Asta a patit Cristian Steriopol
Sambata am fost solicitat de un "vecin" de loc de campare sa ma uit putin la frigiderul lui deoarece nu era multumit de functionarea lui . M-am dus sa vad despre ce era vorba si intr-adevar nu racea bine . De fapt dumnealui dorea sa-i fac o revizie - ceva acolo sa functioneze OK . Din pacate aveam un alt program pentru acea zi urmand sa plec cu familia intr-o drumetie mai lunga si sa ne intoarcem spre seara . Dar totusi am inceput cu verificarile esentiale : orizontalitatea rulotei si daca regulatorul de gaz e ce trebuie !
Rulota era pusa bine in boloboc , dar ... folosea un regulator de gaz reglabil !!! Mi-am spus parerea ca acel regulator nu e in regula si i-am propus sa lasam verificarea pe altadata si bineinteles sa caute sa-si procure regulatorul de 30 mbari care era necesar conform etichetei din frigider .
Plec sa-mi vad de treaba , trece ziua , vine seara ..ne intoarcem din plimbare , etc. Si ma duc la om sa-l intreb daca a gasit sa imprumute un regulator de 30 si vad daca ii functioneaza frigiderul .
Si ce aflu ??? !!!!!!
Individul s-a apucat singur sa demonteze frigiderul ca sa " il curete" ca "de aia nu merge bine" , ca nu ar fi din regulator ... Chiar nu stiu ce a facut , dar mi-a spus ceva care m-a lasat initial fara cuvinte !!!!
A alimentat frigiderul cu gaz DIRECT de la butelie fara a utiliza nici un regulator !!! Ca s-a gandit el ca merge !!!! si ca gazul fasaia pe la robinet !!!!! si ca i-a dat si scanteie !!!! si a facut o flacara maaaaare....
I-am spus imediat ca a facut o mare prostie si ca a avut mare noroc ca nu a explodat sau ca putea sa dea foc la acareturile rulotei si la alte rulote din jurul lui....Raspunsul efectiv m-a lasat cu gura cascata : "eram pregatit sa inchid de la butelie si am si galeata cu apa "
I-am zis cateva mai de la obraz , ca putea sa fie mort si sa mai omoare si pe altii si am plecat ...
Ca si concluzie , sa ne fereasca Dumnezeu de astfel de oameni