Circuit Low-Cost Ungaria - Croatia 10 zile

orice membru al forumului poate propune o intalnire
Bogdan Geaboc
Membru forum
10
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 28 Oct 1985

Circuit Low-Cost Ungaria - Croatia 10 zile

Mesaj de Bogdan Geaboc »

Salutare,
Va propun un circuit Ungaria - Croatia, cu popas la Balaton, Hervis, Plitvice, Pul*.
Traseul propus de mine este: 19 iunie dupa-amiaza- Bucuresti - Arad (600km = 1 zi) - Balaton (350 km = 3 zile, plaja, camping) - Hervis (60 km= 1 zi, bai termale) - Plitvice (300 km = 1 zi, plimbare) - Loc. P*la (200 km, 4 zile, plaja, camping) - retur Bucuresti 1300 km (cu o oprire in campingstop langa Zagreb) - Sosire 29 iunie Seara
Plecare 19 iunie dupaamiaza - sosire 29 iunie seara.
Suntem 2 cupluri cu un baietel de 5 ani, al meu :) .
Costuri estimate fara mancare si bautura : 1600 motorina ( 10%*2600km*6 lei) + 1000 lei camping (400 lei Balaton - 2 nopti si 600 lei Medulin, Pul* - 3 nopti) + 200 lei campstop (4 nopti) = 2800 lei (fara mancare si bautura)
Ceea ce urmarim, in aceasta vacanta scurta, este marea / plaja.
Avand in vedere ca perioada se suprapune cu circuitul FICC, de aceea cred ca cine doreste sa ajunga acolo poate face acest lucru foarte bine, intrucat plecam impreuna din Romania iar la croati ne separam.
Lansez aceasta invitatie pentru ca este mai distractiv sa mergem in gasca cu mai multi copii, decat singur.
Toate cele bune
În cautare de rulota!
Bogdan Geaboc & Family
0725.251.098
geabocbogdan@yahoo.com
Bogdan Geaboc
Membru forum
10

S-a schimbat schimbarea

Mesaj de Bogdan Geaboc »

Traseul final este urmatorul:

1. Bucuresti, 20 Iunie ora 16:00 - Balaton, 21 Iunie ora 08:00 - 900 km - prin Arad (Mentionez ca suntem 2 soferi si putem face traseul dintr-o bucata)
Balaton, 21 Iunie ora 08:00 - Balaton 23 Iunie ora 10:00 (Camping Yacht = 4 pers/2 nopti= Total 16000 UHF= 240 lei)
2. Balaton 23 Iunie ora 10:00 - Hervis 23 Iunie ora 11:00
Hervis 23 Iunie ora 11:00 - Hervis 24 Iunie ora 08:00 se fac bai termale unde se plateste intrarea 10000 UHF in total/4 personae/1 zi = 150 lei iar seara stam off-camping/camping stop
3. Hervis 24 Iunie ora 08:00 - Plitvice 24 Iunie ora 14:00 (450 km)
Plitvice 24 Iunie ora 14:00 - Plitvice 25 Iunie ora 08:00 - aici vizitam parcul national
4. Plitvice 25 Iunie ora 08:00 - Pul* 25 Iunie ora 12:00 (240 km)
Pul* 25 Iunie ora 12:00 - Pul* 28 Iunie ora 10:00 (camping Medulin = 4 pers/3 nopti = Total 150 euro pt loc campare modic - nu pe plaja, dar la umbra cu acces la 220V)
5. Pul* 28 Iunie ora 10:00 - Zagreb 28 Iunie ora 14:00 (250 km)
Zagreb 28 Iunie ora 16:00 - Zagreb 28 Iunie ora 08:00 - Off-camping/camping Stop
6. Zagreb 29 Iunie ora 08:00 - Bucuresti 30 Iunie Ora 14:00 (1250 km- pe autostrazi) - vom campa undeva pt cateva ore. https://www.google.ro/maps/dir/Buchares ... 666232!3e0
Trebuie sa ajung la Tragoviste pe 30 Iunie.
Stiu ca timpul este scurt si vom fi pe fuga, dar trebuie tinut cont ca in perioada 27 Iulie - 04 August sunt in Grecia - Thassos, apoi 05 August - 15 August sunt in traseu prin Bucovina.
Nu voi rata nici 1 Mai la Vulcani, sau Rusaliile la Laguna.
Astept sfaturi sau pareri de la cei mai avizati dintre dvs.
Multumesc mult
În cautare de rulota!
Bogdan Geaboc & Family
0725.251.098
geabocbogdan@yahoo.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Circuit Low-Cost Ungaria - Croatia 10 zile

Mesaj de Cosmin Prund »

Comentez despre zonele pe care le cunosc. La Balaton ati ales un camping din nord, pe partea opusa autostrazii. Nu cunosc criteriile de selectie, dar pot sa va spun ca lacul este efectiv inconjurat de camping-uri. Daca tot sunteti in tranzit si stati acolo cat sa va incarcati bateriile, poate va uitati si la camping-uri din sudul Balatonului (autostrada trece prin sud). Pentru exemplificare acest camping ar fi mult mai aproape de nodul de autostrada: http://www.balatontourist.hu/balaton_ca ... szemes/en/ Nu m-am uitat la preturi si facilitatile oferite pentru ca oricum nu stiu dupa ce criterii ati ales camping-ul. Eu am stat de 3 ori in camping la Balaton si o data la pensiune, dar atunci cand am stat la pensiune am facut turul lacului pe bicicleta!

Pentru Plitvice, in functie de rezistenta fizica si toleranta la caldura, este indicat sa ajungeti dimineata la prima ora. E un loc superb si nu merita vizitat in graba. Se merge mult pe jos, va alegeti de-casa traseul si veti sti cate ore aveti de mers. Luati in calcul ca traseul va duce de multe ori prin zone fara umbra, daca prindeti o zi fara nor si cu soarele pe cer o sa fie obositor. Ca ora, daca ajungeti la ora 14:00 veti avea timp sa faceti aproape toate traseele, dar daca intarziati 2 ore s-ar putea sa va duceti degeaba. Poate ar fi bine sa plecati la 6:00 din Hervis (unde-i acest Hervis?), sau sa dormiti in Plitvice. V-ati planificat 450 Km de facut in 6 ore - asta inseamna 75 Km/h medie. Va spun sigur ca pe ultima bucata veti merge cu viteza semnificativ mai mica si veti pierde jumatate de ora - o ora cu parcat, cumparat bilete, orientare, mancare, etc.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Bogdan Geaboc
Membru forum
10

Mesaj de Bogdan Geaboc »

Salut Cosmin,
Hervis se afla la 45 km de Balaton (spre NV) si este o localitate cu un lac termal ce are bazine amenajate IN MIJLOCUL LUI. Tot acolo este un complex format din hotel+restaurant.
Voi incerca sa plec de acolo la ora 06:00 sau sa nu mai trec deloc pe acolo si sa ma duc direct de la Balaton la Plitvice.
Campingul ales la Balaton a fost unul caruia i-am aflat preturile usor si care indeplineste cerintele mele referitoare la copil si plaja. Daca sugerezi tu alt camping te rog sa postezi pt ca TIN cont de pareri avizate.
Multumesc
În cautare de rulota!
Bogdan Geaboc & Family
0725.251.098
geabocbogdan@yahoo.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Pentru lacul Balaton v-as sugera sa va uitati pe Eurocampings (http://www.eurocampings.co.uk). Nu va pot da un link exact. Cautati pe Eurocampings "Balaton" dupa care uitati-va pe harta (are harta in stanga-sus) si miscati harta astfel incat sa vedeti exact lacul Balaton. Din pacate nu am posibilitatea (pe EuroCampings) sa fac un link de harta centrat direct pe zona respectiva. Eu am numarat peste 20 de camping-uri, toate pe malul lacului. Pe Eurocampings veti vedea un "pret reprezentativ" direct pe harta, mergeti cu mouse-ul pe bulina care reprezinta camping-ul si veti afla pretul. Click si veti vedea mai multe detalii.

Mie personal cel mai mult mi-a placut zona "Balatonfured", dar este pe partea cealalalta de lac (de la iesirea de pe autostrada trebuie ocolit intregul lac pentru a ajunge acolo) - motiv pentru care nu-i cel mai convenabil.
Pe partea de autostrada nu pot sa spun in care din cele N-sprezece camping-uri am stat :shock: Nu sunt sigur ca am intrat in camping-ul pe care mi l-am planificat de-acasa!
Un camping pe partea de lac cu autostrada inseamna lejer economie de 1 ora cu masina (drumurile pe malul lacuri sunt drumuri de statiune, prin localitati). Plaja arata cam la fel in toate camping-urile: iarba pana-n buza apei, totul curat si bine intretinut. Diferenta o vor face facilitatile si aici depinde ce cautati: restaurante, inchiriat diverse, mini-market, hidrobiciclete, etc.

Hervis si/sau Plitvice: daca va place drumetia e imposibil sa fiti dezamagiti de Plitvice. Daca va place sa stati la apa calda... Ungaria e perfecta, n-am idee ce-i la Hervis dar sigur va fi bine! Pe mine nu m-ar tine bateriile sa le fac pe-amandoua intr-un timp atat de scurt.

Aici am pus ceva poze de la Plitvice, dar sunt putine si mici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?p=90301#p90301
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Bogdan Geaboc
Membru forum
10

Mesaj de Bogdan Geaboc »

M-am uitat la acel topic, si am citit tot de la pagina 1 pana la sfarsit, nu doar informatia ta de interes pt mine... foarte frumos. Poate averm ocazia sa plecam odata la o iesire pe afara...
În cautare de rulota!
Bogdan Geaboc & Family
0725.251.098
geabocbogdan@yahoo.com
Scrie răspuns