Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va salut.
Ma intereseaza sa achizitionez o rulota din Olanda. Acolo am o prietena olandeza care ma poate ajuta sa o gasesc de la o persoana particulara, nu de la dealari ca sunt cam scumpi si nici nu negoceaza prea mult.
Ma intereseaza daca vreun coleg a cumparat rulota din Olanda si : - CAT L-AU COSTAT ACTELE ???
Pe distanta.ro daca dai destinatia iti da consum de motorina, timp, nr de km si PRETUL cat de costa combustibilul.
Deci cu drumul e simplu. Dar trebuie sa stiu si cat m-ar costa actele , numarul de inmatriculare, eventuale taxe politie, etc. Nu stiu daca e ca in Germania. Ma intereseaza aceste aspecte pentru a stabili bugetul destinat cheltuilelilor de deplasare si sa vad cam ce bani SEPARAT imi raman sa aloc strict pentru rulota.
Multumesc anticipat raspunsurilor colegilor forumisti !
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Salut !
În Ploiești pentru înmatriculare rulotă, adusă personal din UK, costurile au fost următoarele:
600 lei RAR - identificare, carte, ITP
55 lei RCA 6 luni (Carpatica)
37 lei taxa talon CEC/BRD
60 lei Administrația Financiară
100 lei traducere acte (cam mult dar asta este...)
45 lei număr preferențial
Va multumesc de informatii. Intrebarea mea se referea la ce costuri sunt IN OLANDA. In Germania, stiti ca sunt de exemplu numerele galbene provizorii valabile 5 zile si costa 80 euro daca le iei de la dealeri. Nu stiu in Olanda ce costuri sunt cu numerele (numarul) de inmatriculare a rulotei si ce alte taxe se platesc (daca se platesc)
Oricum va multumesc pt informatiile de pe tara.
Stima
Deocamdata Opel Vectra Caravan + ... ce o urma ... cu 4 sau 5 locuri de dormit. De... familie mare, remuneratie mica...dupa buget !
Munceste ca si cum nu ai muri niciodata dar ingrijeste-te de suflet ca si cum ai muri maine
Eu am platit pentru doua saptamani 120€, totusi poate prietena olandeza merge cu tine la serviciu inmatriculari (RDW daca nu gresesc) si platesti mult mai putin, cam 20€ (din auzite). Costurile cu drumul vor fi mai mari "socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ". Bafta si drum bun!
Salut Liviu ,
Eu am fost personal in Olanda in urma cu 3saptamani sa iau cu cineva o rulota.
Dealerii au si ei o marja de negociere , asa ca preturile lor nu sunt de speriat ; in plus de asta ai d unde alege . Nu intotdeauna ceea ce vezi in poze pe net este bun in realitate .
Ca si costuri pana in Olanda ai asa :
- vigneta Ungaria si vigneta Austria care le poti lua cu 105RON de la noi din tara inainte sa iesi din Romania ; sunt o multime de gherete pe marginea drumului care le comercializeaza . In caz contrar le poti lua de la intrarea in Ungaria sau de la statiile de alimentare de pana in Wiena
- motorina , pe care o calculezi la un parcurs de aprox 5000Km x consum masina x 1.45-1.55E/ltr
- numarul provizoriu si actele de vanzare-cumparare sunt in jur de 100-120Euro ; numarul provizoriu este pe 2saptamani si este insotit de asigurare Carte Verde
Trebuie sa ai in vedere si urmatoarele aspecte:
- drumul este foarte lung si obositor
- dormi in masina o noapte sau doua pana iei rulota
- ca sa dormi in rulota iti trebuie o butelie de gaz , care iti recomand sa o iei de acasa ; in general rulotele vandute nu au decat roata de rezerva si cortul
- pleaca de acasa numai dupa ce iti confirma vanzatorul ca rulota mai este valabila la vanzare si poate fi vazuta in 2-3 zile , deasemenea ia-ti la tine cat mai multe variante in cazul in care rulota vizata nu corespunde asteptarilor tale.
Daca mai ai nevoie de alte detalii nu ezita sa intrebi sau sa suni.
Olanda e tara unde gasesti ceea ce vrei dar pretul este cinstit raportat la ceea ce cumperi.Altfel spus,chiftele nu prea sunt in Olanda.Vrei bun,platesti pret de lucru bun.E tendinta sa intretina bine multe rulote mai vechi dar functionale acolo...Apoi rca pe rulota e aditionala,eu am facut doar o data.Altfel polita masinii cu cirligul trecut pe rca-ul masinii servesc ca asigurare si pentru ceea ce tractezi.Treaba cu dormitul in masina e de gustibus,daca nu pleci cu lectiile facute gasesti preturi mari la cazare acolo.Decit sa dormi in masina mai bine platesti o noapte la o structura inferioara,parerea mea.In DE opresc cu masini civile rapide,frecvent pentru lipsa oglinzilor pentru rulota,cauta droguri si se agatza de defectele gasite.Butelie mi s-a dat de fiecare data pentru dormit la intoarcere.Adaptor 13-7 pini e de luat,ca nu stii cu ce rulota vei pleca de acolo.Navigatie eu am totdeauna 2 sisteme plus telefonul :) .Numerele m-au costat mai putin,sper ca din motiv de lipsa rca inclusa.In rest fiecare face cum vrea.Se poate sa nu gasesti ceea ce vrei sau sa gasesti susprize cind gasesti ceea ce vrei,deci e de umblat,DACA STII CE VREI!Dealer-ii se conecteaza telematic la RDW,iti fac actele fara sa te deplasezi la RDW.Drumul este lung,si obositor daca alergi ca disperatul sa ajungi ca sa economisesti 15-20 euro de cazare o noapte.Deci e obositor daca te obosesti.Eu am abandonat acea piata,deci mai recent e drumul cui a postat inaintea mea.Bafta la cumparaturi!
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Va multumesc Adi si Mihnea. Edificatoare si fff utile. Acum stiu cum sa ma calculez.
Sper sa ne vedem cat mai curand in campinguri sau (de ce nu 0 offcamping.
Vacante placute si inseninate tuturor
Daca imi permiti o parere personala nu la fel de avizata ca a colegilor de forum care au postat anterior.
Eu am cautat rulota on line, in mai multe parti timp de cateva luni respectiv in Olanda, Germania si Romania. Mi-am facut un milion de calcule si dupa o negociere buna am gasit o rulota in Romania la care vanzatorul a lasat 500 euro din pret. Ca si exemplu acelas model de rulota cu dotari similare si din acelas an, am gasit in Olanda la pretul de 4900 euro iar la noi vanzatorul cerea 3900 si a lasat-o la 3400. Ca si in Olanda si la noi e mai bine pentru tine sa cumperi o rulota de la o persoana care a avut rulota pentru el nu pentru vanzare. Daca te uiti chiar in bursa rv de pe acest forul foarte multi din colegii nostri lasa sute de euro din pret atunci cand nu reusesc sa vanda, un dealer nu lasa foarte mult la pret pentru ca nu-l intereseaza daca o vinde maine sau intr-o luna(asta daca e dealer mare, nu unul care are doua rulote si trebuie sa ruleze banii), pe cand pe un posesor de rv care a avut grija cum a stiut mai bine de o rulota timp de cativa ani daca are in plan sa cumpere altceva va lasa si din pret ca sa primeasca baii.
Totusi ai inceput bine informandu-te despre tot ce implica achizitia unui rv din Olanda. Ai intrebat pe cine trebuie, unde trebuie.
Bafta la cumparaturi.
Weinsberg 500 FDK (2015)
Radu Vaida Muntean : https://youtu.be/mUTp-_hSz6Y