PRIMA MEA RULOTA

prezentare RV
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
catalintoma
Membru forum
10
Oras: Tirgoviste
Data nasterii: 08 Mai 1982

PRIMA MEA RULOTA

Mesaj de catalintoma »

Va salut!
Vreau sa va prezint prima mea rulota cu care, impreuna cu sotia si cu cei doi copii de 2 si 4 ani, vreau sa fac muuulte excursii prin tara(mare si mai ales munte). :)

Am avut ceva emotii cu inmatricularea deoarece nu avea serie pansonata pe sasiu, avea doar o tablita prinsa cu nituri. Cei de la RAR m-au chemat de vreo 3 ori, dar pana la urma s-a rezolvat. Sincer nu as mai vrea sa trec prin asta, urmatoarele rulote/autoturisme o sa le iau cu RARul facut.
Este foarte bine intretinuta( nu vreau sa ma gandesc cum o sa arate dupa cateva iesiri cu cei mici :D ), merg toate aparaturile prin ea. Am dat pe ea 1700 de euro la care s-au mai adaugat aprox. 200 de euro inmatricularea(ca sa va faceti idee cam cum merg preturile).

Dupa ce am inmatriculat-o i-am cumparat o baterie pe gel Sunlight de 100 de amperi( 100 de euro noua dar nu din magazin) . Cel care mi-a vandut bateria mi-a recomandat sa evit sa o descarc de tot si sa-i pun un fel de intrerupator cand scade sub un anumit amperaj. Ce imi recomandati?

Urmatorul lucru pe care as vrea sa-l cumpar este un cort(am luat-o fara cort). Ceva sfaturi aici? Sunt universale, se potrivesc la toate tipurile de rulota?

Dupa ce am luat-o am observat un pic de umezeala pe podea chiar deasupra rotii. M-am bagat un pic pe dedesubt si am vazut e un pic de spatiu intre perete si podea si ca s-a intervenit acolo cu niste silicon, treaba cam de mantuiala. O sa incerc sa curat tot si sa refac izolatia acolo. Ce solutii imi recomandati?

Cam atat momentan... :D
Fişiere ataşate
48874065_1_1000x700_caravana-targoviste.jpg
48874065_1_1000x700_caravana-targoviste.jpg (128.07 KiB) Vizualizat de 2654 ori
48874065_6_1000x700_caravana-.jpg
48874065_6_1000x700_caravana-.jpg (49.91 KiB) Vizualizat de 2654 ori
48874065_7_1000x700_caravana-.jpg
48874065_7_1000x700_caravana-.jpg (90.38 KiB) Vizualizat de 2654 ori
bogdan oprea
Membru forum
11
Oras: targoviste
Data nasterii: 30 Iul 1981

Re: PRIMA MEA RULOTA

Mesaj de bogdan oprea »

Frumoasa , sa o stapaniti sanatosi si sa va bucurati de ea.
Ford focus c-max 1,6tdci + Lunar Meteorite

Bogdan,Dana si Alma
Targoviste
Politic Iulian
Membru asociat
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 19 Iul 1978

Mesaj de Politic Iulian »

Salut
Sa o stăpânești sănătos,drumuri bune si excursii
frumoase îți doresc
Referitor la problema cu umezeala,nu trebuie sa te grabesti
Aduna cât mai multe informații de la cei ce au mai avut astfel de intervenții
la rulota si sigur te vor învață ce sa faci
Grija mare la ce materiale folosești
Vezi ca pt rulote sun silicoane si masticuri speciale,nu cele sanitare care le găsești
pe toate tarabele
Numai bine!
Sterckeman 2004 /Kia Sportage/0722585587
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Sa o stapaniti sanatosi si sa aveti multe iesiri frumoase!
Sfatul meu pentru a combate umezeala este sa o plimbati pana se usuca sau cat va permite bugetul apoi din mers se mai gaseste un tub de silastic , un cort , etc.
Sunt multi posesori de rulote care investesc foarte multi bani in dotari si mai putini in plimbari 😉 bucura- ti familia .
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Toti cunoastem nerabdarea care ne cuprinde la prima rulota, de a sti cat mai multe despre aceasta.
O sa incerc pe scurt sa va dau dau cateva raspunsuri : candi ti ei baterie trebuie trebuie sa-ti cumperi si redresor pt aceasta. Trebuie sa ai o varianta sa poti incarca bateria cu energie, o sa vadeti pe forum cate variante sunt, de la curent la panouri solare. Nu e solutia cea mai buna varianta unei baterii folosite, deoarece nu veti putea folosi la capacitate maxima dusul si boilerul de apa calda. Eu va recomand sa va cumparati o barie noua deep cycle, iar pe acesta s-o folositi doar la iluminat.
Cortul e bine sa-l achizitionati din Anglia, sunt mult mai calitative decat variantele europene si se potriveste mai bine la rulota dumneavoastra. Sunt multe subtilitati de discutat, multe variante. De la cort porch, la cort simplu sau cu veranda, etc.
Deasupra rotii ar trebuie sa aiba o protectie de plastic, ca o aripa interioara, sa va protejeze podeaua de apa aruncata de anvelope. E posibil sa nu mai aveti asa ceva de aceea apar infiltratii.
Dumneavoastra ati pus cateva intrebari, dar raspunsurile sunt pagini intregi de dezbateri si pareri. Incercati sa postati fiecare intrebare la categoria in care se incadreaza, asa ne este tuturor mult mai usor sa gasim intrebarile la raspunsurile legate de partea tehnica.
viewforum.php?f=8
Va doresc cat mai multe iesiri placute in natura!
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
catalintoma
Membru forum
10
Oras: Tirgoviste
Data nasterii: 08 Mai 1982

Mesaj de catalintoma »

Va multumesc pentru urari!

Stiu ca ar trebui sa citesc toate paginile forumului, dar e bine ca din cand in cand sa se reimprospateze informatiile pentru ca unele poate nu mai sunt valabile.

Legat de modul de incarcare a bateriei, pun o poza cu ce e echipata rulota.
Din cate am inteles tine loc si de redresor si de invertor. Nu am apucat sa vad daca si incarca bateria, dar am legat rulota la 220v si nu am ars nimic.
Boilerul este pe gaz.

De pe ce site din anglia sa comand cortul(ebay?)?
Fişiere ataşate
IMG_9733 (1).JPG
Gabi Peterca
Membru forum
14

Mesaj de Gabi Peterca »

Boilierul este pe gaz, dar aprinderea o face electric. Daca bateria nu are putere suficienta, o sa aveti doar un led care o sa palpaie. La fel si la pompa de apa care se monteaza pe exterior si baga apa in rulota pt boilier, dus si chiuvete. Daca veti mereu la dispozitie curent de 220 bateria nu mai este necesara.
Cautati firmele din UK care trimit pachet si in Romania. Acum e in afara sezonului si e posibil sa puteti cumpara si cu reduceri de 30-50%. Pt cautare folositi google.uk. Pe ebay nu sunt ofertele cele mai bune. Cautati model de cort care se ancoreaza cu chinga laterala, reglabila pe lungime, cu tensiune in arcuri. Sa aiba si chinga in pachet, separat este foarte scumpa. Nu va aruncati la primul model, studiati mai intai si vedeti care model ar fi mai util pt dumneavoastra. Intrebati de densitatea materialului din care este fabricat. Cel mai ieftin nu este si cel mai bun. Cautati modelul cel mai scump la prêt redus. Nici sh nu e de neglijat, daca e in stare buna.
VW Sharan, Sprinter 350
www.prietenipescari.ro
Scrie răspuns