In topicul pe care-l tocmai ai inceput sa-l citesti voi incerca sa-ti descriu excursia noastra facuta in perioada 4-14 sept 2014 alaturi de cativa prieteni cu care am planuit sa ne vedem pe drum sau pe care i-am intalnit in drumul nostru …
Pt. diverse intrebari /detalii / info , iti raspund cu placere si pe privat PM sau mail la adresa lupucipriann@yahoo.com .. asta in cazul in care vrei sa ma intrebi ceva … despre traseu/ ruta sau locurile vizitate .
Circuitul nostru incepe cu plecarea de la Bucuresti .
Ziua 1 : ruta Pitesti - Craiova – Slatina – Turnu Severin – Orsova – Baile Herculane stationare 4 zile (380 km pana aici ) la Camping “La Tanti Maria “
Ziua 5 …..continuare 70 km catre nord x km la “Lac 3 Ape” ,stationare off camping 1 zi inainte de Caransebes
Ziua 6 urcam 180 km spre Sarmisegetusa – Hateg – Calan - Costesti , stationare camping Costesti jud HD 1 zi
Ziua 7 continuare 180 km , catre Sibiu cu stationare 3 zile in camping Salisteanca ( partener ClubRV-RO)
Ziua 10 continuare 265 km Sibiu – Fagaras – Brasov – Sacele – Cheia – Valenii de Munte – “Cotofenesti campare” jud PH stationare 1 zi
Ziua 11 – Cotofenesti ( Prahova ) –Ploiesti - Bucuresti 100km
Total 1300 km , consum mediu 10 % disel.
Ore de condus 5h in ziua 1-joi , apoi 2 h in ziua 5-luni ….. 2.5h in ziua 6-marti ……. 2.5 h in ziua 7-mierc …….. 4.5 h in ziua 10-samb si 2 h in ziua 11-dum.
Total ore de condus cca 18.5 h .
Viteza de deplasare in afara localitatilor a fost de cca 90 km/h iar in localitati 65 km/h.
Media per total a vitezei pe Ro a fost de cca 65-70 km/h.
Am condus in 6 din cele 11 zile , dar nu am facut raliu , adica am mers fara graba oprindu-ne pe drum la unele obiective de vizitat sau la o ciorbita la cate o terasa sau un popas…
Nu am avut de scos din rulota mai mult de 2 scaune , masa , iar gratarul sau organizatorul pliant l-am scos numai unde am stat 3 zile … cort nu am montat pt ca avem doar marchiza ( terasa ) fapt pt care instalarea sau plecarea faceau obiectul unei activitati de max 7-8 minute … max 10.
NU reglez antena TV , nu pun cale de stabilizare , nu am obecte de aranjat care s-ar putea rasturna in mers …. vin si plec repede daca e cazu’ :) .
Preturi campare :
-Tanti Maria Herculane 25 ron/zi
-Costesti ( HD ) 25 ron /zi
-3 ape lac /popas ( off camping ) 0
-Salisteanca (SB) 40 ron pt membru CLubRV-RO ( pret normal 60 ron )
- campare Cotofenesti (PH) 20 ron /zi
Vremea a fost in primele 2 zile ploioasa cu temperaturi in jur de 20 grade dupa care f placuta si cu temperaturi intre 23-28 grade zilnic .
Am putut merge la stranduri in Herculane , pe Dunare la Cazane , am vizitat diverse vestigii , am urcat pe Transalpina ( cu masina mica ) , am vizitat Marginimea Sibiului si Sibiul in 2 zile insorite dupa care am revenit spre “meleaguri” Prahovene la un spritz de toamna alaturi de prietenii nostrii , care sarbatoreau Sf. Maria cu intarziere la Cotofenesti Camping langa Slanic – PH.
In circuitul nostru am avut informatii de pe forum si la tel. de la fam Dinca ( Ploiesti ) cemaimancam.ro carora le multumim pt ca au scris si pe forum aici multe informatii + ce mai stiam de la Relu Deliu care mi le-a pus “pe harta” cum se zice … Relu “calcase “ pe acolo cu 2 saptamani inainte pe la “ apa calda “ :) …. In zona Herculane … Cheile Nerei
In urmatoarele zile am sa descriu separat etapele acestui TUR.
IN poze il veti recunoaste in afara de ceilalti prieteni si pe Irimia Ionut de la Suceava care a participat la jumatate din acest traseu ...impreuna cu sotia Mirela .