Salut - in cautare de rulota

topic de prezentare a noilor veniti
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Scrie răspuns
Barbulescu Silviu
Membru forum
9
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 17 Noi 1974

Salut - in cautare de rulota

Mesaj de Barbulescu Silviu »

Sunt din Bucuresti, 41 ani.

De vreo 3 saptamani m-am pus pe cautat o Autorulota. Am cochetat un pic si cu ideea de rulota dar nu prea am cu ce sa o trag. (de aceea am renuntat deocamdata).
Am un seat leon 1.9 TDI de 100 CP si un Suzuki SX4 125 CP. Pot sa trag cu frana 1200-1400 kg si fara f. putin (500-600 kg).

As dori sa o pot inmatricula pe vehicul istoric (fie ca e autorulota sau rulota); deci sa fie fabricata pana in 1985 si sa fie originala.

In Romania am gasit f. putine autorulote (un ford transit in Bucuresti si un vw LT la Sibiu). Am mai vazut pe mobile si rulote pe mercedes 207D sau pe Fiat Ducato.
E vreuna din cele de mai sus de dorit sau de evitat?

As dori sa aibă dus / încălzire / aragaz / frigider.

La ce sa fiu atent, ce imi recomandati? Nu am mai avut rulota sau autorulota pana acum.

Multumesc anticipat
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
Suzuki SX4 4x4 1,6 120 CP
0770 476 181
Viorel Balcu
Membru forum
11
Oras: Stefanesti de Jos
Data nasterii: 29 Iun 1958

Re: Salut - in cautare de Autorulota

Mesaj de Viorel Balcu »

Salut,
cu bani putini nu ei mare lucru, motorizarea este importanta, avand in vedere ca autorulota, sare de 3000kg, ti-as recomanda un motor peste 2000cm3, contoleaza atent, podeaua sa nu fie putrezita, mirosul specifi igrasiei, denota ca apa de ploie, patrunde in interior, nu cumpara autorulota, care miroase a parfum, cel mai important daca nu pleci cu autorulota, cel putin 90 zile pe an, nu merita investitia.. tine cont de parerea sotiei, e foarte important, (eu nu am tinut) cel mai indicat ar fi, sa inchiriezi, pentru inceput , sa-ti faci o ideie,, dupa care te hotarasti,, bafta...daca mai ai nevoie de ajutor , cu mare placere..
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Am uitat sa precizez ca nu vreau rulota sa alerg prin Europa cu ea (adica nu m-ar deranja nici un motor pe benzina care sa consume 15-20%).
O sa fac trasee scurte prin Romania. Motor sub 2000 cm3 nu prea sunt - dar cele din anii 80 au 70-80 CP la aceasta capacitate.

M-am gandit si eu la acest aspect (o autorulota are cheltuieli de intretinere mult mai mari decat o rulota). Pe de alta parte daca caut o rulota cu dus, incalzire, frigider, curent - va trebui sa ma orientez la o masina grea cu motor mare sa pot sa o trag si alt carnet de conducere. (am doar B).
Toate Autorulotele vechi gasite de mine au in jur de 2t si maxim admis 3,5 - deci se conduc lejer cu B.
Daca optez pt. rulota nu fac decat sa scad cheltuielile pe o parte si sa cresc cheltuielile cu masina (impozite, casco, RCA, etc). Cu masina mergi 365 de zile pe an. Cu rulota mergi 2-4 saptamani cel mult.

Daca pun autorulota pe vehicul istoric as avea impozit zero, taxa de prima inmatriculare vreo 250-300 euro, RCA un mai ieftin, rovinieta gratis.
As baga bani doar in intretinerea masinii si revizii.

Ideea este buna - dar nu stiu cate rulote si autorulote mai vechi de 30 de ani gasesc.
Cam cat cantareste minim o rulota cu: dus/wc/incalzire/aragaz/incalzire. E foarte important in luarea unei decizii. Si mai este un amanunt pe care nu il cunosc - rulotele au sistem de franare propriu sau nu?

Oferta de rulote este clar mai variata si mai buna decat cea de autorulote din ce am apucat sa vad in ultimele saptamani de când caut asiduu.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Salut Silviu...cred ca-ti lipsesc cateva informatii...in cartea de identitate a Seat-ului scrie cat are voie sa tracteze masina cu dispozitiv de franare, motorul si caii cred ca iti permit sa tractezi o rulota in jur de 1200kg mma. Nu trebuie sa cauti rulote de peste 30 ani ca sa scapi de impozit, o rulota pana 1000 kg mma impozitul este in jur de 10 lei iar intre 1000-3500kg in jur de 30 lei anual, anul de fabricatie nu conteaza.Toate rulotele au sistem de franare propriu, mai sunt si mici exceptii la cele care cantaresc pana in 750kg mma
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Multumesc pentru sfaturi; Experienta voastra ma ajut sa ma indrept catre o solutie mai buna.
Am plecat de la sugestia lui Viorel si am gasit ce ma interesa (contrar părerii mele initiale pot gasi rulote cu greutate mica care sa aiba si dus);
Eu imi închipuiam ca sunt mult mai grele rulotele.

Nu stiam ca impozitul e asa de mic. Si nici nu cred ca o rulota poate fi vehicul istoric ca nu are motor.
Daca era autorulota acolo este cu totul alta discutie (se justifica din multe puncte de vedere).

Trebuie sa ma pun la punct cu masele si mma-urile (am verificat mai bine si seatul poate trage 1400 kg cu dispozitiv de franare). Eu am gasit in ultima ora rulote mult mai usoare cu dus. (800-900 kg).
Partea proasta este ca eu am montat carlig de tractare pe Suzuki sx4 care poate trage mai putin - 1200 kg cu sistem de franare. Si ar fi bine daca reusesc sa ma incadrez la 1200 kg ca am tot ce imi trebuie la SX4. Pe seat nu am.

In conditiile astea e mult mai fezabil sa cumpar o rulota si sa renunt la autorulota.

E complicat sa inmatriculezi o rulota? Costa ceva mult? (exista ca la masina taxa de prima inmatriculare sau ceva scump?).
Am vazut ca cele aduse din anglia arata foarte bine (chiar am vazut unele cu mobilier de foarte buna calitate) si au pret mai bun. Interior curat.
E vreo problema cu ele?
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Aproximativ 200 euro costa inmatricularea,RAR, asigurare, taxe nr provizoriu si nr definitiv... nu exista alte taxe
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Din experienta voastra:
- ce marci de rulote sunt de preferat si ce sa evit?
- la instalatia de apa - ce sistem e de preferat?
- la instalatia electrica - ce sistem e de preferat? (ma gândesc ca un panou solar ar fi bun)
- la instalatia de climatizare - ce e de preferat? Eu ma gândeam ca cele cu gaz sunt de preferat.
- la WC - sunt mai multe varianteș tot asa ce e de preferat?

Mentionez ca experienta mea anteriara cu rulote e zero. Asta va fi prima.

Iau anuntul asta doar ca exemplu: http://olx.ro/oferta/vand-rulota-chatea ... b88cca5d8a
Nici nu am sunat sa vad daca mai este valabil. (e din Bucuresti si ma pot duce usor sa o vad)

Ce intrebari ar pune cineva cu experienta inainte sa cumpere o rulota de genul asta?

INca ceva - o persoana de 1,87 poate sta in picioare intr-o rulota? Sau iese din discutie din start la rulotele pana in 1200 kg?
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
Ciprian Rosca
Membru CD
11
Oras: Barlad
Data nasterii: 16 Ian 1969

Mesaj de Ciprian Rosca »

Ce buget ai alocat pentru achitionarea rulotei? De aici pleca toate raspunsurile.
Autorulota Dethleffs Just 90
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

1500-2000 euro. Alta limitare ar fi si greutatea (sa aiba sistem de franare si pana in 1200 kg mma);
As vrea sa poata dormi 4 persoane in ea (2 adulti si doi copii mai exact).

Din ce am vazut eu azi - majoritatea rulotelor nu au înălțime libera 1,90. (e un loc pe langa care trec cu masina unde sunt multe rulote la vanzare - cred ca o sa fie greu daca nu imposibil de gasit asa ceva).
Desi imi doresc acest aspect - cred ca o sa-l tai de pe lista. Una din autorulotele vazute de mine avea suficient loc pe inaltime sa stau in picioare.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
pirvuhoratiu
Membru forum
11
Data nasterii: 16 Apr 1964

Mesaj de pirvuhoratiu »

In rulota nu se sta cocosat pentru ca marea majoritate a rulotelor au inaltimea in interior de 1,90m.
Paturile au latimea de aprox. 2m, deci 2 adulti si doi copii se pot incadra. Atentie la mma! Daca in talon scrie 1400 kg cu dispozitiv de franare, trebuie sa nu depasesti 1200kg. Multe informatii le afli daca ai timp si citesti topicurile. Sa nu te grabesti sa cumperi si roaga un coleg, vechi rulotist, sa te ajute la achizitie. Bafta!
VW passat TDI 4motion + Hymer Eriba Nova 392
0723909090 e-mail god_guard@yahoo.com
Barbulescu Silviu
Membru forum
9

Daca in talon scrie de mma 1400 kg de ce ar trebui sa caut pana in 1200 kg mma? In sensul ca as vrea sa stiu si motivul.
Se poate strica masina prematur sau ce se poate intampla? Oricum din ce stiu eu cu rulota in spate nu poti sa mergi cu 140 km/h.

Cele cu mma de 1100-1200 au masa proprie de 800-900 deci oricum o sa fie mult mai usoare.
Chiar si cu masa propie 700 kg am gasit la 1100 kg mma.
http://www.ruloteimport.ro/rulote/321/r ... e-40t.html

Ma mira treaba cu 1,90 inaltimea libera. Chiar mi-au parut toate sub aceasta inaltime.
Barbulescu Silviu
Knaus Komfort K 415 1978
0770 476 181
RazvanGogonea
Membru forum
10
Oras: Orel Russia
Data nasterii: 12 Apr 1978

Mesaj de RazvanGogonea »

pirvuhoratiu scrie:In rulota nu se sta cocosat pentru ca marea majoritate a rulotelor au inaltimea in interior de 1,90m.
Paturile au latimea de aprox. 2m, deci 2 adulti si doi copii se pot incadra. Atentie la mma! Daca in talon scrie 1400 kg cu dispozitiv de franare, trebuie sa nu depasesti 1200kg. Multe informatii le afli daca ai timp si citesti topicurile. Sa nu te grabesti sa cumperi si roaga un coleg, vechi rulotist, sa te ajute la achizitie. Bafta!
Salut!
De ce nu poate sa atinga sarcina maxima trecuta in talon?
Eu de exemplu am trecut in talonul masinii 1300. Nu pot tracta rulota cu mma 1250?
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
Scrie răspuns