Deschid acest topic pentru a va invita in campingul in care merg cu familia si pentru a face cunoscut locul respectiv.
Daca aveti intrebari sunt bucuros sa raspund in limita priceperii mele. Nu voi raspunde intrebarilor nepotrivite si nici comentariilor care nu sunt la obiect (de exemplu: de ce atat intr-un singur loc? sau ca e scump si dincolo e mai ieftin).
Pentru ca in Croatia sunt foarte multe campinguri cu traditie, respectabile, am ales aceasta destinatie. Merg in Istria pentru ca ajung usor pe autostrada, prin Belgrad, Zagreb, Porec. Drumul dus-intors ma costa 350 EUR doar cu masina si 500 cu rulota. In aceste sume intra taxele de autostrada (40 eur doar masina - dus si 60 eur cu rulota - dus). Merg cateodata doar cu masina pentru ca las rulota in Croatia (taxa anuala este 105 eur). Pentru ca drumul e lung si scump consider ca e eficient sa stau o perioada mai mare in camping.
Campingul in care merg este situat in peninsula Lanterna la 10 km de orasul Porec:
http://www.camping-adriatic.com/lanterna-camp-porec
Camping Adriatic este administrat de Valamar, care este, probabil, cea mai mare companie turistica in Croatia. Valamar are peste 10 campinguri uriase si foarte multe hoteluri.
In peninsula Lanterna sunt doua campinguri ale aceleiasi companii: Lanterna si Solaris. Cardul de acces e valabil pentru ambele campinguri. In total cele doua campinguri au in jur de 4500 de pitch-uri si capacitate pentru 14 mii persoane. De fapt sunt mici orase dotate cu tot ce este necesar pentru o vacanta: piscine diverse, cluburi pentru copii, parcuri, restaurante, gratare individuale si pentru petreceri, piste de biciclisti, activitati acvatice. Impreuna au 5500 m de plaja. Baile sunt moderne si foarte curate, iar cele noi construite sunt monumente arhitecturale (cu copaci in interior etc.). Campingurile au 3 stele, dar sunt cele mai frumoase din cate am vazut. Acesta este motivul pentru care ma reintorc. Terenurile, multe dintre ele, au umbra. Cererea este de asemenea foarte mare. In perioada 15 iulie - 15 august e probabil ca fara rezervare sa nu poti intra. Efectiv totul este ocupat. Terenurile bune se ocupa cu un an inainte.
Despre preturi: noi platim, doi adulti si doi copii, pentru un teren clasificat ca mediu, in medie 40 EUR pe noapte. Acest tarif include doua reduceri:
- una de 10% pentru teren pentru ca stam peste 4 saptamani
- una de 5-7.5% din total pentru ca detinem cardul CLUBRV FICC (pentru noi reducerea ajunge la 150 EUR pe an cu cardul).
In rest noi consumam cel mult 30 de eur pe zi, in medie. Preturile in magazine sunt mai mici fata de Auchan Bucuresti, de unde cumpar eu. Doar doua lucruri sunt mai scumpe fata de Romania, chiar mult mai scumpe: berea - de doua ori si painea - de trei ori. Vinul local in schimb e delicios si acceptabil ca pret (8 lei litrul). LA restaurant preturile sunt la fel ca in Romania - 6 eur o pizza mare facuta in cuptor, inghetata costa 4 lei etc. Bauturile, in schimb, sunt scumpe la restaurant. In apropiere este o piata de peste cu toate deliciile locale, doar sa le pui pe gratar.
Daca va surade o astfel de vacanta sau sunteti in trecere in vara suntem bucurosi de oaspeti. Este a patra oara cand mergem aici. Detaliile le discutam in privat nu in postarea publica. De asemenea sunt disponibil cu informatii despre obiective, plimbari cu vaporasele, vapoarele spre Venetia etc.
Nu am poze de postat. Pozele de pe site-urile campingurilor sunt reale, iar acolo veti constata ca e mai frumos decat in fotografii.