Salzburg - Austria

orice membru al forumului poate propune o intalnire
Dragos Marin
Membru forum
13
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Salzburg - Austria

Mesaj de Dragos Marin »

Saptamana viitoare in jurul datei de 12 Mai (in functie de vreme) am de gand sa plec intr-o minivacanta de cateva zile la Salzburg, (camping http://www.camping-nord-sam.com/ ) am nevoie de cat mai multe informatii privind aceasta zona, locuri de vizitat (exclus muzee) cum este de exemplu acea mina de sare care este langa Salzburg...cei care au fost in zona si ma pot ajuta cu obiective frumoase, ii rog sa ma indrume..
Daca sunt amatori care doresc sa merga intr-o minivacanta la Salzburg sunt bineveniti...
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Re: Salzburg - Austria

Mesaj de Nelu Predonu »

Dl Dragos, pentru zona Salzburg aveti cateva variante in urmatorul link:

viewtopic.php?p=94657#p94657
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Mesaj de Marian Enache »

Buna Ziua
Orasul in sine este un muzeu
La orice hotel gasiti harta orasului + toate obiectivele de vizitat si va asigur ca nu veti avea nici un moment de plictiseala
si/sau de monotonie .
Minunata alegere Salzburg
Zile placute si insorite va doresc

Salutari din Brasov
M Enache
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Enache, daca tot o sa stati o saptamana in Salzburg, o sa aveti timp sa faceti un mic ocol de 26 km (ii parcurgeti cam in 35 de minute) pana la Berchesgaden, unde puteti vizita Eagles nest sau Hitler House. Masina se lasa in parcare dupa care se iau bilete la un autobuz care merge pana aproape sus, de unde se ia un lift (poleit cu aur) care duce pana in curtea casei lui Hitler. Sunt televizoare care dau in permanenta filme cu modul cum a fost construit drumul pana sus si casa, ca si diverse vizite oficiale ale lui Hitler etc. Tot acolo aveti un mic restaurant si o cofetarie. Din curtea interioara aveti un drum care duce pana sus la Cruce (unde este varful muntelui). De sus, daca este vreme frumoasa (si nu intrati in nori) privelistea este absolut superba. Sper sa nu va para rau daca ne ascultati sfatul. Noua, ca si celorlalti colegi care au vizitat Hitler House, ne-a placut enorm.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Dragos aurunca un ochi si aici : viewtopic.php?f=102&t=7805 excursia am facut-o vara trecuta...ai si link-uri cu obiectivele vizitate de mine...daca ai intrebari raspund cu placere... :D
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Dragos Marin
Membru forum
13

Mesaj de Dragos Marin »

In primul rand multumesc tuturor pentru raspunsuri....
Problema care o am cu obiectivele de pe langa Salzburg, (care sunt si cele mai frumoase) este ca eu am camper, deci nu stiu cum as putea face sa ma pot deplasa in jurul orasului....ma gandesc sa inchiriez o masina insa nu am inchiriat nici o data si nu prea stiu care sunt procedurile si cam cat ar costa...
Mai astept sugestii pentru obiective de vizitat in zona Salzburg...
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

In mod normal nu vei avea probleme majore cu inchirierea masinii. Se poate rezerva o masina on-line de-acasa sau se poate rezerva la fata locului. Pretul depinde de felul masinii (logic!). Atentie la optionale la contract, full-CASCO s-ar putea sa fie la "optionale", al 2-a sofer la optionale, s-ar putea sa exista o limita de km (putin probabil sa conteze dar e de avut in vedere). Pentru a evita problemele de limba si/sau socul cultural la vederea pasaportului Romanesc eu as face rezervarea on-line DAR as face-o din Salzbrug si numai daca se dovedeste necesara.

Mai sunt de luat in vedere si deplasarile cu mijloace de transport in comun si cu taxi. Mie personal imi place sa merg cu mijloacele de transport in comun (si copiilor le place!) dar nu evit nici taxi-urile. Pentru mijloacele de transport in comun "google maps" este greu de batut (stie da indicatii de orientare folosind mijloacele de transport in comun, cu numar de autobuz/metrou/tramvai, statia de urcare si de coborare, directia de deplasare, numar de statii etc - tot ce trebuie!)

Toate astea fiind spuse cred ca cea mai buna varianta este sa te duci cu camper-ul si sa organizezi excursia fara o "statie de baza". Pleci din camping, vizitezi locatia 1, te muti in locatia 2 si acolo dormi peste noapte :) A doua zi vizitezi locatiile 3 si 4 si te intorci in camping-ul din Salzburg. N-ar merge asa?
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Camping Nord-Sam -29 euro
Panoramacamping Stadtblick – 28 EURO
Campsite Auwirt – 23,60 EURO
Campsite Schloss Aigen Salzburg – 17,50 EURO

Salzburg-Hallstat- mina de sare- Eisriesenwelt- 72km- pestera de gheata- werfen- Hallein
Salzburg- Kehlsteinhaus (The Eagle's Nest), Berchtesgaden, Germania- 35 km

Ai aici cateva camping-uri si obiective pe care le-am vizitat in 2013. Salina si pestera de gheata iti ia o zi... asta ca sa iti faci programul. In Salzburg ai ce vizita functie de preferinte... Merita o minivacanta, nu uita sa faci poze, noi am stat doar 3 zile.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Dragos Marin
Membru forum
13

Mesaj de Dragos Marin »

Cred ca ajung la concluzia data de Cosmin sa merg cu camperul in toate locatiile, sa nu ma mai complic cu inchiriere de masini sau alte mijloce de transport in afara orasului Salzburg... (pentru vizitat Salzburgul am sa stau in campingul mentionat in primul post Nord Sam si de acolo am sa merg cu mijlocele de transport in comun)
Asadar am cateva intrebari pentru fiecare dintre voi care a fost in zonele respective, daca sunteti amabili sa-mi raspundeti .....
Nelu Predonu scrie:Dl Dragos, pentru zona Salzburg aveti cateva variante in urmatorul link:
viewtopic.php?p=94657#p94657
Din campingul Primusbauer se poate ajunge pe jos la acel ponton pentru a lua vaporasul si a merge spre acel trenulet cu aburi ? iar dupa ce se coboara de pe vaporas, se poate merge pe jos pana la trenulet ? (intreb pentru ca daca stau in campingul Primusbauer sa stiu daca am nevoie de vreun mijloc de transport sau pot face totul "la picior")
Popa Violeta scrie: Berchesgaden, unde puteti vizita Eagles nest sau Hitler House. Masina se lasa in parcare dupa care se iau bilete la un autobuz care merge pana aproape sus, de unde se ia un lift (poleit cu aur) care duce pana in curtea casei lui Hitler.
Cu stima,
Violeta Popa
Aveti idee daca as merge cu camperul pana la acea parcare de care spuneti, as putea sa las camperul acolo si apoi sa iau acel autobuz iar cand vin sa gasesc camperul cum l-am lasat :D fara sa zica nimeni nimic ?
Dragomir Gabriel scrie: Salzburg-Hallstat- mina de sare- Eisriesenwelt- 72km- pestera de gheata- werfen- Hallein
Ai idee exista vreun camping prin apropiere sau parcare unde as putea lasa camperul ? ai vazut pe acolo asa ceva ? ma refer si la mina de sare si la pestera...
Panait Valentin scrie:Dragos aurunca un ochi si aici : viewtopic.php?f=102&t=7805 excursia am facut-o vara trecuta...ai si link-uri cu obiectivele vizitate de mine...daca ai intrebari raspund cu placere... :D
In zona canionului de la Liechtensteinklamm ai vaut vreo parcare ceva unde as putea sa las camperul ?
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Toate obiectivele au parcare si pentru campere, inclusiv la pestera de ghiata, mina de sare, canionul, trenul cu aburi...pentru mai multe detalii vizavi de parcarea cu camperul ia legatura cu Gigi Catalin, el a fost toamna trecuta cam pe acelasi traseu ca si mine si a umblat cu camperul...inclusiv in Salzburg
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Popa Violeta
Membru CD
15
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Domnule Dragos, parcarea este foarte mare si cred ca daca incap autocarele a sa incapeti si Dv. Problema este drumul de acces la parcare respectiva, care este foarte abrupt si destul de ingust. Cred ca pentru parcare am platit 1 sau 2 euro si nu se pune problema sa nu gasiti masina intacta... Dar, credetima pe cuvant ca merita din plin sa vizitati Hitler House. Daca este senin puteti sa filmati urcarea sau coborarea cu autobuzul. O sa aveti o panorama frumoasa asupra orasului.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Dragos Marin scrie:... Din campingul Primusbauer se poate ajunge pe jos la acel ponton pentru a lua vaporasul si a merge spre acel trenulet cu aburi ? ...
Da, atat de la camping Primusbauer pana la debarcader cat si de la debarcaderul din St. Wolfgang pana la trenulet, totul numai pe jos.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Scrie răspuns