Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Teoretic din ce se vede nu..practic daca nu e notat in talon greutatea fara sistem de franare nu cred ca te intreaba nimeni la o remorcuta de 750,daca e notat e mai complicat ,legal nu ai voie
Nu ai voie, scrie in carte care e limita. Dar o poti vinde si cumpara una cu dispozitiv de franare, te poti intinde pana la 1300kg.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
Florine ,
NICIODATA politia sau ARR-ul nu iti va cere la un eventual control decat taloanele si permisul de conducere , ca sa vada daca te incadrezi la cele 3500Kg corespunzatoare categoriei B . Cartea masinii NU este obligatorie sa fie prezentata, asa ca nu au de unde sti ce scrie in ea.
Daca pe talonul masinii ai inscris la rubrica OBServatii , greutatea in ansamblu x.xxxKg , atunci suma Maselor Maxime Admisibile ( de la masina plus rulota ) nu trebuie sa fie mai mare decat aceasta valoare inscrisa in talon . Dupa cele trecute in CIV masina si CIV rulota , ansamblul ar fi 2355Kg, si ma indoiesc serios ca pe talon sa fie trecuta o valoare mai mica.
Sincer , nu am studiat (inca!) Noul Cod Rutier si nu stiu ce sanctiuni se mai aplica pentru depasirea greutatii in ansamblu ( deci , nu depasirea celor 3.500Kg - ca aia este penal! ) ; in vechiul cod - daca nu ma insel- nu erau decat avertismente.
Eu unul zic sa nu iti bati prea tare capul , sa agati remorca aia , si sa iti faci treaba cu ea . Totul este sa nu o incarci foarte tare , si de preferat ar fi ca masina sa fie si ea incarcata (ca sa fie putin mai stabila , mai "asezata" pe drum).
Bafta !
P.S.
O sa revin cu ceea ce prevede Codul Rutier in cazul depasirii greutatii in ansamblu.
Adrian Melku Vatamaniuc 0727.883.438
Skoda SCOUT+LMC545
Masina in sine, tehnic, nu a fost construita sa se bazeze pe franele ei decat tractabil cu 500kg in siguranta. 250kg suplimentari sunt cu 50% mai mult decat poate masina.Este diferenta de gabarit intre remorca de 500 si 750kg. Este adevarat ca majoritatea au scris in talon 750kg. Dar masina lui Florin, privind folosirea in siguranta a unui ansamblu fara dispozitiv de franare a fost facuta doar pentru 500kg. Remorca nu transporta frunze, de obicei se pune pe ea, cat incape. Decat sa traiesti cu impresia ca daca te lasa franele daca e prea plina mai bine sfatuim colegul sa circule in siguranta.
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India
1. -sa aveti in vedere ca in cazul in care ansamblul dvs. (skoda + remorca) va fi implicat intr-un eveniment rutier,(ceea ce nu va doresc), nu veti beneficia dpv. legal de efectul asigurarii, datorita diterentei de 250 Kg si veti fi si sanctionat contraventional.
2. -sa aveti in vedere ca la un control mixt Politie-R.A.R. sigur veti fi sanctionat pentru acelasi motiv.
3. -Cu A.R.R. (I.S.C.T.R) nu aveti treaba, nici ei cu dvs.
Imi dau si eu cu parerea ....Cred ca este o gresala in carte...Eu am trecut la polo 580 kg fara si 1000 kg cu . Drept pt care cred ca pt Skoda Octavia e ..diferit. Poate mai are cineva Octavia si poate consulta cartea sa confirme...
http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_ ... nala_2.php http://www.codulrutier.ro/codul_rutier_ ... epse_2.php
Mai sus aveti link-urile catre sectiunile din Codul Rutier are se refera la contraventii si infractiuni. In ceea ce priveste depasirea capacitatii de tractare a masinii nu se face absolut nici un fel de referire ; nu este contraventie , nu este infractiune.
In alta ordine de idei , nu vad legatura dintre tractare , accident, si despagubire din punct de vedere legal ?! . Ce este aia ? Habar n'am !
Asadar , il rog pe colegul @George Stanescu sa ne lamureasca si sa vina cu articolele de lege care reglementeaza asa ceva.
Bogdane , nu stiu care este logica celor de la Skoda , dar la mine in carte este trecut 650Kg la greutarea maxima a unei remorci fara dispozitiv propriu de franare , iar cu dispozitiv se poate merge pana la 1600Kg. :?:
Adrian Melku Vatamaniuc 0727.883.438
Skoda SCOUT+LMC545
Cum pot descifra/ înțelege cifrele și literele marcate de mine?
Ieri am aflat că pot să trag cu mașina o rulotă de 1400 de kg!!!
O fi adevărat?
Eu nu mai înțeleg niic!
Cifrele din Cartea de identitate și Certificatul de înmatriculare nu ar trebui să fie aceleași?
Punctul G din talon se referă la masa proprie a autovehiculului, nu la masa maximă remorcabilă cu sistem de frånare, chiar dacă formularea mai deosebită din talon te poate induce în eroare. Același lucru e trecut și în c.i.v la punctul 7, pe primul rând. Pe ultimul rând al punctului 7 scrie clar cât poți trage, 1300 kg.
Alina & Flavius IVAN
CITROËN, CREATIVE TECHNOLOGIE !!!
Citroen C4 Picasso 1.6 hdi 115 hp bleu ciel
tel. 0744382789
Dacă vrei cu adevărat să faci ceva, vei găsi o cale, dacă nu, vei găsi o scuză.