Masina exclusiv pentru tras rulota

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dan Alexandru
Membru forum
13

Masina exclusiv pentru tras rulota

Mesaj de Dan Alexandru »

Buna ziua, as vrea sa va cer o parere, un sfat, poate v-ati confruntat cu asta si ati ajuns la niste concluzii.
Am o rulota Kip Grand de Luxe din 1978, MMA 850kg, forma non-aerodinamica. Eu si sotia suntem foarte multumiti de rulota si nu simtim ca ne lipseste nimic in ea. Prin urmare, nu simtim nevoia sa o schimbam cu una mai noua. In ultimii sase ani am tras-o cu o Toyota Corolla 1.4 diesel 90CP, cu oarecare dificultate, stress si lipsa de confort datorita motorului mic. Nu i-a prins bine nici masinii aceasta experienta. De masina suntem de asemenea foarte multumiti fiindca are costuri mici de exploatare si este suficient de robusta. Pe principiul "daca ceva merge nu-l repara", nu ma trage inima nici sa schimb masina. Cumulat, cred ca folosim rulota vreo doua-trei saptamani pe an.

M-am gandit la varianta de a cumpara inca o masina, pe care sa o folosesc pentru tras rulota, in rest ar sta mai mult sau mai putin pe dreapta. Pe masina nu as vrea sa dau mai mult de 1500-2000E, daca s-ar putea sa nu platesc impozit mare (autoutilitara, vehicul istoric, etc.), dar as vrea un motor barosan ca sa nu mai stau cu griji. Nu stiu daca ar fi o pretentie absurda in acesti bani, dar daca ar fi si 4x4 ar fi minunat. Ce masina ati recomanda si ce parere aveti de aceasta varianta?
Toyota Corolla 1.4 D4D 2005 + Kip Grand de Luxe 1978
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Masina exclusiv pentru tras rulota

Mesaj de Radu Pascu »

O alta masina implica costuri de exploatare si taxe in plus.
Eu am facut altfel. Cititi acest topic legat de aerodinamica.
http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.ph ... =80#p98885
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Dan Alexandru
Membru forum
13

Mesaj de Dan Alexandru »

Radu Pascu scrie: 17 Dec 2017, 19:45 O alta masina implica costuri de exploatare si taxe in plus.
Eu am facut altfel. Cititi acest topic legat de aerodinamica.
http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.ph ... =80#p98885
Multumesc, pentru mine aerodinamica proasta este asumata si acceptata, nu am vreo intentie sa fac ceva in privinta asta, oricum 90 km/h este viteza maxima cu care merg.
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Este varianta cea mai costisitoare.
O masina veche si care mai mult stă creaza probleme mult mai mari decat stresul rampelor. Pentru ca doar la urcarea rampelor apare stict necesitatea unui motor mai mare.
Daca poti sa mergi cu 90 km/h, cu dotarea actuala, este suficient. Nu stiu ce cupla are rulota ta dar sunt sigur ca viteza max. constructiva a rulotei este 80 km/h!
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Dan Alexandru
Membru forum
13

Mesaj de Dan Alexandru »

Constantin Curelea scrie: 17 Dec 2017, 20:10 Este varianta cea mai costisitoare.
O masina veche si care mai mult stă creaza probleme mult mai mari decat stresul rampelor. Pentru ca doar la urcarea rampelor apare stict necesitatea unui motor mai mare.
Daca poti sa mergi cu 90 km/h, cu dotarea actuala, este suficient. Nu stiu ce cupla are rulota ta dar sunt sigur ca viteza max. constructiva a rulotei este 80 km/h!
Multumesc, inteleg ca varianta cea mai ieftina ar fi sa merg cu 80 km/h cu configuratia actuala.
Constantin Curelea
Membru CD
20

80 km/h inseamna siguranta.
Costurile le apreciaza fiecare.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Dan Alexandru
Membru forum
13

Mesaj de Dan Alexandru »

Constantin Curelea scrie: 17 Dec 2017, 22:27 80 km/h inseamna siguranta.
Costurile le apreciaza fiecare.
Eu nu am vazut nicaieri in manual viteza maxima constructiva. Unde o gasesc sau cum va dati seama ca este 80 km/h?
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Mesaj de Radu Pascu »

80-90 Km/h este o viteza confortabila si sigura pentru calatorit cu rulota. Sigur ca exista si exceptii cand esti obligat sa efectuezi o depasire etc, dar numai pe distante scurte si ocazional. Si asa, la depasirea unui camion (sau invers) apare un tangaj inerent datorat curentilor de aer. Dar ne-am obisnuit deja cu aceasta reactie a rulotei. Dar cum vom reactiona in cazul unui eveniment neprevazut? Vom fi surprinsi? Avem timp sa reactionam? Distanta de franare va fi suficienta?
In fond, cand calatoresti cu rulota de obicei esti in concediu si doresti relaxare, nu incordare.
Oricum, „la ceaslov”, scrie ca viteza legala este cu 10Km/h mai mica decat viteza maxima autorizata pe acel sector de drum. Tocmai pentru siguranta si confort.
Recunosc ca am vazut „temerari” pe autostrada care goneau cu 120-130Km/h cu rulotele dupa ei. Cred totusi ca costurile de exploatare si riscul la viteze asa mari nu se justifica.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Constantin Curelea
Membru CD
20

CIV- carte de identitate vehicul-cuprinde caracteristicile de omologare ale acestuia.
In afara de categorie, MMA, dimensiuni de gabarit, culoare, dimensiuni anvelope, etc. apare si viteza max. constructiva.
Viteza max. constructiva poate sa fie mai mare sau mai mica decat viteza maxima legala pentru ansamblul format.
Aceasta viteza nu trebuie depasita pentru ca siguranta de deplasare este grav afectata!
De asemenea , cuplele remorcilor, pe langa MMA suportate, au si un indice de viteza.
Constantin Curelea
Bucuresti
0723 206 708

Scrie răspuns