Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Am reușit si eu sa imi montez perne de aer pe puntea spate la camper.
Cei care aveți, cam la ce presiune le umflați pt drumurile noastre? Eu am încercat cu 5 bar, sta super pe drum dar cam scutura...
De asemenea, se pare ca pe stânga e nevoie sa umflu cam cu 1, 1.5 bar mai mult ca sa starea dreapta. Care ar putea fi problema ?
Eu , daca nu am ceva foarte greu pe spate nu le umflu mai sus de 1.2 - 1.5 barr .
5barr mi se pare exagerat de mult . Eu daca le umflu la 2.5 deja ma scutura .
Presiunea in perne se regleaza in functie de incarcatura, in asa fel incat autovehicolul sa stea drept. Nu trebuie sa stea prea ridicat spatele. Se mai foloseste si pentru echilibrarea camperului in stationare cand terenul nu este chiar orizontal.
Oricum 5atm este foarte mult. Inseamna ca puntea este foarte incarcata sau suspensia puntii este foarte moale si trebuie inlocuita. Tot ce am montat eu pana acum, nu a fost necesar mai mult de 2,5atm.
invata repede si aplica... tot repede.
RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Va Multumesc pentru răspunsuri.
Așa este, puntea spate este destul de încărcată deoarece camperul meu are 7 m lungime si de la puntea spate pana in coada mașinii sunt cam 2.75-3 m. De asemenea, pe spate am spațiul de depozitare unde țin diverse acareturi si baia, deci greutatea e destul de mare.
La 2,5 bar imi ridica fundul doar Cca1 cm, ca sa il ridic cu 4-5 cm trebuie sa ii bag 5 bar. Oricum, testările s-au făcut pe 4-5 km, cât am făcut după ce le-am montat.
In alta ordine de idei, mi se pare ca investiția e super, ajuta f mult ținuta de drum.