Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Eu am un fix, imi place sa stau cu rulota la 10 m de apa si malul sa nu fie inalt.
Ne mai trebuie apa si f. important siguranta, este sigur?
A fost cineva in aceste zone si ne poate impartasi din experienta proprie. Despre campingul de la Durankulak sunt foarte multe opinii, dar are o chestie care nu imi place mie, acolo malul este putin inalt, iar mie imi place sa stau cu rulota apropae de luciul marii.
Cu stima
Va multumesc
Acum 2 ani am facut o excursie de o zi la vecinii bulgari, doar cu masina. Prima destinatie Dalboka-ferma de scoici. Dupa vreo 70km, parca, indicatorul Dalboka spre stanga te scoate din DN si continui inca vreo 2km, dupa care alt indicator te indruma la dreapta. Urmezi indicatorul si pe un drum cu dale de beton, tai un camp care parca nu se termina. La capatul lui vei ajunge la o faleza inalta, de unde drumul coboara abrupt pe o singura banda pe alocuri, pana la o parcare neamenajata pe partea stanga. Aici sunt 2 restaurante, unul pe stanga mai din beton(sic), altul pe dreapta mai rustic. L-am ales pe cel din dreapta despre care spun unii ca foloseste scoici din crescatorie. Cel din stanga cica are produse din Metro. Cert este ca in dreapta am mancat supa de midii, diferite scoici si prajituri cu midii, extraordinar de bune. Spun asta eu, care nu mananc peste sau scoici. Aici mi-au placut. Am platit in euro, este mai avantajos decat sa schimbi sau sa platesti in lei. Coborarea-urcarea la acest obiectiv este foarte abrupta si ingusta pe alocuri, parcarea mica, uneori insuficienta. Nu recomand coborarea cu rulota sau camper, doar campervanul. Rulota sau camperul pot fi lasate sus in parcarea improvizata pentru cei neexperimentati.
Dupa ce pleci de la Dalboka, la capatul drumului din beton, inloc s-o iei la stanga spre DN, ia-o la dreapta spre Kaliakra. Mergi vreo 8-10km., traversezi vreo 3 sate si ajungi la o ghereta cu bariera ca un post de control. Aici platesti 2Euro de persoana taxa de vizitare a fortului Kakiakra. De fapt fortul este inca unitate militara, iar tu vei vizita imprejurimile si ruinile vechiului far. Frumos totusi si merita panorama.
La plecare, dupa ce treci de postul de control(statia de taxare), ia-o pe primul drum la dreapta, un drum betonat, paralel cu marea. Treci de primul drum in dreapta si o iei pe urmatorul la dreapta( oricum inainte este interzis) si cobori un drum ingust si abrupt dar nu ca la Dalboka. Ajungi in golful Bolata unde este o plaja cu nisip fin, niste umbrele din fier cu rogojina aruncata pe acoperis, un restaurant modest dar curat si o mare limpede ca in Grecia. Plaja este fara taxare, parcarea la fel de libera. Marginile golfului sunt 2 diguri pe care se poate merge cu masina, se poate parca pe marginea lor si exista in stanga loc pentru lansarea barcilor de pe peridoc. Locul nu este aglomerat, se poate intra cu camperul, mai greu cu rulota si usor cu campervan-ul . Lipsa locurilor de parcare( se parcheaza doar pe marginea drumului sau pe nisip), latimea mica a drumului si distanta relativ mare pana la prima localitate, face ca locul sa fie folosit doar de pasionati si indrazneti. Intrarea in apa este lina si doar nisip, ideala pentru copii, digurile si vecinatatea golfului sunt ideale pentru scufundari si pescuit, chiar pescuit subacvatic. Nu recomand accesul cu campere si ansambluri lungi deoarece nu exista spatiu de manevra. N-am vazut niciun camper sau rulota, dar nu cred ca se supara cineva daca ai sta acolo, insa off total. Lumea amabila, pe model Vama Veche veche.
De la golful Bolata pana la Mangalia sunt cam 90km, parcursi la intoarcere fara vreun control pe sosea.
Sincer,m-am gandit ceva inainte sa scriu, locul nu merita popularizat pentru a nu fi urbanizat. Totusi, se pare ca bulgarii nu privatizeaza orice-oricum, iar celor care-l gestioneaza le place sa-l pastreze asa linistit.
reludeliu@yahoo.com
0723.34.39.15
Beyerland 380-2
HYMER B 654
eu am fost la Krapets in trecere fara rulota. erau intr-adevar cateva rulote pe acolo. Mi s-a parut ca este si un camping insa este situat mai spre padure nu pe mnalul marii. nu stiu daca exista vreo sursa de apa pe aproape. Pana la un punct drumul se poate parcurge si cu masina 4x2 cu rulota (mi se pare ca mai dificil decat la Corbu de exemplu, dar se poate) totusi este o zona mai mica pe un mal mai inalt, deci trebuie sa cobori cativa metri spre plaja, mai spre nord as recomanda mai degraba 4x4
stie cineva ceva despre acest camping? Dobrudja, aflat in zona