Offcamping plaja Azapiko, Sithonia

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Offcamping plaja Azapiko, Sithonia

Mesaj de Cosmin Prund »

In perioada 21 august - 5 septembrie am facut o mica excursie in Grecia pe bratul Sithonia cu rulota. In acest interval am stat in 5 camping-uri diferite + o locatie off-camping despre care vreau sa va povestesc aici. Plaja Azapiko poate fi vazuta ca o plaja lunga de circa 1 km cu o stanca la mijloc sau ca 2 plaje distincte, una de circa 500 m a doua de aproximativ 350 metri despartite de aceeasi stanca. Momentan in zona nu exista nici un fel de facilitati (cu exceptia unui robinet de apa), dar a existat candva un camping: inca se pot vedea vechile cladiri administrative si grupurile sociale, degradate si evident non-functionale. Nu exista in zona taverne sau magazine, exista un mic hotel la distanta destul de mare fata de plaja (Hotel Azapiko). In zona plajei sunt containere pentru gunoiul menajer, ca de altfel pe toate plajele de pe Sithonia, indiferent cat ar fi de izolate!

Oficial camparea in zona este interzisa, si chiar am gasit un articol din presa greaca despre un raid al politiei pe plaja Azapiko soldat cu amendarea unui numar de turisti. In ciuda acestui fapt plaja este clar folosita pentru off-camping (sau free-camping). Chiar si containerele pentru gunoi din zona sunt dimensionate ca pentru o plaja in care se face camping: erau vreo 3 pubele mari, precum cele din orase, nu simple cosuri de gunoi cu punga de plastic.

Consider ca aceasta plaja merita mentionata in special datorita modului in care se face off-camping aici. Am vazut rulote cu terasa montata, campere cu terase extinse, scaune si mese: nu se sta ca in parcare, doar cu masa + scaune afara si rulota legata la masina, se sta foarte comod! Dupa ce initial am fost un pic timizi am facut si noi ca restul lumii si ne-am intins cu aproape toate cate le-am avut. Am pus inclusiv covorul in fata rulotei pentru ca era nisipul un pic aspru!

Accesul in zona este suficient de facil. La un moment dat pe segmentul de drum care leaga Neos Marmaras de Toroni exista semne spre mare (nu zic dreapta sau stanga pentru ca nu stiu din ce directie veniti!) pe care scrie "Hotel Azapiko 1 km". Exista 2 astfel de semne pentru 2 drumuri distincte! Recomand drumul de acces mai apropait de Toroni pentru ca accesul este mai rapid ca distanta si terenul mai putin accidentat. Se merge in mare parte pe asfalt, pana la 3-400 metri de plaja. La un moment dat pe traseu este se trece printr-o "sa" care mie cu rulota lunga de 7 metri mi-a pus mici probleme, dar pana la urma am trecut. Cu rulote mai scurte (sau mai ridicate de spate decat a mea) nu vor exista probleme de acces.

Punctul de acces pe care-l recomand eu are coordonatele GPS: N 40°00'57.8"N 23°52'08.1"E (sau N 40.016047, E 23.868912 daca preferati notatia zecimala).
Azapiko.jpg
Noi ne-am simtit extraordinar de bine la Azapiko. Apa perfecta, ne-am plimbat cu caiacul (am tinut caiacul umflat langa rulota fara probleme). 30 metri in stanga/dreapta noastra nu era nimeni, in fata noastra nimeni pana la mare. 2 seri din 3 am facut foc pe plaja pe nisip, intre rulota si mare, cu lemne/vreascuri recuperate din padurile din apropiere. N-as fi indraznit sa fac foc din propria initiativa dar am vazut in prima seara la altii focuri aprinse pe plaja si i-am vazut pe altii a doua zi adunand vreascuri. Copii au gasit in o broasca testoasa de uscat cand cautau lemne, au adus-o la rulota. I-am facut cateva poze dupa care au dus-o inapoi unde-au gasit-o, avem suficiente testoase acasa :)

Este un loc in care voi incerca sa ajung din nou, sper sa-l gasesc la fel de linistit si de curat si la fel de tolerat de autoritati.

In continuare las pozele sa vorbeasca:

Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Iasmina Comancescu

Re: Offcamping plaja Azapiko, Sithonia

Mesaj de Iasmina Comancescu »

Foarte frumos. Felicitari. :)
Sorin Victor
Membru forum
9
Oras: București
Data nasterii: 21 Ian 1980

Mesaj de Sorin Victor »

Cosmin, mulțumim frumos pentru descrierea detaliata a acestui loc deosebit.
Suntem de joi seara aici și ne simțim super.
Liniște (evident, doar când au copiii chef :-D) soare și apa faina.
Revin cu mai multe impresii zilele viitoare, deocamdată doar mulțumiri. :-)
George Lipanescu
Membru forum
9
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Apr 1978

Mesaj de George Lipanescu »

Foarte frumos! Cum a fost vantul in acea perioada?
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Iul 1978

Mesaj de Radu Vaida Muntean »

Poze de azi de la deja celebra locatir off camping Azapiko Sithonia, Halkidiki, Grecia.
Erau doar cateva campere cu numere de Germania.
P_20170528_200438.jpg
P_20170528_201021.jpg
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y
gabyneagu
Membru forum
17
Oras: Orastie
Data nasterii: 21 Iul 1967

Mesaj de gabyneagu »

Dl RADU vremea cum a fost?Temperaturi,vant?Multumesc frumos
Dragos Astefanei
Membru forum
13
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 12 Ian 1973

Mesaj de Dragos Astefanei »

Cunosc locul de prin 2006, am fost de cateva ori, foarte frumos in extra sezon. In iulie si august este extrem de aglomerat, multi bulgari cam needucati si italieni, uneori mai vine si politia sa-ti strice concediul, foarte cald si cateodata bate vantul asa de tare incat trebuie sa strangi tot de pe langa camper. Stateam ca soparlele in spatele camperului unde era umbra cat de cat si asteptam sa vina seara. M-as duce oricand dar in extra sezon.
Concedii placute va doresc!
www.umbracamper.com

info@umbracamper.com
Tel. 0722419090
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11

Buna ziua.
Eu sunt de vreo luna pe aici cu treaba.
De cand sunt aici si chiar in ultimile zile a tot plouat si a fost inorat dar cald. Dupa cum spunea un nene de la care mai inchiriez barci este cel mai ploios inceput de sezon din ultimi 25 de ani de cand inchiriaza el barci in zona. Chiar ne povestea ca anul trecut in toata vara cat a avut el deschis a plouat o singura data. Vremea pe bratul Sithonia este putin atipica si nu se potriveste niciodata cu nici o prognoza meteo, lucru observat si de mine spus si de ei.
Vantul incepe sa bata in fiecare zi in jurul orei 13 si se opreste seara.
Este adevarat prin toate statiunile si hotelurile e plin de Bulgari nu si in aceasta locatie in care ieri erau numai campere de Germania si de Olanda.
Eu probabil voi ajunge aici cu rulota la sfarsit de septembrie. Deci voi evita aglomeratia si caldura insuportabila. Deja pe drumul din jurul peninsulei vad zilnic zeci de rulote si motorhome-uri.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Burduja George
Membru asociat
9
Data nasterii: 15 Iun 1982

Mesaj de Burduja George »

Eu ma duc la Azapiko din 2014 in fiecare an la început de Septembrie, si într-adevăr sunt mulți bulgari si este un pic aglomerat, dar niciodată nu m-a deranjat nimeni. In unele zile chiar am lasat rulota acolo si am plecat sa ma plimb cu caiacul si prin alte părți, întorcându-mă seara si nu a dispărut nimic. Anul asta mă voi duce dupa 15 Iulie si daca va fi foarte cald ma retrag intr-un camping cu umbra gen Kalamitsi.Apa este aproape, ai unde sa arunci fosa si gunoiul, ca si locație offcamping este ok.
Radu Vaida Muntean
Membru forum
11

Am citit in postarea lui Cosmin despre apa si am vazut pubelele de gunoi, locul pentru golit fosa unde este ?
Weinsberg 500 FDK (2015)
Burduja George
Membru asociat
9
Data nasterii: 15 Iun 1982

Mesaj de Burduja George »

O poza cat o mie de cuvinte :D
In prima poza se vede gura de la fosa care este langa wc-urile alea parasite, iar apa se afla sus pe deal unde este chilia aia mica. Se poate ajunge si cu mașina pana sus sa iei apa, si este chiar si un dus improvizat într-un măslin.
Fişiere ataşate
20170530_233215.jpg
20170530_233152.jpg
Scrie răspuns