Duza 37 mbar pt frigider ?

Folositi functia CAUTARE (SEARCH).Selectati cu atentie topicul in care postati.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
boarescuvlad
Membru forum
14

Duza 37 mbar pt frigider ?

Mesaj de boarescuvlad »

Ok. Sa incep cu inceputul.
rulota englezeasca.
butelie mica incarcarea in zona 70 de ron.
am trecut la butelie mare de petrom. am doua.
am luat regulator reglabil si l-am masurat cu coloana de apa sa fie 37 mbar (atat era regulatorul englezesc si am zis ca daca atata a fost asa is toate aparatele si asa trebuie sa fie in continuare).
am dat jos frigiderul sa lucrez ceva pe sub si pe langa el si sa ii fac o verificare ca nu mergea pe gaz.
duza de la arzator infundata si o teava pe traiect. desfundat teava dar duza....... pfuai de capu meu. intr-un moment de slabiciune pana sa imi iau sculele profi ajutorul de lucru cu un dorm specializat a gaurit duza si a facut o gaura de toata minunea.
acuma vin cu intrebarile:
1. daca pun duza de 30 ce are? dar daca pun un de 50mbar?
am sunat la exis au zis ca nu au auzit in viata lor de duza de 37mbar
2. si cum recomandati dpdv al bataii de cap sa schimb duza sau tot arzatorul? si ala e de 30 si de 50mbar
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Re: duza 37 mbar pt frigider?

Mesaj de Ciprian Rosca »

Vezi ce scrie pe frigider,cred ca e de 30.Cumpara un ceas de 30mbar,sunt la Dedeman.
Spor la treaba .
Autorulota Dethleffs Just 90
boarescuvlad
Membru forum
14

Mesaj de boarescuvlad »

ceasul l-am reglat la 37 mbar asa cum era si ala englezesc ca doar englezoiu cand a pus 37 mbar cred ca stie de ce a facut asta
intrebarea era daca sa pun duza de 30 sau de 50?
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Vezi ce scrie pe frigider, la ce presiune lucreaza, 30 mbar sau 50 mbar si acea duza o pui.
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Eu am alta intrebare. Am in fata 3 regulatoare. Toate 3 de 30mb. Unul de 0.8 kg/h altul defect de 1.5 kg/h si altul de 1.2 kg/h.
Cel de 0.8 e suficient pt soba, frigider si aragaz?
Carado A464
0723830014
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Cum datele de pe regulatoare reprezinta debitul maxim, iar probabilitatea ca soba, frigiderul si aragazul sa functioneze concomitent la capacitate maxima, poti monta oricare dintre ele. Eu l-as monta pe cel de 1,5. Mai bine sa ai o rezerva decat sa ai o flacara mica cand toti consumatorii sunt la maxim.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
cornelsavu
Membru asociat
12
Data nasterii: 09 Apr 1978

Mesaj de cornelsavu »

Ok. Multumesc, o sa caut unul mare sa il montez. Cel de 1.5 nu vrea sub nici un chip sa etanseze pe butelie.
Carado A464
0723830014
boarescuvlad
Membru forum
14

Re: Duza 37 mbar pt frigider ?

Mesaj de boarescuvlad »

Mno am rezolvat ptoblema cu duza. Detalii mai tarziu. Alta intrebare. Sub frigider in podea am o gura de ventilatie. Aia e musai o pot acoperi?
SERGHEIDIN
Membru asociat
10
Data nasterii: 03 Feb 1967

Mesaj de SERGHEIDIN »

Eu zic ca NU .Lasa grila asa cum este . Pe acolo vor iesi gazele in cazul unei avarii la arzator.Fiind mai ,,grele" (Gazul Petrolier Lichefiat are densitate mai mare,raportat la aer) ele,gazele,vor hotara sa o ia in jos iesind din rulota .Pai ce facem,reparam instalatii de gaz dar facem prostioare ?!!
Deci,GAZUL NATURAL (cel de la reteaua stradala de gaze) este mai USOR si ,,urca" (detector de gaz montat sus ,aproape de tavan) .GPL-ul (cel din butelie (de orice fel) este mai greu si ,,coboara (detector de gaz montat aproape de podea).
Tinand cont de fenomenele astea putem sa n-e jucam cu instalatiile.
boarescuvlad
Membru forum
14

Mesaj de boarescuvlad »

bun asa. intre timp m-am mai documentat si nu am acoperit gaura de sub frigider. multumesc mult pentru raspunsuri :D
boarescuvlad
Membru forum
14

Mesaj de boarescuvlad »

Revin cu detalii despre duza si presiunea (37mbar).
Bun. Cu duza am rezolvat ca am dus duza gaurita excesiv la bijutier dar nu a resit mare lucru si nu era de calitate. Dupa care am comandat la e..s si duza si arzator nou cu tot cu duza ca am zis sa nu fie transportul atata numai pentru duza. Evident ca a venit arzatorul cu tot cu duza si inca o duza separat dar e mai bine asa. Sunt acolo amandoua ca nu se stie.
De ce 37mbar? pentru ca englezoiul a spus asa. daca el a pus in rulota butelie cu regulator de 37 am pus si eu de 37mbar. cum am facut 37mbar? simpluun furtun de perfuzie pus pe o placa de lemn in forma de U. un capat liber, celalalt conectat la butelie cu regulator. (Lateralele de la U sa fie de le putin 70 cm ca sa nu gresiti si umpleti cu apa jumatat din U). Dati regulatorul de presiune la minim, dati drumul la gaz incet incet si veti observa cum presiunea impinge coloana de apa dintr-un brat in celalalt. Acuma masurati cat este diferenta de nivel intre nivelul apei din stanga si cel din dreapta. Gasiti pe google tabel de conversie mmH2O to mbar. (http://www.convertunits.com/from/millibar/to/mm+H2O). Aplicati in pagina de conversie presiunea dorita si vezi obtine o valoare in mm care reprezinta diferenta de nivel intre cele doua brate. Acuma daca nu e destula presiune mai dati mai tare din regulatorul de presiune pana ajungeti la valoarea dorita. Eu nu am avut numai o rigla de jucarie la indemana si am facut treaba asta si am obtinut ochiometric o valoare. Am zis ca e ok. Am facut rost de un aparat digital si diferenta intre ce am masurat eu a fost de 1 mbar(38real si 37 mi-a iesit din fizica aplicata).
La final nu scrieti sau marcati pozitia robinetului de la regulator. infasurati-l bine in ceva banda izolanta sau PowerTape ca sa nu se invarta ca va strica presiunea si apar altele. De ce sa nu-l faceti cu marker? pentru ca robinetul acela face vre-o 6 ture si la fiecare tura s-ar potrivi liniutele.
Cristi Rafaila
Membru forum
5
Oras: Timișoara
Data nasterii: 23 Ian 1967

Mesaj de Cristi Rafaila »

Buna, am un frigider Dometic RM 6270, care imi funcționează bine la 200v si 12v. Pe gaz, nu vrea nicicum. Am curățat/suflat cu aer sub presiune, duza, arzatorul dar degeaba. Flacăra este albastră, de o înălțime de cca 15mm,nu asa cum vad in foto anterior. Apoi din regulatorul de presiune nu observ efectiv o creștere a fiecărui, asa cum vad in foto anterior. Credeți că poate fi duza decalibrată? Am inteles ca la regulatorul de presiune ar mai fi un filtru mecanic pt. gaz, aveti idee despre asta?ImagineImagine

Trimis de pe al meu SM-N975F folosind Tapatalk

Scrie răspuns