Cârlig remorcare Toyota Camry

topicuri de informare
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
RazvanGogonea
Membru forum
10
Oras: Orel Russia
Data nasterii: 12 Apr 1978

Cârlig remorcare Toyota Camry

Mesaj de RazvanGogonea »

Salutari! Ma numesc Razvan, sunt nou in acest domeniu al rulotelor. Abia am cumpărat o rulota LMC Lord cu greutatea 1270 iar MMA 1500. Întrebare: cu un cârlig de tractare, ce suporta maxim 50kg pe vertical, iar 1500 pe orizontal. Pot tracta in aceste condiții? Masina cântărește 1530kg iar mma 2100kg Va Multumesc anticipat!
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
Marian Enache
Membru forum
12
Oras: BRASOV
Data nasterii: 21 Noi 1958

Re: Cârlig remorcare Toyota Camry

Mesaj de Marian Enache »

Buna Ziua dle Razvan Gogonea
In primul rand daca valorile MMAurilor sunt corecte adunci suma lor 1500+ 2100 = 3600 kg ceea ce inseamna
ca trebuie sa consultati legislatia in viguare ptr a avea un carnet de conducere care sa permita conducerea
atelajului ( ansamblului ) in conditii legale . Pana la 3500 kg puteti sa conduceti cu carnet cat B . Peste aceasta
greutate insumata si pana la 4250 kg este necesar un curs la o scoala de conducere care sa va dea o adverinta de absolvire
( min 10 ore teorie + 10 ore conducere ) Cu aceasta adeverinta + vizita med complecta puteti avea un carnet de conducere
cat B special ( care sa va permita greutati de pana la 4250 kg avand data de valabilitate incontinuarea prezentului carnet ) sau
sa faceti scoala de conducere ptr cat BE ( in aceleasi conditii veti avea un carnet de conducere cu valabilitate 10 ani )
Revenind la intrebarea dvs concreta informatia pe care pot eu sa v-o sugerez este ca aveti nevoie de un carlig de min 75 kg vertical
sau daca masina permite ptr siguranta unul de 100 kg .
Ptr siguranta este sa intrebati la reprezentanta producatorului Ce tip de carlig permite masina in varianta originala dupa care sa achizitionati
unul nou si original ( mai scump dar sigur si cu montare conf datelor tehnice ale masinii ) sau unul compatibil mai ieftin si implicita mai cu eventuale
probleme de siguranta
Salutari cordiale
M Enache 0773 950 604
marianenache21@yahoo.com
marius sevilian
Membru forum
11
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Mesaj de marius sevilian »

Bun venit! Cred ca nu gresesc daca va spun ca indiferent de producatorul carligului de remorcare acesta va avea aceleasi date tehnice, mai exact aceste date sunt date de catre constructorul masinii si nu al carligului. Cu alte cuvinte daca masina a fost gandita si construita pentru a tracta 1800kg atunci orice producator de carlig de remorcare, va va oferi un carlig omologat, autorizat pentru aceasta greutate, nici mai mare nici mai mica de 1800kg si sarcina pe carlig aferenta.
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Buna ziua, dle Enache!
Multumesc pentru sfat. Eu detin toate categoriile, deci tot inainte :lol:
Cat despre carligul de remorcare, nu am alta varianta. La dealer Toyota nu gasesc. Am gasit o firma pe net, undeva in Siberia. Am comandat acel carlig cu greutatiile suportate 50 respectiv 1500 kg
Mergi incet si ajungi departe! Mitsubishi outlander / Toyota Camry / LMC LORD +79065711430
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

marius sevilian scrie:Bun venit! Cred ca nu gresesc daca va spun ca indiferent de producatorul carligului de remorcare acesta va avea aceleasi date tehnice, mai exact aceste date sunt date de catre constructorul masinii si nu al carligului. Cu alte cuvinte daca masina a fost gandita si construita pentru a tracta 1800kg atunci orice producator de carlig de remorcare, va va oferi un carlig omologat, autorizat pentru aceasta greutate, nici mai mare nici mai mica de 1800kg si sarcina pe carlig aferenta.
Problema este ca cei de la service Toyota nu vand, si nu recomanda carlige de remorcare pt Camry.
Mai mult de atat, nici macar portbagaj deasupra masinii nu recomanda.
Spun ei ca este o masina business class si de aceea nu este conceputa pentru tractat.
Cu toate ca masina este noua, ma voi risca sa tractez cu ea. Cu toate ca voi pierde garantia pe parte de caroserie. :twisted:
marius sevilian
Membru forum
11
Oras: Lleida
Data nasterii: 11 Sep 1967

Mesaj de marius sevilian »

Se pare ca datele carligului sunt 1700kg/75kg. E putin ciudat cum pun cei de la toyota problema!
Volvo + Hobby
Vacante placute tuturor !
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Va rog, ajutați-ma!!!! Dacă știe cineva ce semnifica cifrele de pe aceasta eticheta ( de pe protap). Va Multumesc !!!
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Ajutorrr!!!! Ce înseamnă cifrele de pe eticheta????
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

O traducere cu google translate zice ca 1600 kg inseamna greutate maxima admisa(aici se refera aproape sigur la sasiu)...iar 100 inseamna ''incarcare verticala''...probabil se refera la apasarea pe carlig (maxima)...
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
RazvanGogonea
Membru forum
10

Mesaj de RazvanGogonea »

Da Vali asa ma gândeam si eu . 1600 kg sarcina pe orizontala si 100 kg pe verticala. Problema este ca am găsit cârlig cu sarcina maxima 1500kg respectiv 50kg... Nu știu ce sa fac... Oare sa schimb masina?
Panait Valentin
Membru asociat
16
Oras: Fetesti
Data nasterii: 22 Dec 1969

Mesaj de Panait Valentin »

Acele sarcini sun maximele pe care le suporta sasiul din constructie...in actele rulotei parca am inteles ca MMA este 1500 kg...deci cu carligul esti deja la limita maxima...de regula se recomanda 80% din sarcini...in semnatura ta vad ca scrie si un Mitsubishi Outlander...foloseste-l pe acesta la rulota...zic eu :roll:
VALI,
Skoda Octavia & KIP Grei Line 41KG
Constantin Curelea
Membru CD
20

Mesaj de Constantin Curelea »

Datele inscrise sunt ale cuplei de tractare de pe rulota care rezista intr-adevar la 1600 kg MMA si 100 kg apasare verticala.
Cantariti cu un cantar de baie pus sub roata de sprijin, apasarea reala a cuplei pe carlig.
Si veti gasi ceva in jur de 50 kg.
Cupla dvs. este supradimensionata la apasarea pe verticala, asa cum este la toate rulotele.
Pe carligul de pe masina ce valori sunt trecute?
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Scrie răspuns