Salutare , vacanta noastra a durat din 7 -20 August 2017 si a decurs asa : Bucuresti - Giurgiu - Meteora ( 920 km - 13 ore ) . Campare 2 nopti in Kastraki la camping Vrachos . Un camping mare cu umbra multa , o piscina de unde ai o imagine foarte buna cu meteorele. O taverna bunicica , dar la distanta de 500 m mai gasesti alte 3-4 variante bune . Multe corturi si campere cu o miscare destul de mare zilnic . Reducere10% pentru cardul clubrv . Singura problema .....caldura foarte mare .
Am plecat de acolo la 10:00 catre Killini de unde am luat feriboatul la ora 17:00 catre Zante ( capitala Zakyntosului ) . Am parcurs traseul in 6 ore deoarece de la Meteora pana ce ajungi la autostrada catre Patra au fost multe serpentine si cu rulota ....e mai greu .
Pe autostrada am platit destul de des cate 2,4 euro , 1,2 euro , podul de la Patra 20 euro ....dus intors cred ca am cheltuit 80 -90 euro .
Feriboatul ne-a dat o lovitura in buget de 260 euro , dus + intors ( autoturism + rulota + 4 adulti si 1 copil ) si o experienta de maiestrie la parcat cu spatele in titamai vaporul . Durata efectiva a calatoriei este de 75 min .
Ca o remarca ...biletul se ia dusintors cu intoarcerea data deschisa dar e bine sa faci totusi rezervarea cu o zi , doua inainte sa pleci pentru ca noi nu am facut-o si nu mai erau locuri la ora cand am ajuns noi in port si am fost pusi pe o lista de asteptare ...la noroc . Noi am avut norocul sa intram ultimi pe vapor dar nu recomand experienta aceasta pentru ca trebuie sa mai astepti inca 3 ore pana la irmatoarea cursa .
In sfarsit ajunsi pe insula Zakynthos am tras cateva concluzii : caldura ff mare , rulote ff putine spre deloc ( cateva campere ) , in campinguri ff multe corturi , sosele f inguste , cicori care au un concert de te dor efectiv urechile , multe scutere si atw-uri inchiriate pe toate drumurile , insula cu apa mariiextraordinar de curata si peisaje de vis .
4 campinguri pe toata insula , dintre care pe 3 le-am vizitat si nu pot sa fac un clasament , impresia finala e ca sunt slabute
Noi am campat la Paradise Camping la 300 m de mare cu umbra si proprietarul care incearca sa iti dea un ajutor in orice cerinta .
Pret pentru echipajul nostru 36 euro / noapte cu 10 % discount pentru card clubrv .
La intoarcere am hotarat sa facem un popas de 3 nopti in zona Paralia langa Thesalonik si am ales campingul Stolos ... langa plaja , curat si linistit ... pret 26 euro/ noapte . Traseul de 570 km + transversarea cu feribotul a durat 9 ore .La plaja cu nisip fin ai apa curata si intrare f lina , ai sezlonguri si umbrela gratis si poti comanda chiar pe plaja produse de la taverna din camping ...un serviciu excelent .
De aici drumul spre casa de 750 km a durat 11 ore cu 2 treceri vamale si onpauza de 45 min la masa in Lukovit Bulgaria .
Tin sa precizez ca desi era o perioada de varf turistic nu am rezervat in avans nicaieri si nu am avut nimic stabilit exact ...ceea ce imi place cel mai mult la turismul cu rulota .
Daca mai pot da ajutor si detalii pentru doritori , va stau la dispozitie . Eu am cautat detalii cand am decis destinatia si nu am gasit nimic pe acest forum . Acum am inteles ca drumul lung , taxele mari imping eventualii doritori spre Thassos.
Drumuri bune si vacante placute !!!