Ungaria-Austria-Germania 09-24 octombrie 2015

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Dan Casandroiu
Membru forum
12
Oras: Vulcana-Pandele, judet Dambovita
Data nasterii: 24 Iul 1977

Mesaj de Dan Casandroiu »

As vrea sa va imparatsesc cateva impresii din excursia tocmai incheiata (09-24 octombrie).

Am participat cu Ghidul nostru la Caravan Salon Wels, ceea ce impunea o sedere de 5 nopti la Wels. Am tot ezitat sa plecam cu rulota la drum asa lung dar ne-am hotarat intr-un tarziu - suntem rulotisti, participam la un targ dedicat rulotistilor, asa ca facem ce fac rulotistii. Si pregatim de prin vara calatoria asta - am izolat suplimentar autorulota, am confectionat un perete despartitor izolant intre cabina si celula (minunata inventie, chiar a dat randament), am refacut baia, placand-o cu fibra de sticla, ne-am pregatit minutios traseul... Si daca tot eram asa pregatiti am hotarat sa ne lungim excursia, combinand utilul cu placutul, si ne-am luat si juniorul, cu punct final Legoland Gunzburg.

Am plecat in 09 octombrie, pe ploaie. Prima oprire, pe seara am facut-o la Carta, la Camping De Oude Wilg. Am intalnit gazde primitoare, care au alungat frigul cu o afinata home-made.Urmatoarea oprire a fost la Minis, la Route Roemenie
Fişierul ataşat DSCN3509.JPG nu mai este disponibil
In 11 octombrie am ajuns langa Budapesta, la Camping Fortuna.Un patron vorbaret, care m-a intrebat, jumatate in gluma, jumatate in serios, daca nu cumva am emigranti in masina... Era dezamagit de ceea ce se intampla, cat si de regresul pe care il cunoaste afacerea sa (in ultima perioada innoptarile ii scazusera de la 200 la 20). Din pacate nu am fotografii de aici, a plouat tot timpul asa ca am fost campati pe beton, campingul are insa multa verdeata si o piscina, grupuri sanitare moderne, apa calda din belsug (desi eram singurii clienti din camping), mie mi s-a parut un bun camping de tranzit.Pretul - 6000 forinti/noapte cu electricitate inclusa.
Am continuat pana la Viena, preferand traseul Budapesta-Veszprem-Sopron-Viena, cautand sa ne deplasam mai mult pe drumuri nationale decat pe autostrazi. Drumuri ca pe la noi, si mai bune si mai putin bune, asa ca, pe inserate eram la Reisemobil Stellplatz Wien - o locatie care imi pare a fi ideala pentru vizitat Viena. Conditii decente, electricitate, toalete incalzite, dusuri, spatiu de servicii pentru campere - 21 de euro/noapte. Statia de metrou aproape - la 9 statii - Maria Hilfer Strasse cu magazinele sale, aproape de SCS si Zoo...
Fişierul ataşat DSCN3513.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3525.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3526.JPG nu mai este disponibil
In 13, conform programului, am ajuns la Wels, mergand tot pe nationale, inclusiv pe malul Dunarii pe Romantik Strasse. Foarte frumos coloritul padurii din perioada asta a anului, un drum foarte bun. La Wels am stat in Stellplatz chiar in parcarea expozitiei - am platit 32 de euro pentru 5 (cinci) nopti, cu electricitate inclusa - care insemna in jur de 8 euro pentru toata perioada. Dusuri incalzite, toalete care s-au pastrat curate pe toata perioada, loc pentru deversat toaleta chimica, toate conditiile ... Parcarea era plina de cand am sosit noi si a fost plina in toata perioada, pe langa austriecii majoritari, au mai fost si nemti si cehi. Au fost si rulote, nu numai campere, multe noi dar si cateva care concurau cu a mea pentru titlul de cea mai batrana...
Fişierul ataşat DSCN3608.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3616.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3620.JPG nu mai este disponibil
In targ, ca si noutati am selectat acum in graba - Sealander - rulota-barca, Hymer Van - foarte mic, dar Hymer, si Road Car de la Possl (despre care tot citisem ca vine cu preturi sub 30000, in targ insa, cu reducerea aferenta targului, cel mai ieftin era 34900 euro... sa fi gresit marketingul ceva??). Am adunat atatea materiale incat ne gandim serios sa editam o revista!
Fişierul ataşat DSCN3710.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3649.JPG nu mai este disponibil
DSCN3616.JPG
Urmeaza ... am atins limita de fisiere atasate
Ford Transit Riviera - DB 09 CZH
Ghidul locurilor de campare din Romania, gratuit la www.takethelongwayhome.eu
Dan Casandroiu
Membru forum
12

Re: Ungaria-Austria-Germania 09-24 octombrie 2015

Despre prezenta noastra in targ am sa vorbesc putin - ceea ce am de comunicat campingurilor voi face catre ele. Interesul a fost mare pentru Romania si pentru campingurile din Romania (doar era targ de rulotisti). Lumea vine in Romania, sunt insa cateva teme ce au revenit in majoritatea discutiilor purtate in targ - drumurile proaste, cainii, criminalitatea. Prejudecati (false sau nu), am incercat sa le combatem accentuand intotdeauna atuurile Romaniei - frumusete, autenticitate, ospitalitate.
Fişierul ataşat DSCN3773.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN3643.JPG nu mai este disponibil
Pentru noi au fost zile pline, am incercat sa acumulam cat de multe pentru ca am avut ce invata din targ!
Am plecat duminica, la incheierea expozitiei, obositi dar multumiti... Era timpul pentru distractie! Despre Legoland cred ca s-a mai scris pe aici, am sa pun doar cateva fotografii, din camping si din parc. Conditii foarte bune, ne-au costat 156 euro 2 nopti de campare si bilete pentru 2 zile in parc. Vremea a fost buna, asa ca ne-am bucurat de minunile parcului. Fiind aproape de sfarsitul sezonului nu era asa aglomerat, asa ca timpii de asteptare erau mici spre deloc, am avut suficient de mult timp sa ne bucuram de aproape toate distractiile oferite. Cred ca este parcul potrivit pentru copii de varsta lui Radu ( 7 ani ), cei mai mari probabil se plictisesc, dar al nostru ( si noi pe langa el) s-a distrat de minune!
Fişierul ataşat DSCN4149.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN4148.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN4009.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN4030.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN4020.JPG nu mai este disponibil
Intoarcerea a fost mai grabita, am oprit in Camping Preishof, langa Bad Fussing, aproape de granita germano-austriaca - un camping pe langa o ferma, cu o berarie in care seara se organiza seara de dans si se mancau lucruri traditionale, 20 de euro pe noapte, dusuri platite, foarte multe rulote stationare.
Fişierul ataşat DSCN4206.JPG nu mai este disponibil
DSCN4009.JPG
Am juns apoi din nou la Viena, de data aceasta devreme, astfel incat am putut sa ne si plimbam prin oras. Dimineata am plecat spre Camping Somody Tanya, aproape de Kesckemet. Din nou pe nationale - destul de rele coborand dincolo de Veszprem. Ne-a prins noaptea pe drum, GPSul incerca mereu sa ne bage pe niste drumuri agricole, aproape ne pierdusem speranta ca-l mai gasim. Am ajuns insa - un camping langa o ferma de cai, in mijlocul padurii, la capatul unui drum rau, cred ca destul de frumos vara, dar acum era pustiu. Am dat 6000 de forinti pentru o noapte.
DSCN4020.JPG
Oricat am incercat, oboseala si intunericul au facut sa mai avem nevoie de o oprire si am oprit pe autostrada Deva-Sibiu, in prima parcare dupa Deva. A fost prima noastra experienta de acest gen, a fost insa ok, am dormit intre TIRuri, dimineata parasind parcarea cu destinatia- acasa!
Valentin Busca
Membru asociat
11
Oras: Targoviste
Data nasterii: 06 Dec 1969

Mesaj de Valentin Busca »

Frumoasa relatare, referitor la dormitul pe stradă sau autostrada la mine este ceva uzual. In Europa este usor ,găsesti tot ce vrei , dar in Turcia este superb.
Elnagh Marlin 58 1,9 TD
tel.0722771791
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Frumoasa si de apreciat participarea la targ.
Standul Romaniei a afost organizat de dvs.?
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Dan Casandroiu
Membru forum
12

Multumim pentru aprecieri! In standul Romaniei au fost prezente Autoritatea Nationala pentru Turism si 2 firme private (noi si un tur-operator).
Toni Conecini
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

pacat ca nu s-a implicat si ClubRV cu ceva materiale in acest stand
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

La viitoarele evenimente, daca participati, si doriti, poate prezentati si cate ceva din activitatea asociatiei noastre.
Speram sa pregatim din timp materialele.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Lupu Ciprian
Membru CD
14
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 06 Iun 1979

Mesaj de Lupu Ciprian »

F. bun topicul si interesant .
Multumim pt informatii si foto ...

Daca nu e mare deranjul arata-ne te rog si paravanul de izolare din camper...
Autorulota Ford Chausson Flash
IF 26 CIP Lupu Ciprian & Irina
Tel. 0722.227.048 e-mail: lupucipriann@yahoo.com
Dan Casandroiu
Membru forum
12

@Constantin Curelea - asa cum am propus si inainte de Wels, pot duce, daca se doreste, materiale promotionale ale asociatiei. Urmatorul targ la care participam - Touristik & Caravaning International Leipzig, 18-22 noiembrie

@Lupu Ciprian
Sursa de inspiratie:
Fişierul ataşat 37316.jpg nu mai este disponibil
Se poate comanda, costa 129 euro

Realizarea mea :)
Perete strans in timpul deplasarii
Fişierul ataşat DSCN4249.JPG nu mai este disponibil
Perete coborat la stationare
Fişierul ataşat DSCN4251.JPG nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSCN4250.JPG nu mai este disponibil
Costul realizarii - sub 10 euro. Am luat un sul de folie pee aluminizata pentru parchet, 5mm - 15X1m - 40 si ceva de lei, pe langa peretele despartitor am facut si paturi pentru buteliile de gaz, pentru lada frigorifica, am pus pe podea sub mocheta si tot mi-a mai ramas. Pentru rigidizare si stabilitate, in partea de jos a peretului am pus o teava de aluminiu, aceasta ajuta si la rularea uniforma cand se strange peretele
DSCN4252.JPG
Ce pot sa zic- chiar face treaba! Stiti ca o mare parte din caldura se pierde prin gramurile cabinei, asa ca, separand si termoizoland cabina de celula, micsoram aceste pierderi. Eu aveam izolatii la geamurile cabinei, dar nu eram multumit de rezultate. Am plecat la 3 grade temperatura diurna (nu stiu noaptea cat a coborat) dar am avut in permanenta in interior peste 20 de grade, oprind truma in multe randuri datorita caldurii. Am plecat cu 2 butelii pline dar nu am folosit nici macar una intrega in toata perioada. De remarcat si faptul ca dimineata nu mai este asa condens in cabina (de obicei geamurile cabinei erau umede), fenomenul fiind mult mai limitat. La plecare, cand ridicam peretele, geamurile cabinei se abureau instantaneu - am gasit solutia deschizand usile cabinei odata cu ridicarea peretelui, temperatura se omogeniza rapid, asa ca in 2-3 minute puteam pleca fara probleme de vizibilitate!

Sper sa va fie de folos informatiile
Scrie răspuns