O decizie inteleapta Cosmin.
In Austria te vei bucura de un concediu pe cinste intr-un timp rezonabil.
Am preferat de multe ori in detrimentul altor destinatii, Austria. Am senzatia ca ma plimb printr-un imens parc de cand intru si pana ies din aceasta tara.
Pentru ca am fost si cunosc foarte bine zonele amintite de tine, am sa-mi permit sa-ti fac o recomandare de itinerarii posibile.
Banuiesc ca pana vei ajunge in punctul de inceput al sejurului pe care ti-l propun, ai sa faci 2 zile pe drum cu rulota.
In consecinta am sa incep cu ziua a III a a concediului tau:
Ziua III - Camping Primusbauer (5342 Abersee, Austria) - coordonate - 47*44' 30" N / 13*24'29" E
Ajungerea in locatie:

- traseu-zona-St-Gilgen-web.jpg (96.79 KiB) Vizualizat de 2354 ori

- cam-Primusbauer-web.jpg (99.28 KiB) Vizualizat de 2345 ori
- mergand pe A1 (Viena - Salzburg), inainte cu cca. 30 km de Salzburg, parasiti A1 iesind spre Mondsee;
- mergeti pe D154 spre Sankt Gilgen;
- la St. Gilgen, faceti stanga spre Bad Ischl pe D158 si dupa doar cativa Km virati la stanga spre Camping Primusbauer conform indicatiilor de pe GPS.
In jurul lacului sunt mai multe campinguri, dar am ales acest camping tinand cont de apropierea lui fata de lac si de pontonul voporului care face diverse plimbari pe acesta. Zona de campare este mare si mai putin aglomerata.
Iti recomand aceasta locatie intrucat apa lacului la mal iti permite intrarea cateva zeci de metri fara a te depasi si spun asta tinand cont si de faptul ca ai copiii cu tine. Ca in mai toate lacurile de munte, dar nu numai, exista acel disconfort dat de lipsa nisipului. E bine sa va luati o incaltaminte speciala care va va face sa va simtiti confortabil cand intrati in apa si calcati pe pietre.
Din aceasta locatie pret de cateva zile aveti ce face.
Va propun urmatoarele trasee de cate o zi:
Traseu 1 - durata 1 zi
Urcarea cu un trenulet cu aburi pe varful Schafberg. Pentru a face acest lucru aveti 2 variante. Ambele au ca destinatie Sankt Wolfgang im Salzkammergut. Fie luati vaporasul si traversati lacul spre aceasta localitate, fie mergeti cu masina (cca. 15 km), ocolind lacul spre St. Wolfgang.

- spre-Wolfgand-web.jpg (98.82 KiB) Vizualizat de 2345 ori
Din aceasta locatie luati trenul cu aburi (o experienta plina de inedit si adrenalina) si urcati la varful Schafberg:

- varful-Schafberg.jpg (98.68 KiB) Vizualizat de 2345 ori
Traseul 2 - durata 1-2 zile
Vizitarea orasului Salzburg aflat doar la 34 Km de campingul Primusbauer. Despre ce ai de vizitat nu are rost sa-ti mai spun eu. Sunt o multime de obiective in Salzburg pe care le poti lua de pe net. Daca ai timp suficient, trece in lista si "Hangar 7 - Red Bull museum" -
https://www.youtube.com/watch?v=aE0CH3bOE2c
Traseul 3 - durata 1 zi - lungime traseu dus-intors cca. 130 km.
Vizitarea lacului din Hallstatt, Gosau, cu punct terminus - lacul aflat la poalele celui mai inalt varf al Alpilor austrieci (Dachstein - 2995 m)Buna ziua,

- spre-Dachstein-web.jpg (97.29 KiB) Vizualizat de 2345 ori