Baile Tusnad
Este o statiune cu un real potential turistic (inclusiv pentru ciclisti).
Are si un centru SPA modern.
Obiective turistice:
- Stanca Soimilor
- Turnul Apor
- Lacul Ciucas
- Izvoare de apa minerala
- Mofeta
- Lacul Sfanta Ana
- Cetatea Balvanyos
- Traseu de ciclism marcat
Campingul din Baile Tusnad era inchis ultima oara cand am fost acolo, desi arata destul de bine.
Daca ajungeti in zona, nu ratati belvederea de pe Stanca Soimilor.
Traseul pana la Stanca Soimilor este frumos amenajat, cu panouri informative despre flora si fauna locala. Este foarte usor de parcurs (dureaza cca. 1 ora).
Este situat langa Lacul Ciucas.
Are mai multe bazine interioare si un bazin exterior. Are bazine cu apa termala, bazin ptr. copii mici, sauna, samd.
Din strandul exterior aveti priveliste catre Stanca Soimilor.
Traseu marcat, prin padure: peste podul suspendat, mofeta,izvoare cu apa minerala.
Racoarea padurii si ciripitul pasarelelor te insotesc tot drumul :).
Sunt poienite pline de verdeata si flori, unde poti face picnic si te poti bucura de natura.
Din Tusnad catre Lacul Sfanta Ana sunt mai multe trasee marcate.
Pe drum veti avea si un punct de belvedere asupra lacului.
Desigur, turul lacului nu trebuie ratat, pentru a putea vedea lacul din toate unghiurile :).
Cum spuneam, Baile Tusnad este o zona cu potential turistic.
In aceasta statiune s-au mai facut investitii. S-a construit centrul SPA si o sala mare de sport. Are amenajata si o partie de sky (aviz amatorilor).
Pacat de campingul la care deocamdata nu avem acces. Se faceau ceva lucrari in zona. Probabil va fi reamenajat si redat turistilor. Cu mai multi ani in urma am stat in acel camping cu cortul.
Nici anul trecut nu ne au lasat in camping cu toate ca erau masini si turisti in interior... Daca stiam maghiara poate campam si noi acolo... Acelasi text, se lucreaza la camping. Am vrut sa stam in parcare, la intrare, dar ne au zis ca nu avem voie. Va las sa decideti daca e de vizitat sau nu... Am campat la lacul Sf. Ana, 10 lei pe zi, poate ati vazut postarile de anul trecut. Felicitari pentru excursie !
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com