Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Eu locuiesc in Canada si am calatorit cu RV-ul in US si Canada. Ultima calatorie pe care am facut-o (Septembrie 2015 pentru o luna) a fost din Calgary - Alberta la Portland - Oregon - 2 zile(aici locuieste fratele meu) si de acolo (aproape o luna) in jos pe coast Oregonului si a Californiei pina in San Francisco - California si apoi un pic mai jos la Santa Cruz - California. Aproximativ 3,000Km dus si 2,500Km intors. Am mai fost din Calgary la Parcul National Yellowstone aproximativ 2,000Km dus - intors. De asemenea am calatorit din Los Angeles cu masina inchiriata si hotel/motel la San Diego (inland) si apoi toata coasta Californiei pina la San Francisco (aprox. 1,200Km). Am calatorit coasta de nord est (cu masina inchiriata / hotel) de la Washington la New York (aprox. 400Km). am mai facut si alte excursii in interiorul US cu masina proprie dar nu ar avea relevanta la topicul tau. Ceea ce vrei sa faci tu sa mergi de la LA la NY este posibil dar nu cred ca viabil in contextul in care vrei sa inchiriezi un RV caci costurile de lasare a RV in alta parte decit de unde l-ai inchiriat vor fi astronomice (sort of). Ce e posibil (si asta am vazut cind am fost pe coasta Californiei cu turisti nemti cu care am vorbit) sa inchiriezi RV in LA si sa faci un tur pe coasta pina la San Francisco si cred ca poti sa-l lasi acolo apoi sa zbori in NY si sa faci la fel sa mergi in jos pe coasta atit cit te tine timpul si buzunarul (chiar si pina in Key West Florida). Sa traversezi America de la Vest la Est sau invers nu prea face sens pentru ca sint aproape 5,000Km de condus si cred ca vei avea nevoie de cel putin 10 zile la o medie de 500Km pe zi sa faci drumul asta care nu cred ca e posibil din cauza costurilor si a oboselii. Da traseul acesta se poate face cu RV-ul tau (nu inchiriat) si intr-o vacanta de sa zicem 6 luni. Sint o multime de oameni care au facut traseul asta mai mult de o data dar cum am spus in conditiile de mai sus. Nu vreau sa te descurajez insa cred ca inchiriind un RV dintr-o zona si facind zona respectiva ar fi mult mai realistic si posibil. Cind vorbesc de costuri vreau sa spun ca un RV American consuma de la 17-18 % in sus (nu e gluma). RV-ul meu care e un rig mic pentru standardele NA a consumat weekendul trecut pentru un trip de 1,000Km dus intors 18.3% la dus si 21.4% intors. Este un 2008 Sprinter de 3litri diesel (cel mai mic motor posibil pe un RV aici). La cintar cind am intrat am avut 5,200Kg si lungimea lui este de 21 feet (house nu si cu cabina). De obicei au motoare de la 5.7 sau 6.3 litri pe benzina in sus(nu vrei sa stii cit consuma alea) cu lungimi de 25, 27, 33 si chiar 43 feet (in autobuze). Daca consideri calatoria as fii bucuros sa-ti dau mai multe informatii.