării petrecerilor continue, fără limită de orar şi in locaţii eventual fărâ costuri, dar şi fără condiţii.
Si eu consider că pentru asemenea activitati nu este necesara o asociatie, ajunge un grup de facebook.

Este usor sa confisti o activitate care a fost gândită in perspectiva idealurilor moderne in domeniu, pentru a ne reintoarce la comportamentul specific autohton.
Doresc sa petrec toata vara la mare, intr-o locatie cu oameni dragi, nu o locatie clasificata cu stele si tarife pe masura. Voi petrece vara la mare off camping sau la locatia noastra, dar as prefera la locatie pentru o anumita comoditate. Si nu sunt pregatit sa platesc 50€ pe zi. Nici pe departe! Anul trecut am campat off 81 de zile la mare!

Trimis de pe al meu SM-G975F folosind Tapatalk

Birca Dacian-Mihai, Tel. 0723/277305, e-mail: shiva@astronida.com
Rulota TEC Weltbummler din 1987 si Skoda Octavia 1,9 TDI din 2004
Există numai trei feluri de informaţie: bună, rapidă şi ieftină; poţi primi numai două dintre acestea!
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

Vai ,domnul Curelea,:)) Dar ce bine v-a ridicat-o domnul Marius Dulcu la ,,fileu "..:)) De unde atata inversunare pentru putere domnul meu ca de bani nu poate fi vorba...si nici de sete de dreptate ?!! :)) Pana acum nu v-ati manifestat ,,scarba" vis a vis de locatia Costinesti ??!! De ce acum ? Intreb ca membru cotizant.

Si dumneavoastra ,domnul Nelu Predonu ? Cum v-ati permis sa puneti la dispozitia oamenilor un teren neparcelat,fara alei asfaltate ,fara punct sanitar,remiza de pompieri ,fara salon de masaj ,magazin alimentar la intrare ,paza ,curent electric??? Si culmea ,refuzati si plata unor faciliati...AVETI SIGUR CEVA DE ASCUNS ,AFACERI MURDARE ,INTERESE POLITICE ?!! :smoke:

Ma al dracului roman cum da el cu bata in balta .Sa fie ea a dracului de capra .
Devine distractiv.Propun inchiderea locatiei Costinesti si ridicarea in furci a CD in frunte ,ce spun in frunte ..in cea mai inalta furca sa fie Lupu Ciprian...pai sa curga sange domnilor daca tot suntem romani . :big_boss:
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Stimate domn Serghei Din, nu am avut ocazia sa ne cunoastem, dar daca veneati la intalnirile organizate in cei 13 ani de existenta ai asociatiei ati fi avut ocazia sa intalniti multi membri cu aceeasi gandire ca M. Dulcu, Cosmin Prund, Radu Pascu, Doru Stoicescu, etc. care au preferat sa paraseasca comunitatea decat sa fie alaturi de oameni care au alta viziune despre RV-uri, modul lor de utilizare si petrecere a timpului liber.
Aceasta este dilema asociatiei.
Care se va lămuri la AG.

PS. Nelu Predonu, Ciprian si altii cunosc demult parerea mea despre Costinesti.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Sigur ca vrem o tara ca afara: totul bun si curat (si rafinat), toti sa avem RV nou, vremea sa fie buna, copiii sa fie cuminti, Mos Craciun sa vina la timp. Sa fie bine ca sa nu fie rau, cum sa nu vrem?

Cum facem asta? ne dam de trei ori peste cap si:

- politicienii nostri dau inapoi tot ce au furat 30 de ani (ne imbogatim subit, avem bani pentru orice) si se transforma in niste modele de cinste si harnicie;
- dispar gunoaiele de peste tot, poluarea e doar o amintire trista, padurea este din nou plamanul urias al tarii
- infloreste industria, agricultura eco/bio ne hraneste pe toti si da si la export, transporturile duduie (ca doar si infrastructura se vede de pe Luna!), serviciile-s prompte si la standarde cum n-am mai vazut; angajatul este un robotel cu o productivitate stahanovista, angajatorul este un tatuc inimos (bine, cand e vorba de productie, n-are decat un standard de calitate, si anume "super")
- litoralul nostru se transforma in Coasta de Azur
- cetateanul (mincinos, credul, rautacios, lenes, delasator) se face frate crestin intru Domnul cu toata lumea, Biserica urmeaza pe Hristos dupa ce a impartit saracilor tot aurul si padurile si hotelurile
- ...
- ...
- a, si sa nu mai mearga nimeni la Costinesti, ca de aia nu avem noi o tara ca afara! ca nu-s avize
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Dl. Curelea a asteptat ridicarea mingii la fileu pt a interveni cu aceasta atitudine pe care o cunoastem si cu betele in roate pe care le-a mai bagat si alta data ...

Cand a venit la Tuzla sau la Pasarea sa ne ajute nu mai avea aceeasi parere ca si azi era ok sa apara in poze chiar cu noi , deci a fost entuziasmat sa faca parte din echipa de acolo o data fara sa spuna nimic de rau nici de Tuzla nici de Pasarea...

NU este altceva decat o razbunare , un atac la adresa mea.
Dl Baltateanu Traian nu de Costinesti a intrebat, el a vrut sa faca filiale sa ne separe, sa separe si bugetul si contributiile , dar asta e alta discutie , chiar daca vrea sa-l apere si acum dupa toate cele intamplate cand la un moment dat ”s-a lepadat de el ” .

Daca nu se vrea Costinesti nu e o problema se poate vota , noi am adus bani si sponsori ca sa tinem acest proiect nu bani de la voi.
Cand s-a votat la AGA depre Costinesti s-a votat democratic sau vreti sa anulati voturile ?

Cand ati vazut ca Predonu ne ajuta si la Tuzla si la Costinesti si la Pasarea LAC inclusiv unde el personal a cosntruit WC -ul ati spus ”sarut mana” ca s-a mai gasit unul sa faca munca partiotica DAR nu ati spus ca nu ne reprezinta nici proiectul , nici desenele pe care le-a facut PRedonu ca sa ne ajute sa vedem cu m sa asezam rulotele..

Faceam si la Rusu la Cheia si azi eram mai in fata cu un pas daca aveam oameni de isprava mai multi

NU va opreste nimeni sa promovati locatii frumoase a chiar e de laudat sa o facet insa nu prea ati facut-o !

Ne-ati promis dupa 1 dec, dupa demisia mea o intalnire la nivel international si in acel topic dupa 6 luni nu ati scris nici buna ziua macar ... DECI ZERO !

Acum ne bagati pe gat o locatie VAMPIRE BRAN de 65 ron/zi + extra taxa de la2 pers in sus15-20 ron ... la care nu se inscriu nici macar 12 echipaje sa vina ... ADICA LA CEL MAI MARE TARIF POSIBIL VREODATA care a existat la un eveniment CLUBRV in ROmania ....

IN tot acest timp nu ati organizat nici PAste si nici 1 mai INTR-o locatie legala , autorizata , frumoasa s.a.m.d. activitatea in CD este egala cu zero ca demersuri si respectiv evenimente .

Prin textul de mai jos dl Curelea ne-a jignit pe toti cei carora ne place acea locatie...

”La A.G. se poate hotărî, modificarea statutului in sensul promovării petrecerilor continue, fără limită de orar şi in locaţii eventual fărâ costuri, dar şi fără condiţii . ”

Felicitari , ti-ai dat arama pe fata !
Culmea un om ..mai exact dl. Curelea care la Costinesti era off camping mai sus la cineva in curte NU INTR UN CAMPING !
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

Constantin Curelea scrie: 21 Mai 2019, 10:12 Stimate domn Serghei Din, nu am avut ocazia sa ne cunoastem, dar daca veneati la intalnirile organizate in cei 13 ani de existenta ai asociatiei ati fi avut ocazia sa intalniti multi membri cu aceeasi gandire ca M. Dulcu, Cosmin Prund, Radu Pascu, Doru Stoicescu, etc. care au preferat sa paraseasca comunitatea decat sa fie alaturi de oameni care au alta viziune despre RV-uri, modul lor de utilizare si petrecere a timpului liber.
Aceasta este dilema asociatiei.
Care se va lămuri la AG.

PS. Nelu Predonu, Ciprian si altii cunosc demult parerea mea despre Costinesti.
Este dreptul nostru ca indivizi sa avem pareri pertinente sau nu.Posibil sa fi pierdut ceva dar ,ultimile evenimente ma fac sa nu imi para rau ca nu am participat la intalnirile asociatiei.Nu sunt adeptul intalnirilor gen ,,agapa" ,nu imi plac copii si evident galagia,prefer locuri cu ceva liniste,iar la aceste intalniri lipsesc cu desavarsire.. Era de preferat ca acesti oameni sa nu paraseasca ,comunitatea,si sa isi canalizeze energia spre ceva constructiv.Si,daca au parasit comunitatea de ce mai dau sfaturi ,de ce critica? Citesc pe aici despre mari proiecte ,realizari..etc ..Unde ? Cand?

Cu toate astea sunt si raman cotizant si sustin Asociatia ,macar pentru ITP-ul la 3 ani,sau poate pentru ca visez la o Asociatie de 2000-3000 cotizanti a carui presedinte sa poata sta la discutii cu Ministrul Transporturilor sau cu cel al Turismului.

Ce nu inteleg eu ,este inversunarea !! De ce ? Pentru ce? Pentru functii,importanta ,putere ,pentru cine o are mai mare (capacitatea intelectuala),pentru ca suntem constienti cu totii ca mai mult de o Tuzla sau de un Costinesti nu s-e poate face in acest moment si nici in viitorul apropiat .Daca vrei ceva de anvergura ,ai nevoie de bani ...iar cu 100 lei pe an de la 60 persoane..faci exact ,,nimic".Daca ceri 500 pe an ,in 24 ore s-e blocheaza forumul de demisii,dar vrem conditii.
Florin Herciu
Moderator
12
Oras: Piatra Neamt
Data nasterii: 01 Ian 1969

Mesaj de Florin Herciu »

Ca sa nu se mai intrebe lumea daca-s moderator (chiar moderator?), o sa intervin intru moderare si temperare:
Lupu Ciprian scrie: 21 Mai 2019, 10:53 Dl. Curelea a asteptat ridicarea mingii la fileu pt a interveni cu aceasta atitudine pe care o cunoastem si cu betele in roate pe care le-a mai bagat si alta data ...
...
NU este altceva decat o razbunare , un atac la adresa mea.
Dl Baltateanu Traian nu de Costinesti a intrebat, el a vrut sa ... sa ne separe, sa separe ...
...
...dupa 6 luni nu ati scris nici buna ziua macar ... DECI ZERO !
Acum ne bagati pe gat ...
IN tot acest timp nu ati ... activitatea in CD este egala cu zero
... dl Curelea ne-a jignit ...
... ti-ai dat arama pe fata !
Ciprian, crede-ma ca iti inteleg frustrarea acumulata (cu detaliile pe care le cunosc, si cu cele pe care nu le cunosc, dar le intuiesc), dar relaxeaza-te, respira de 5-6 mii de ori si:

- nu mai lua totul personal (desi, uneori, nu se poate sa nu fie personal)
- nu te mai concentra pe persoane (a ta, a altcuiva), ci pe fapte si idei
- dupa cum zice si nea Serghei, inversunarea nu e buna
- (sterge bine nasucul) hai sa spunem toti in cor ca "vrem o tara ca afara"

Gata, am moderat!
(...)
Tucson 2.0 CRDi, Avento Royal 395 TL DeLuxe
0721-299-111
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Eu m-am simtit bine in: ,,O semiobscuritate gen Costineşti",asa cum a scris un coleg de-al nostru intr-o postare de mai sus,....parerea dumnealui. Si o sa sustin aceasta locatie.

M-am simtit mai bine decat in majoritatea campingurilor din Romania,unde ....cam 80% sunt niste pseudocampinguri.
Cand le-oi vedea ca se asemana cu alea din Austria,Grecia,Turcia,sau macar cu cel din Fundu Moldovei ,Camping de Vuurplaats ,atunci o sa ma vedeti ca sustin Art.5 din Statut.

Pana atunci nu o sa sustin marsavia , indolenta si pusul pe capatuiala a administratorilor de camping,nu toti dar in proportie de cca. 80%,jegul si mizeria din campingurile din Romania,nu in toate dar in proportie de cca. 80%.
Autorulota Dethleffs Just 90
George Moraru
Membru asociat
10
Data nasterii: 28 Mai 1970

Mesaj de George Moraru »

N-am fost la Costinesti, nu sunt adeptul intalnirilor de masa, nu sunt un tip prea sociabil nici cu prietenii, dar i-am admirat si ii invidiez pe cei care au depus eforturi acolo, precum ma si bucur pentru cei care se duc acolo.

Daca s-ar putea sa avem si locatii de lux, m-as bucura aproape la fel de mult.
Pana una-alta, insa, suntem in Romania si, cu mici exceptii, nu suntem deloc bogati.

Si sa nu va vina vreo idee "creata", ca eu tocmai am donat 100 de lei pt Costinesti in contul Asociatiei!
George & Co
Insignia 2018/170 CP & Swift Toscane 2004
Superbrig TC 677 pe Ford Transit 2.4

geo2005@gmail.com
Marius Dulcu
Membru asociat
7
Oras: Timisoara
Data nasterii: 05 Mar 1982

Mesaj de Marius Dulcu »

Atunci de ce te folosesti de asociatie pentru a sustine proiecte ca si Costinesti? Din moment ce donezi direct, pe langa asociatie?
Nu esti un pic pervers?
Fendt Saphir 495
daniel_cojocar
Membru asociat
11
Oras: Timisoara
Data nasterii: 14 Apr 1976

Mesaj de daniel_cojocar »

Vreau si eu o tara ca afara!
Vreau si eu mai multe decat cele mentionate de @Florin Herciu!
Dar, totusi, vreau si eu sa ajung sa vad ca aia de-afara nu mai vin in Romania pentru a beneficia de conditiile (inca posibile) de libertate si economie de la noi din tara! Sau poate vreau sa vad ca vin mai multi, nu stiu exact :-)!

Imi exprim durerea cum ca, unii membrii aceste comunitati nu transpun Art.5 din statul care prevede SI "initierea si sprijinirea activitatilor in domeniul turismului cu rulota, autorulota, in unitati de cazare specifice sau in afara acestora cu respectarea prevederilor legale in vigoare intr-o sustinere a ideilor de spatiu ingradit, pregatit cu locuri pentru deseuri, cu facilitati uzuale pentru "locatarii" temporari dat fiind ca ceea ce se intampla pe proprietatea privata este legal (pana la urma nu a fost nici o amenda de la Politie/mediu/etc pentru ceea ce se intampla in curtea imprejmuita!) fie ca ea este pe numele Cojocar Daniel fie ca eu am dat drept de folosinta Asociatiei. Ma-ntreb daca se dadea dreptul de folosinta unei asociatii chinologice, oare ei nu ar fi utilizat spatiul pentru cainii de pe litoral "parcati" acolo pe perioada sezonului estival (facand toate diligentele necesare pentru a nu perturba mediul inconjurator)

Totusi, daca si eu as avea un teren oportun pentru astfel de activitati la munte sau la mare, as face acelasi lucru cu el pentru aceasta comunitate! Am un teren, in Dolhasca (SV) dar nu cred ca incanta pe nimeni o astfel de locatie dat fiind oportunitatile zonei asa ca... nu se intampla nimic!

PS: Va rog sa nu va simtiti lezati de comparatia intre Asociatia rulotistilor si o Asociatie chinologica! Nu este intentia mea de a asemui un rulotist cu un caine ci... este vorba de folosirea unui spatiu in anumite conditii
Duster 4x4 1.5 Dci
Rulota: KIP 41 EKL HY LINE '96
Fiat cu Dethleffs T680 Globetrotter-Comfort 1998
VDF: 0722622445
Încuiat