Raly FICC BERLIN 2018 impresii si concluzii

Reguli forum
Puteti propune intalniri in cadrul sezonului in curs cu rugamintea sa nu suprapuneti aceste intalniri cu cele ale Asociatiei Clubrv ( oficiale ale clubului nostru ) , care de altfel detine si acest forum.
Va multumim !
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Raly FICC BERLIN 2018 impresii si concluzii

Mesaj de Traian Baltateanu »

Desi au trecut deja 10 zile de la terminarea intalnirii FICC de langa Berlin, inca nu a initiat nimeni un topic pe tema. E adevarat ca unii inca nu s-au intors in tara.
Sa o luam usor cu inceputul.
Plecaram vreo 12 cu intentia, de 1 decembrie 2017, dar am ramas numai cinci. Dupa inscriere au mai aparut doi noi membrii proaspat inscrisi in club si la intalnirea internationala totodata.
Toate bune ... pana la locatia de langa Berlin.
Aici... O locatie cam off camping, platita cu 45 de euro pe zi de echipaj.
Mai precis, la peste 1000 de echipaje, campere si rulote, din toata europa si nu numai, existau 3 containere cu cate 3 dusuri si 3 WC-uri.
Apa gri erea imposibil de evacuat undeva (pe sol evient nu) si nu exista loc unde sa tragi autorulota sa golesti rezervorul. Ni s-a propus sa folosim vasul de WC , cu care sa transportam apa murdara intr-unul dintre fosele metalice unde se puteau goli WC-urile. Oamenii carau apa murdara cu bidoane PET de 5 litri sau chiar cu lighianul. Aici trebuie spus ca dintre cele peste 1000 de echipaje 95% ereau autorulote, si deci fara rezervor exterior pentru apa gri.
Prize pentru curent ereau suficiente doar in zona noastra periferica, in centru, sau in fata, ereau o mare problema.
Apa potabila venea dintr-un rezervor cu presiune sub 1 bar dar la cele cateva robinete nu puteai gasi loc iar daca tineai furtunul conectat sa aduni 100 de litri in rezervor, venea un ins si taia furtunul (Asta s-a intamplat cu furtunul colegului Pascu, desi furtunul nici nu erea conectat atunci.)
Umbra? ... nicaieri si au fost 34-36 de grade toata perioada.
Dar, ca orice organizare nemteasca, ni s-au impus reguli stricte de asezare, la fix 5 m unul de altul , toti cu fata spre sud nici unul fata in fata cu altul. Cica din ratiuni de securitate la incendiu. Ni s-a dat la fiecare participant cate o plasa cu brosuri cu produse de camping comercializate de firme germane si cate un card cu snur de pus la gat.
Urma sa stam asa 10 zile acolo... si am stat efectiv fara sa avem ce face, in afara de excursiile facute cu ajutorul colegilor cu autoturism tragator de rulota. Existau excursii organizate si foarte scumpe la care ne-am inscris si noi inca de acasa, dar acolo am constatat ca data a fost modificata, adica in ultimele doua zile de sedere nu cand am cerut noi.
Am inceput cu partea neplacuta, dar datorita noua am avut si cateva evenimente placute.
Printre ele, participarea noastra la defilarea de deschidere, care a fost o demonstratie de patriotizm, imbracati in frumosul nostru port popula. Pe langa miile de tricouri colorate in culorile diferitelor cluburi costumul nostru popular a fost atractia defilarii.
Si au defilat peste 2000 de oameni, pe tari, in ordine alfabetica, purtand steaguri si pancarda cu denumirea tarii, ca la deschiderea jocurilor olimpice. Dupa o ora de defilare prin soare, am ajuns intro sala cort, la mese, pentru spiciurile de deschidere. In sala erea mai cald ca afara in soare.
Am sa pun cateva poze acum si voi continua maine cu alte povestiri.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Scrie răspuns