Sfaturi achizitie autorulota.

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
doru_cioata
Membru forum
9
Oras: Craiova
Data nasterii: 17 Ian 1981

Sfaturi achizitie autorulota.

Mesaj de doru_cioata »

Salutare forum,

Sunt nou in bransa si am nevoie de sfaturi sincere pentru achizitia unei autorulote.

Eu initial ma uitasem la ceva din 95-96, 4 locuri de dormit, pe platforma Fiat, evident diesel. Ca si buget nu as vrea sa trec de 12000Euro.

Ce trebuie sa evit?

Ce optiuni sunt musai sa le am?

Ce optiuni nu sunt asa importante?

Multumesc mult!
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Re: Sfaturi achizitie autorulota.

Mesaj de Lupu Ciprian »

Va salut dl. Doru si bine ati venit pe forumul ClubRV-RO !

Am sa va rog sa treceti si pe la prezentare aici sa treceti cateva cuvinte despre dvs. ca si ceilalti ...

http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f= ... &start=980

Legat de autorulota luati in calcul ca la import veti plati taxa de inmatriculare cca 6500 ron sau 9000 ron la 1.9 cc sau la 2.5 cc. la euro 1 si 2....

Sfatul meu este sa va luati neaparat cu turbo adica modele de la 84 cp in sus....

Mai conteaza acum si varsta dvs. sau daca veti calatorii cu copii sau nu , sau cate persoane calatoriti si ce faceti cu ea , daca faceti excursii doar in Ro sau si in EU...

Se spune ca cea mai buna rulota sau autorulota e cea care-mi trebuie mie... :lol: ca si masina de altfel ...

Autorulotele in proportie de 99 % au ca dotare de fabrica boiler apa calda , bazine de apa asa ca ce va poate lipsi ar fi o terasa ( marchiza ) , panou solar , aer cond sau ceva optional... cum ar fi suport biciclete , invertor 12-220v....

Verificati si-n Romania pe olx , autovit ori alte site-uri pana a verifica pt import pe mobile.de kapaza.be ori alte site uri de pe Olanda unde puteti gasi pret bun , insa luati de asemenea in calcul cheltuiala de aproape 1000 euro pt import , asigurare, nr. inmatriculare , combistibil , deplasare , R.A.R./ omologare Ro , traduceri acte , s.a.m.d.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Cateva sfaturi mai puteti gasi aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f= ... per#p80576
Autorulota Dethleffs Just 90
Valentin Busca
Membru asociat
11
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969

Mesaj de Valentin Busca »

Ai putea sa iti faci o ideee si pe SUBITO ,ca argumente pro > clima uscata ,numarul mic de km ,grija fata autorulota. Contra >procedura greoaie de cumparare stiind faptul ca in Italia nu se emit nr.provizorii , predomina marcile autohtone care nu sunt chiar de lepadat .
Daca acum ar fi sa imi schimb camperul tot din Italia mi-as aduce unul.
Pentru inceput as incepe cu unul inmatriculat deja in RO sau chiar pe Bg.

http://www.subito.it/caravan-e-camper/m ... owerfunnel]
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

E buna asta pe care ti-a indicat-o Vali (Doctorul ) :D numai ca la 2.8 ai taxa mare de inmatr.
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
doru_cioata
Membru forum
9

Mesaj de doru_cioata »

Salutare,

Multumesc pentru promptitudine.

Precizari suplimentare:

1. autorulota va fi inmatriculata in Germania, deci nu conteaza taxa de inmatriculare
2. vor fi prezenti si 2 copii -16+9ani
3. calatoriile nu vor fi in RO
4. locuiesc temporar in Germania, deci mi-e usor sa merg Germania, Belgia, Olanda, Italia , sa vad ceva , daca imi face cu ochiul.

Multumesc mult!

PS. Cum este cu aerul conditionat? E doar pentru sofer si pasagerul din drepta, sau au instalatii si in rulota.
PPS. Incalzirea stationara se poate monta ulterior? Ma gandeam ca este folositoare

Doru
Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Chiar daca nu are aer conditionat acesta se poate monta ulterior. AC-ul Autorulotei este separat de AC masinii.
Incalzirea autorulotei este separat de incalzirea masinii si este montat din fabrica si sunt de mai multe tipuri.
Toate dotarile autorulotei sunt separate de dotarile masinii doar instalatia electrica are legatura comuna. Alternatorul incarca in mers si acumulatorul autorulotei iar daca ai incalzire pe Webasto consuma motorina din rezervor.
doru_cioata
Membru forum
9

Mesaj de doru_cioata »

Viorel Grosu

Mesaj de Viorel Grosu »

Daca reusesti si castigi licitatia este buna la Km, la an de fabricatie, are motor mic si arata destul de bine in poze. Succes la licitatie sa o scoti cat mai ieftin !
Scrie răspuns