Turul Europei

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Sebastian Moca
Membru forum
7
Oras: Oradea
Data nasterii: 06 Apr 1989

Turul Europei

Mesaj de Sebastian Moca »

Salutare,
De ceva vreme, eu, sotia si Marina, fetita noastra de un an, planuim aventura vietii, Turul Europei cu camperul.
Drept urmare, avem nevoie de ajutorul vostru pt a acumula cunostinte mai detaliate despre tot ce implica acest fenomen.

Asadar, avem un plan, o perioada( mai/noiembrie/2018) un traseu ( 20-25000 km), un buget ( 40.000 E ) insa nu avem camperul. In functie de valorarea acestuia vom distribui bugetul.
In mare traseul ar fi urmatorul: punct de plecare Oradea.. Grecia, Norvegia, Portugalia, si retur... :D :D ( traseul in mare )
Intentionam ca mai mult de jumatate sa facem off-camping pentru a economisi din buget. Acum, asupra acestui fapt vreau sa ma documentez.
Ce specificatii tehnice necesita un camper pt a face acest lucru in deplina siguranta si confort ?
Orice alte sfaturi legate de autonomia energetica, dotari necesare, experiente si ponturi sunt bine venite.
Va multumesc.
Nastase Cornel
Membru forum
8
Oras: Buftea
Data nasterii: 13 Dec 1976

Re: Turul Europei

Mesaj de Nastase Cornel »

http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=102&t=5560 Poate va ajuta informatiile din topic.Iar ca masina va recomand https://www.mobile.de/ro/Rulot%C4%83/Me ... 77309.html ..... Cunosc foarte bine motorul asta are 160 de caluti un consum undeva pana la 10%.Un motor extrem de fiabil.
gabyneagu
Membru forum
17
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967

Mesaj de gabyneagu »

Buna ziua.Din propria experienta va recomand urmatoarele:
-Daca se face off camping in orase ,atunci ar fi in regula ca camperul/autorulota sa nu depaseasca 5,5 metri lungime(autorulota mea are aceasta lungime) si desi spatiul interior este mai mic,am campat in orase, off sau in parcari pt autoturisme ,desi de regula lungimea maxima in parcari pt autoturisme este de 5 metri,ramanea spatiu pentru manevra.
-Panou/Panouri solare si acumulator/acumulatori suplimentar/i
-Rezervor de apa curata de minim 100 litri si rezervor apa gri(reziduala)de minim 100 litri
-WC cu caseta pentru golire si vas mobil pt golire ape gri
-Ideal ar fi sa aiba 2 butelii de gaz
-Un sistem de climatizare/AC..asta este un vis mai scump...
-Compartimentarea pe care o doriti la spatiul de odihna si somn(in functie de model si dorinte)
Sebastian Moca
Membru forum
7

Nastase Cornel scrie:http://www.clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=102&t=5560 Poate va ajuta informatiile din topic.Iar ca masina va recomand https://www.mobile.de/ro/Rulot%C4%83/Me ... 77309.html ..... Cunosc foarte bine motorul asta are 160 de caluti un consum undeva pana la 10%.Un motor extrem de fiabil.

Multumesc. Cu siguranta voi gasi lucruri utile din experienta domnului Rusu, mai ales in zona iberica. Cat despre masina, la acest pret este cea mai ok din toate punctele. Ma gandesc ca 190.000 nu sunt exagerat de multi pt un asemenea motor. Avantajul meu este ca locuiesc in zona Tirol si imi sunt la indemana masinile din Germania.
Alin Mihaila
Membru asociat
12
Oras: București
Data nasterii: 08 Iul 1981

Mesaj de Alin Mihaila »

Superproiect... Va incurajez si va felicit in acelasi timp. Speram ca veti impartasi si cu noi experienta dumneavoastra, de la achizitie camper pana la finalizarea itinerariului. V-am fi recunoscatori! :)
Dacia Duster 1.5 dCi, 4x4 + Hobby 440 Excellent Easy
Totul pentru țară, nimic pentru mine- Carol I
Tel. 0748124289
Sebastian Moca
Membru forum
7

Multumesc si domnului gabyneagu.

Probabil ar trebui sa scriu mai detaliat dorintele mele.
In marile orase gen Atena, Roma ... dorim sa campam exclusiv in camping-uri, iar intre orase, de exemplu intre Roma - Firenze sa facem off-camping. Dat fiind perioada mare a calatoriei nu vom parcurge multi km zilnic. Perioada de off-camping va fi de 60 % aprox.
Cardul FICC imi va fi si el destul de util.
Camperul... Sa satisfaca nevoile a 2 adulti si un bebelus. Ca cerinta ,ar fi baie cu dus separat.
Din punct de vedere energetic, sa faca fata pe timp de off-camping, unui sistem de climatizare,pompe, boiler, frigider, iluminat, un leptop si 2 biciclete E-bike.
Care ar trebui sa fie dotarile si datele tehnice mai exact a climatizari, a frigiderului, a panourilor si a acumulatorilor pentru a face fata ??
Sebastian Moca
Membru forum
7

Alin Mihaila scrie:Superproiect... Va incurajez si va felicit in acelasi timp. Speram ca veti impartasi si cu noi experienta dumneavoastra, de la achizitie camper pana la finalizarea itinerariului. V-am fi recunoscatori! :)

Mulțumesc pentru susținere. Cu cea mai mare plăcere voi împărtăși această experiență
Scrie răspuns