Camping Meledic, platou, lac, rezervatie, jud. Buzau

topicuri de prezentare, impresii, imagini, facilitati, preturi
Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Camping Meledic, platou, lac, rezervatie, jud. Buzau

Mesaj de Rusu Mihail »

Partea 1 - Prezentare si descrierea locatiei :

De curind am vizitat zona Platoului Meledic din judetul Buzau, in urma a unei prezentari de pe forum din 2012 insotit de citeva fotografii : viewtopic.php?f=106&t=4676&p=58833&hilit=Meledic#p58833.
Din prima, pot spune ca am ramas surprinsi de frumusetea locatiei. Micul complex, sa-i zicem asa, este compus din citeva casute si locatia de campare, la intrare existind si un chiosc, bine aprovizionat.
Atit timp cit exista prize de curent pe citiva stilpii primitivi, apa de la retea aflata la intrarea in locatie intre casute, un wc simplu, dar ok, pt golirea toaletelor chimice, l-am catalogat.."Camping"..:)
Zona este de vis, cu un peisaj de nota maxima. Faptul ca accesul este ceva mai dificil, dupa parerea mea NErecomandat incepatorilor, duce catre un lucru bun si adica sederea in tihna fara aglomeratie.
Cu exceptia zilelor de weekend, cind au fost ceva vizitatori, dar care si-au parcat masinile pina in bariera si a celor patru echipaje ce ne-au onorat cu prezenta, am fost singuri in cele 12 zile de sedere.
Daca nevasta-mea n-a mai vrut sa plecam dupa 6 zile in final stind..12 zile, va dati seama...:) Insa si mai bine veti realiza din clipul de 15 minute ce-l voi posta, unde am incercat un rezumat al sederii.

AVANTAJE : Liniste + curatenie + peisaj de vis + curent electric + lumina pe stilpi + apa de la retea + apa cristal si rece de la un izvor aflat sub poiana la 200 m + administrator foarte amabil,..Nea' Nicu.
Locatia este " Rezervatie " si se afla in administrarea Primariei Minzalesti de care apartine. Se pare ca este intr-o usoara dezvoltare, in functie de posibilitati...Oricum felicitari lor ca nu au instrainat-o !

DEZAVANTAJE: Accesul de la Vintila Voda pina la intrarea in Lopatari, unde gasiti indicatorul cu Pensiunea Mledic (ce este vis a vis de campare) este peticit si raspeticit deci trebuie mers incet cu rulota.
*** De pe DJ 203 K respectiv de la indicatorul cu Pensiunea Meledic 2 km, este un drum de macadam, ingust de o masina, in panta accentuata, deci, NErecomandat incepatorilor...dar nu de nestrabatut...
Atit timp cit fam Dragomir si fam Dinca au urcat cu rulotele... inseamna ca se poate..Ideal ar fi, de a urca un turism inainte pt. a transmite daca este liber la urcare..asta ca nimeni sa nu dea cu spatele.
Acest drum, aceleasi, ..este folosit de toti localnicii din zona...cit si de cei cu case de vacanta...deci, este destul de circulat.

Citeva poze cu explicatii :

Din Buzau , se urmeaza DJ 203K , respectiv din Buzau se urmareste Sapoca - Beceni - Vintila Voda - Minzalesti - Lopatari
Fişierul ataşat DJ 203 K.jpg nu mai este disponibil
La intrare in Lopatari, se face dreapta in dreptul indicatorului Pensiunea Meledic. Urmeaza cei 2 km de macadam.
Fişierul ataşat DJ. 203 K.jpg nu mai este disponibil
Daca exista amatori ...ar fi bine sa se joace un pic pe Google Earth ..inainte, pt. o "simulare.. Am inteles ca DC 107 e rau.
Fişierul ataşat MEL39.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat MEL40.jpg nu mai este disponibil
Dupa 2 km de off road, ajungeti la indicatorul cu Pensiunea. Tineti inainte 150-200m si virati stinga, coborind usor 50 m pina in poarta campingului.
Fişierul ataşat MEL48.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel49.jpg nu mai este disponibil
Dupa ce contactati pe Nea Nicu' care trebuie sa vina sa va deschida bariera campingului, (asta ne-a placut ca nu am fost deranjati) intrati in incinta...
Fişierul ataşat mel95.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel100.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel147.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel106.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel107.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel109.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel110.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel111.jpg nu mai este disponibil
In interiorul incintei, intr-o margine a platoului, se construieste o viitoare Pensiune mica si cocheta cu cinci camere, tot proprietatea consiliului local. Bravo lor pentru initiativa ...
mel111.jpg
Dupa ce va alegeti locul de campare, acolo unde va convine mai bine, puteti asculta cum zboara fluturii...Noi am ales sa stam cu terasa spre lac..ziua soare, dar peisajul pe masura.
mel112.jpg
Urmeaza sa prezint si celelalte amanunte, intrare, tarife, magazin sursa de apa, posibilitati si altele ...
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Re: Camping Meledic, platou, lac, rezervatie, jud. Buzau

Mesaj de Rusu Mihail »

Patrea 2 - Posibilitati la Meledic.

La intrare, este afisat tariful de campare cort, 15 lei / noapte, valabil si pt autorulota /rulota... Nu l-am intrebat pe Gabi daca au platit si cei 10 lei extra pt autoturism, dar aflam.
Fişierul ataşat mel118.jpg nu mai este disponibil
In dreapta intrarii este chioscul alimentar tixit cu de toate..Nu merita de carat mai nimic..Preturi f bune modeste + ca la precomnda fata va aduce lapte batut sau telemea de vaca.
Fişierul ataşat mel122.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel475.jpg nu mai este disponibil
In stinga intrarii intre casutele noi si cele vechi, este robinetul cu apa de la retea. Tot acolo este si poteca pietruita ce duce la WC dublu facut din piatra, cu placa betonata..deci ok.
Fişierul ataşat MEL307.jpg nu mai este disponibil
In dreapta intraii , este un gen de livada, unde pot intra lejer citeva rulote ce pot beneficia de umbra toata ziua.. Intrarea pentru aceasta zona, este insa, prin spatele chioscului.
Fişierul ataşat mel127.jpg nu mai este disponibil
In stinga platoului, se afla Lacul Meledic denumit ca Lacul mare sau Lacul fara fund, unde localnicii sau cei care se incumeta, se mai balacesc din cind in cind, Are 20 m adincime .
Fişierul ataşat mel147.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel334.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel405.jpg nu mai este disponibil
La aproximativ 200 m, sub poiana, in coborire lenta, ( o placere ) ...exista un grajd vechi, abandonat, unde este acea fintina in piatra cu capac betonat..Apa este de nota maxima !
Fişierul ataşat mel213.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel219.jpg nu mai este disponibil
Amatorii de pescuit isi pot incerca norocul in lacul cu apa dulce..Cit am stat noi nu am vazut piese de 1 kg..ci numai citeva "fite" cit palma...dar localnicii spun ca exista si peste mare.
Fişierul ataşat MEL701.jpg nu mai este disponibil
Atit pe marginea platoului, a lacului, cit si in limita padurii exista citeva bancute razlete ce vor intra in curind la "renovare" unde te poti odihni la umbra pomilor.. Peisajele sunt de vis..
Fişierul ataşat mel202.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel203.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel172.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel187.jpg nu mai este disponibil
In zona se pot face diverse excursii, fie cu piciorul fie cu bicicleta ...sau chiar cu scuterul...Se pot vizita si alte lacuri sau zona Pesterei de sare, ce ocupa locul doi din lume, ca lungime.
Pe linga Peştera 6S Mânzăleşti mai sunt 31 de peşteri mai mici şi care în momentul de faţă nu se pot vizita datorită prăbuşirii zonei de intrare în aceste peşteri, excursiile sunt binevanite..
Fişierul ataşat mel461.jpg nu mai este disponibil
Se poate face foc de tabara in locurile deja amenajate. Pe timpul sederii, nu am auzit manelisti sau altele de genul.. Am ramas chiar surprinsi de respectul celorlalti pt curatenie si zgomot.
mel334.jpg
La numai 100 m pe partea opusa a lacului , se afla Pensiunea Meledic. Nu are nici o treaba cu primaria, este un privat. Dispune de 18 camere. Pretul pe noapte. este de 80 lei camera dubla.
MEL441.jpg
.
Fişiere ataşate
mel405.jpg
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Citeva imagini de la petrecerea cu colegii a weekenduli 23-25 iunie 2016. Mai multe detalii in clipul de mai jos.
Fişierul ataşat mel642.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat MEL693.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat MEL715.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat MEL652.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel736.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel755.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat mel760.jpg nu mai este disponibil
Mai jos aveti si coordonatele GPS de pe malul lacului.
mel760.jpg
Va dorim tuturor vacante placute in locuri frumoase !

.
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Ca intotdeauna ne-ati incantat cu pozele minunate si cu descrierea amanuntita a celor doua saptamani petrecute la camping Meledic. Nu va pot spune cum este sa privesti aceste poze splendide (ca si cum te-ai racori la umbra copacilor, langa lac, intr-o liniste strapunsa doar de ciripitul pasarelelor) prin prisma oraseanului care se coace la 36 grade C. Speram sa vizitam si noi acest camping când ne vom intoarce de la Sarkany. Pana atunci nu ne ramane decat sa rasfoim acest frumos album al minivacantei la Meledic si sa ne imaginam ca stam la umbra, la racoare, pe malul lacului.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

Dl RUSU ce pot spune ca sinteti ,nascut cu acest talent care dupa cum am observat nimeni nu are acest dar ,de a povesti si a afisa poze elocvente,vam urmarit cu drag si la serialul ,3 LUNI IN CAMPER ,, FELICITARI incodata ptr acest serial. :D
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Relu Deliu
Membru asociat
17

Mesaj de Relu Deliu »

Felicitari Mihai pentru postarea detaliata.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Chiar daca clipul are 15 minute...(poate unii ma injura) ..:D cred ca merita vazut, mai ales de cei ce isi doresc o minivanta linistita...
Aveti ocazia sa vedeti tot ce inseamna zona Meledic. Cred ca face mai mult decit oricare descriere ..Deci, vizionare si audtie placuta !

Meledic, Rezervatie, Platou, Lac, Camping - 15-27 Iunie 2016

LINK Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=5yfQZxY3ZVk

Ideal sa-l vedeti direct pe linkul Youtube ! Este un HD scurt unde se vede situatia reala ...

Vacante placute tuturor !

.
Terecoasa Adrian
Membru forum
10
Oras: Busteni
Data nasterii: 24 Mai 1979

Mesaj de Terecoasa Adrian »

Foarte frumoasa locatie,nenea Rusu,merita vizitata chiar daca drumul nu este prea grozav,dar cum ai mentionat la sfarsitul videoclipului ,,Drumurile grele duc spre destinatii minunate'' asta se si confirma prin frumusetea zonei.Va multumim!
Rulota Swift Corniche 14/4 tractata de Dacia Logan Mcv 1,6 16v
Terecoasa Adrian,Tel:0726605247
E-mail:terecoasa_adrian@yahoo.ro
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Pretul pentru doua nopti a fost 20 lei... Am intrebat de doua ori si mi a raspuns 10 lei pe noapte x doua nopti = 20 lei. Apa la robinet, apa potabila de fantana, golire bazine, magazin cu preturi de supermarket, cafea la automat, produse proaspete oua, lapte, branza, tuica de pruna la comanda in sat, nu mai zic de peisaj, numeroase poteci , trasee marcate, peisaje de vis. Drumul de la Buzau cu plombe, cu rulota in viteza a doua, a treia, pe cei 3km finali a doua cu acceleratia la jumate. Nu va luati dupa GPS pe ultimii 10 km, tinteti drumul principal pana dati de indicatorul cu Pensiunea Meledic, unde urcati spre dreapta 2-3km, dupa pensiune la 50m stanga si ati ajuns la camping. Voi pune si un clip cu peisaje.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

Poze frumoase, locuri frumoase, oameni de treaba!
Locul concurează PT top România as zice!
Poate se face un "bis" în echipa...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Multumim dnei Popa, familiei Duret, lui Relu Deliu, lui Adrian T. pentru comentarii si aprecieri. Intr-adevar cum a zis Ciprian, se merita un " Bis " acum, dupa ce avem toate datele necesare.
Pe timpul sederii, am avut zilnic discutii cu nea' Nicu, care era incintat de prezenta noastra acolo. Multumim si celorlalte ecipaje care ne--au vizitat, ati vazut in clip pe weekend 5 echipaje.
In locatie exista semnal bun la Vodafon, chiar 3G, lucru ce m-a ajutat sa transmit live, instant poze si chiar clipuri cu excursii cu scuterul prin zona. Deci, daca exista amatori, ne organizam.

Pentru o mai buna intelegere a celor 2 km de macadam ingust in panta accentuata, vizionati clipul de mai jos. Doar nu degeaba am cumparat camera auto + GPS incorporat..tocmai pt asta :D

LINK Youtube : https://www.youtube.com/watch?v=5zAhbMaIswQ

Va dorim tuturor " Vacante placute " in locuri de vis...
Radulescu Alexandru
Membru forum
10
Data nasterii: 23 Mar 1967

Mesaj de Radulescu Alexandru »

Super locatie acolo la Meledic. Am fost cand nu aveam rulota(2010-2011) si mi a placut f mult. Dupa ce am achizitionat rulota nu m am mai gandit sa ajung pe acolo pentru ca stiam de drumul f prost de la Vintila Voda , atunci nu era nici macar peticit , era plin de cratere. La fel si drumul care urca spre Meledic din sosea era mai mult cu pamant decat cu piatra(despre prima panta care urca din soseaua asfaltata vorbesc). Multumesc dnului Rusu ca mi a dat ocazia sa revad locurile de acolo si frumoasele statuete din lemn si sa constat ca drumul este mult mai bun decat atunci cand am fost noi.
Alex&Olivia
Mitsubishi L200/140 cp +LMC 450
Autorulota Fiat Burstner 1999, 2,5TDI
0723 330 046
" Daca trebuie sa te tarasti ca sa traiesti, atunci ridicate si mori" Jim Morrison
Scrie răspuns