Buna ziua,
Intampin urmatoarea situatie: la fereastra de pe panoul frontal in doua locuri (un colt inferior si sub locul de imbinare a chederului) exista urme de apa pe lemnul interior (aproximativ 5 cm lungime si 2 cm latime). M-am uitat atent si exista atat la fereastra din fata cat si la cea din spate urme de la fost infiltratii asemanatoare (imediat sub cheder).
Am ridicat putin chederul si am constatat ca lemnul in zonele respective este putin ud, dar solid. In schimb capsele cu care a fost prins chederul in fabrica sunt ruginite, unele chiar sunt dizolvate. Cred ca infiltratia este de la condens si s-a produs pentru ca chederul nu mai este prins corect de cadrul ferestrei (capsele nu mai exista in anumite zone).
Imi doresc pentru a preveni infiltratii serioase sa repun capsele astfel incat chederul sa stea fix pe cadrul ferestrei. Montarea lui in fabrica am vazut-o aici:
http://www.youtube.com/watch?v=aKGMSeZaS_M
Intrebarile mele sunt:
1. Din ce am descris, este corect ca infiltratia e de la condens?
2. Este suficient sa rebat capsele sau trebuie sa dau chederul jos de tot? Daca il dau jos de tot cum prind chederul de tabla?
3. Intre lemn si cheder trebuie sa pun o solutie? Dar intre cheder si banda alba?
4. Tinand cont ca nu am pistol cu capse, e in regula sa bat capse de hartie cu ciocanul?
5. Cu ce lipesc cele doua capete de cheder intre ele?
Multumesc!
Toate cele bune!