Nu imi este adresata mie intrebarea dar incerc si eu un raspuns pentru ca am fost anul trecut pe Lefkada si am fost in golful Dessimi.
In respectivul golf sunt 2 camping-uri: Dessimi si Santa Maura. Cele 2 au iesire la aceeasi plaja in acelasi golf. Pe net circula o multime de poze din acest golf si pot confirma un lucru, intr-adevar arata superb. Problema este ca este un "paradis al barcilor" si asta inseamna ca la mal miroase a benzina, mi se pare ca pana si apa miroase a benzina :( In poze nu se vede mirosul de benzina. Plaja in sine este ingusta si cu un fel de pietris. Cred ca in reclamele lor de pe site scrie ca-i nisip. Credeti-ma pe cuvant, n-am gasit nisip adevarat nici unde pe Lefkada. Chiar si acolo unde am gasit nisip avea sa zic asa granulatie mare, era aspru.
Fişierul ataşat DSC_0247.jpg nu mai este disponibil
Fişierul ataşat DSC_0249.jpg nu mai este disponibil
Spuneam ca in golful respectiv sunt 2 camping-uri: Dessimi si Santa Maura. Mie personal mi s-a parut mai frumos Santa Maura, nu este parcelat si asta creaza un aer mai deschis. Camping-ul Dessimi, cel putin zona dinspre plaja (pe care am putut sa o vad fara sa intru efectiv in camping) pare inghesuit si parcelat. Din pacate am ratacit pozele cu Dessimi asa ca pun cateva poze cu Santa Maura, adica unde am stat noi:
Cred ca piscina de mai jos apartinea de camping-ul Santa Maura, dar nu sunt 100% sigur:
Dupa cateva zile petrecute in Santa Maura noi ne-am mutat in Camping Vasiliki Beach. Acest camping (Vasiliki) e la vreo 2-300 metri de plaja si este in zona Vassiliki Beach, zona recunoscuta pentru sporturile cu vant (Windsurf, Kyte-surfing, Sailing sportiv). Vantul in zona e garantat, valurile la fel garantate. Presupun ca de-asta era plin de windsurf-uri, pentru ca-i interesant ;) Acolo n-am avut curaj sa ma dau cu barca mea cu vele, mi s-a parut vantul prea imprevizibil si riscam sa o rastorn. M-am dat in schimb cu o barcuta inchiriata de la ei (pentru acea barcuta nu-mi faceam probleme daca o rastorn ca venea imediat safety-boat-ul si se rezolva orice problema).
Uite 2 poze cu licuricii de la Vassiliki, facute din barca (de pe apa):
La Vassiliki am vazut ceva autorulote off-camping, am vazut inclusiv o rulota (cu numere de Cluj!) - asta pentru cine gusta asa ceva.
Alte camping-uri pe plaja in Lefkada n-am gasit si nu cred ca am ratat ceva. Am facut efectiv turul insulei cu camper-ul. Am umblat o gramada dupa un camping "pe plaja" pentru care aveam coordonate GPS scoase de nu-mai-stiu unde si nu l-am gasit, e desfiintat. Cred ca asta-i natura insulei, nu se preteaza foarte bine pentru camping-uri. Falezele sunt stancoase si extrem de abrupte. Am vazut asta cel mai bine din barca, erau portiuni in care zeci de minute nu exista nici un loc de iesit cu barca din apa, si aici nu vorbesc de locuri de stat frumos la plaja - pur si simplu n-aveai cum iesi din apa! Din acelasi motiv plajele sunt foarte putine. E adevarat ca cele care exista sunt spectaculoase, dar putine fiind sunt si aglomerate.
Daca va mai pot ajuta cu ceva intrebati-ma.