Cel mai mare lac termal din lume HEVIZ Ungaria

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cristian Neaga
Membru forum
16
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 26 Ian 1960

Cel mai mare lac termal din lume HEVIZ Ungaria

Mesaj de Cristian Neaga »

Bine v-am regasit dragi rulotisti.
De curand am revenit acasa din concediul petrecut in tara vecina Ungaria care desi are zeci de SPA-uri cu ape termale foarte bine amenajate, a fost daruita cu cel mai mare lac termal natural din lume. Mai exista multe lacuri termale mai mari ca acesta in lume dar aple lor sunt foarte calde (peste 50 de grade) si nu pot fi folosite in mod direct ca acest lac, ale carui ape au intre 26 de grade iarna si 35 de grade vara, deci numai bune de scaldat.
Acest lac se afla in vestul Ungariei, la coada lacului Balaton, la 1000 de km de Bucuresti.
Am plecat pe 21 august din Bucuresti si usor usor am ajuns la Arad unde am poposit peste noape in imensa parcare a supermarket-ului REAL.
A doua zi am parcurs cei 400 de km pana la Heviz pe autostrada M5 si M7, unde am ajuns spre seara si am campat la Camping CASTRUM in Heviz la 300 de metri de lacul termal.
castrum1.jpg[/attachment [attachment=8]castrum2.jpg
castrum3.jpg
castrum4.jpg
castrum5.jpg
castrum6.jpg
castrum7.jpg
castrum8.jpg
castrum8.jpg (86.66 KiB) Vizualizat de 2712 ori
castrum9.jpg
castrum9.jpg (71.87 KiB) Vizualizat de 2712 ori
castrum10.jpg
castrum10.jpg (47.22 KiB) Vizualizat de 2712 ori
Fişiere ataşate
castrum1.jpg
castrum2.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
telefon: 0745250052
e-mail: neacristi26@gmail.com
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Re: Cel mai mare lac termal din lume HEVIZ Ungaria

Voi continua cu lacul si raul termal
Aici sunt doua posibilitati de a face baie in apa termala a lacului:
@1) la lac, unde este amenajata baza de tratament si unde este foarte curat si tot personalul este foarte atent cu turistii si unde se pot face proceduri balneare si unde 3 ore (timp recomandat de medici pentru cura zilnica) costa 2700 forinti, aprox.25 de lei
@2) la rau, care este canalul de deversare a lacului care are un izvor cu un debit ce poate inlocui apa din lac in 24 de ore si care trece prin camping unde este canalizat si plin cu nuferi spre bucuria turistilor si dupa un stavilar devine un rausor cu apa putin adanca in care se scalda o multime de oameni.
lac1.jpg
lac2.jpg
lac3.jpg
lac4.jpg
lac5.jpg
lac6.jpg
rau1.jpg
rau2.jpg
rau3.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Si cum am carat 1000 de km si scuterul meu Piaggio hexagon, l-am pus la treaba si am facut mici excursii in imprejurimi.
Am vizitat in imediata apropiere aprox 7 km orasul Keszthely de asemenea statiune de aceasta data la lacul Balaton. Este orasul cel mai mare de pe malul lacului si totodata un important centru universitar si cultural al Ungariei.
Aici, prin secolul al XVIII -lea, un om pe numele sau Festetisc, cu ceva avere a inceput sa cumpere proprietati si terenuri pe care ulterior si-a dezvoltat un adevarat domeniu princiar.
Va voi arata ce minuni arhitecturale si nu numai a putut realiza aceasta familie in decurs de 200 de ani, pana la primul razboi mondial.
Fişierul ataşat castel1.jpg nu mai este disponibil
castel1.jpg
castel2.jpg
castel3.jpg
castel4.jpg
castel5.jpg
castel7.jpg
castel8.jpg
castel9.jpg
castel10.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Urmatoarea expozitie a minunatului palat este cea de trasuri din care va voi arata cateva exponate, este mult prea dificil de incarcat pe site atatea poze si poate pentru unii pare plictisitor sa vezi o gramada de "carute obosite de timp" dar, pe care vecinii nostrii le-au restaurant si scot bani frumosi din acest muzeu. Sunt aprox. 200 de exponate unul mai frumos ca altul. Iata spre exemplificare cateva imagini.
tras1.jpg
tras2.jpg
tras3.jpg
tras4.jpg
tras5.jpg
tras6.jpg
san1.jpg
san2.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Si ca in toate palatele acelor vremuri femeile din inalta societate isi aveau armele lor secrete de seductive.
Iata cateva imagini din marea colectie de evatae a acestor aristocrate ale acelei epoci.
eva1.jpg
eva2.jpg
eva3.jpg
eva4.jpg
eva5.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Pe acelasi domeniu, ca in orice palat nobiliar din acele vremuri vom gasi negresit si un pavilion de vanatoare care te va fascina cu aranjamentele 3D cu habitaturi naturale ale animalelor. Ca remarca, -in aceasta (mica colectie privata) sunt atatea trofee si animale impaiate la scara 1/1 cat in toate colectiile dedicate vanatorii din toata Romania.
Voi exemplifica cele spuse cu cateva imagini edificatoare.
van1.jpg
van2.jpg
van3.jpg
van4.jpg
van5.jpg
van6.jpg
van7.jpg
van8.jpg
van9.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

O sa mai pun aici cateva imagini din oras pentru a va face o imagine despre aceasta statiune extrem de linistita si de curate.
turul orasului se face cu acest simpatico trenulet
turul orasului se face cu acest simpatico trenulet
doto2.jpg
oras1.jpg
oras2.jpg
oras3.jpg
oras4.jpg
oras5.jpg
oras6.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Si daca nu am fost destul de convingator ca aceasta frumoasa zona merita vizitata in amanunt va voi arata un inedit muzeu al masinilor americane, Muzeul CHEVROLET.
Cativa tineri au achizitionat masini Chevrolet & Cadillac din America si le-au reconditionat si expus intr-un mic local din Keszethely.
chev1.jpg
chev2.jpg
chev3.jpg
chev4.jpg
chev5.jpg
chev6.jpg
chev7.jpg
chev8.jpg
chev9.jpg
chev10.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Cireasa de pe tort a fost Expazitia de modele feroviare, care te uimeste prin acuratetea peisajelor si miscarea total controlata electronic a micutelor trenulete care sunt cat se poate de apropiate de realitate. O sa postez cateva imagini deoarece am filmat totata aceasta expozitie iar filmuletele nu le pot procesa ca sa fie ok pentru forum.
tren1.jpg
tren2.jpg
tren3.jpg
tren4.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

O alta mica excursie am facut-o la 37 de km de Heviz in localitatea BADACSONY o minunata regiune viticola la poalele unui Vulcan stins, care cu milioane de ani in urma a incalzit apele lacului Balaton si probabil din activitatea lui acum scunsa in adancuri isi datoreaza apa calda si lacul HEVIZ.
Pe pantele acestui Vulcan se intind cat vezi cu ochii plantatii de vita de vie care din cenusa stinsa isi trag dulceata, taria si aroma deosebita de vin bun si parfumat.
Am vizitat cateva crame din regiune dar fiind motociclist nu am putut degusta mostrele puse la dispozitie din belsug de proprietarii cramelor.
Este o zona in care merita sa stai cateva zile intr-unul din cele cateva zeci de campinguri de pe malul lacului Balaton si ziua sa mergi la pescuit (Balatonul este un lac din circuitul European de pescuit la crap) si spre seara sa urci prin cramele de pe dealul vulcanic care iti pun la dispozitie pensiuni confortabile cu mancare buna si vin din belsug.
Exista in zona aproximativ 38 de crame-pensiune cu mancare si bautura pe saturate.
vin1.jpg
vin2.jpg
vin3.jpg
vin4.jpg
vin5.jpg
vin6.jpg
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Ar mai fi multe de aratat si povestit dar ce este mult dauneaza.
Cine este interesat de aceasta destinatie de vacanta este invitat sa ma contacteze prin orice mijloace si va primi toate detaliiile dorite.
Cu drag va imbratiseaza Cristi si Adriana Neaga (cei de la rutiera cum zice Ciprian).
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Cristian Neaga
Membru forum
16

Si ca un post scriptum la acest subiect nu pot sa nu va aduc la cunostinta si aspecte din frumusetile din Ramania spre a nu fi acuzat de lipsa de patriotism si lauda la adresa strainilor.
Pe drumul de intoarcere am studiat ce mai putem vedea fara sa ne abatem prea mult din drum si am gasit "BAILE LIPOVA" la cativa km abatere din DN Arad - Deva.
<<Hai sa vedem ce este acolo>> ne-am zis (si rau am facut).
Un drum mai rau decat cele forestiere prin mijocul asa zisului oras Lipova care ma facut sa opresc de cateva ori sa verific legaturile scuterului, la capatul caruia am gasit un strand si un camping fara nimic altceva in afara de o biserica asta fiind BAILE LIPOVA.
Iata imagini.
lip1.jpg
lip2.jpg
lip3.jpg
Din bunavointa unui domn din Arad care se afla cu familia la picnic am luat un recipient cu apa minerala de la un izvor care candva se afla in circuitul izvoarelor din localitate acum aflat intr-o stare avansata de degradare.
Sfatul meu este sa verificati inainte de plecare starea locatiilor pe care urmeaza sa le vizitati pentru a nu avea surprize neplacute.
Eu am mai patit asa si cu BORSEC, Vatra Dornei, Durau, etc.
Cristi & Adriana Neaga
VW T4 Multivan
BUCURESTI
Scrie răspuns