Baterie cu gel pe Camper

Discutii despre functionarea, intretinerea si repararea instalatiei electrice.
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cosmin Man
Membru forum
11
Oras: Cluj Napoca
Data nasterii: 20 Iul 1981

Baterie cu gel pe Camper

Mesaj de Cosmin Man »

Salutare

se da una bucata camper cu baterie clasica, pe acid (vorbim de bateria auxiliara, nu de cea a motorului, evident). Bateria este mai veche asa, nu mai prea tine mult incarcatura. Ea se incarca in mers de la motor, cu un curent de 4A.
Am separat pe rulota 150w panouri solare si o baterie de 100 Ah pe gel. DIn motive obictive doresc sa le relochez de pe rulota pe camper. Problema este insa urmatoarea: cum leg bateria cu gel, deoarece daca o incarc in mers de la motor mi-e teama ca incarcatorul o sa o disruga (camperul e din 1996 si pe vremea aia nu cred ca se stia de curbe de incarcare pt baterii gel si alte alea...). M-am gandit, ca solutie, la un regulator de incarcare solar care sa preia curentul de la alternatorul masinii (acei 4A) si sa ii bage in bateria cu gel. Practic as avea 2 regulatoare solare, unul de la panouri si inca unul care ar folosi pe post de "panou" incarcatorul masinii. Face sens aceasta configuratie?
Xgoautorulote.ro

Tel: 0762662331
cornelsavu
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 09 Apr 1978

Re: Baterie cu gel pe Camper

Mesaj de cornelsavu »

Varianta propusa cu 2 regulatoare este ok, sau mai poti sa iti faci un intrerupator de unde sa o cuplezi la alternator doar atunci cand e descarcata si nu cred ca va suferii foarte mult, mai ales ca o incarci doar cu 4A.
Carado A464
0723830014
Adrian Coman
Membru forum
11
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 10 Iun 1967

Mesaj de Adrian Coman »

Cosmin iti e mai usor sa scrii ?... in loc sa dai un telefon?

Poate informatia este utila si altor rulotisti. Daca d-voastra stiti rezolvarea problemei de ce nu o expuneti aici pentru a o putea folosi si alti colegi rulotisti ? Viorel Grosu
Reparam Rulote si Autorulote - Piese de schimb SH sau noi.
Ruloteadi - 0744319217
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Buna ziua.
Ca sa nu mai deschid un alt topic, postez aici. Cred ca se potriveste cu intrebarea mea !

Care este cea mai buna oferta pe care ati gasit-o in ultima vreme pentru baterie cu gel de 100+ Ah pentru camper/rulota ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
Cosmin Man
Membru forum
11

Mesaj de Cosmin Man »

Eu am luat de la Nedavi solar din Oradea, baterie Westech. Caută-i pe net, au prețurile online.
Xgoautorulote.ro

Catalin Gigi
Membru forum
15
Oras: Mizil
Data nasterii: 10 Mar 1971

Mesaj de Catalin Gigi »

Cosmin Man scrie:Salutare.....Problema este insa urmatoarea: cum leg bateria cu gel, deoarece daca o incarc in mers de la motor mi-e teama ca incarcatorul o sa o disruga (camperul e din 1996 si pe vremea aia nu cred ca se stia de curbe de incarcare pt baterii gel si alte alea...). M-am gandit, ca solutie, la un regulator de incarcare solar care sa preia curentul de la alternatorul masinii (acei 4A) si sa ii bage in bateria cu gel. Practic as avea 2 regulatoare solare, unul de la panouri si inca unul care ar folosi pe post de "panou" incarcatorul masinii. Face sens aceasta configuratie?
Va salut , indiferent cat de vechi este camperul este facut din fabrica sa incarce si bateria auxiliara ...nu ii modificati sistemul ca este foarte bine gandit si ar fi si pacat .
Alternatoarele autorulotelor sunt create special sa ,,duca,, doi acumulatori ...

Am avut 2 autorulote mai vechi una din 1982 iar alta din 1994 si ambele erau dotate din fabrica .

NU este bine sa ne dam cu parerea daca nu suntem avizati , NU este bine sa facem improvizatii care consideram noi ca ,,merge si asa,, ....

Eram in camping , la o iesire organizata , in timpul zilei nu aveam conectat decat aerul conditionat de numai 500w si dupa vro ora am intrat in camper sa iau ceva si sa ma sufoc de fum ...ardea sub chiuveta sursa de alimentare sau cum dracu ii zice la acea cutie care se afla imediat dupa priza de alimentare care are pe ea si sigurantele ....aer conditionat montat ulterior de mine si alimentat de la una din prizele autorulotei ...deci !!!! autorulota din 2008 nu chiar veche ...atentie mare la ce montam suplimentar !!!
Cosmin Man
Membru forum
11

Mesaj de Cosmin Man »

Am rezolvat problema cu un combinator de baterii Victron Cyryx. Functionraza super ok

Trimis de pe al meu LG-D858HK folosind Tapatalk
Xgoautorulote.ro

Scrie răspuns