Un Radio pentru RVul nostru

Reguli forum
Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum, precum si regulile sectiunii BURSA !!!
Nu se va putea posta la sectiunea vanzari decat dupa ce s-a postat la prezentare membri si minim in alte patru topicuri .
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Rusu Mihail
Moderator
20
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 22 Iun 1956

Un Radio pentru RVul nostru

Mesaj de Rusu Mihail »

Daca tot am avut timp liber, cu citeva luni in urma, am revenit dupa o pauza indelungata, la o pasiune veche, respectiv la radiourile adevarate, ma refer la marcile cu renume, consacrate.
Intilnindu-ma destul de des pe Skype cu un coleg de virsta apropiata si cu multa experienta in acest domeniu, pasionat si colectionar de astfel de aparate, am inceput a dezvolta subiectul
Adevarul e, ca oriunde ne-am afla cu camperul, la radio tot dau drumul periodic, atit pt. ceva stiri, dar mai ales pe FM, pentru muzica buna cit si pentru glumele prezentatorilor respectivi
Am constatat si eu ca si multi altii, ca aparatele actuale, cele aparute in ultimii ani, nu mai sint facute cum erau cele pe tranzistori ale anilor '70-80..Auditia si receptia era net superioara
Pentru ca tot nu aveam pe ce cheltui banii in timpul iernii, m-am apucat sa iau aparate cu renume si uite asa am intrat si in rindul licitatiilor de pe Ebay unde aveam cont dar nu licitasem.
La inceput am luat citeva pentru noi, dupa care microbul licitatiilor a devenit molipsitor si m-am gindit ca nu ar fi rau sa extind "colectia" pentru ca s-ar putea sa existe si alti "amatori" :)
Am creeat o pagina pe facebook denumita "Radio profesionale" unde fiecare aparat are descriere si 6-8 fotografii, dar in acelasi timp am luat si radiouri mai mici pentru toate buzunarele.
Fiind o pasiune a multora dintre noi, m-am gindit sa va prezint colectia aparatelor existente in "stoc".. Daca cineva este, sau va fi interesat de un radio bun, e suficient sa ma contacteze.
Nu voi posta decit o parte a aparatelor, in special cele care se preteza colegilor. In functie de buget si de pretentiile fiecaruia, acestea ne pot asigura uneori o stare confortabila in excursii

Fiind foarte multe modele , unele NORMALE , cum sint acestea de mai jos - altele cu adevarat " PROFESIONALE " - si altele " DE CAMERA " voi face doua - sau chiar trei topicuri separate.

Toate datele tehnice ale fiecarui aparat, se pot gasi usor pe pagina : http://www.radiomuseum.org/

NORMENDE TRANSITA + Recorder - model 974.113.A – 1972 - Baterii 4 × 1,5 Volti - 3,5 Kg - 1,2 W - 330 x 210 x 93 mm
Pret = 120 Lei

Imagine

SIEMENS TURF RK17 - Anul: 1968 - Baterii 5 buc x 1,5 Volti sau transformator de 7,5 Volti - 29 x 19 x 8,5 mm
Pret = 130 lei

Imagine

PHILIPS D2225 - ( Passat ) – 1986 - Baterii : 4 buc x 1,5 Volti R20 - Greutate 1 Kg - Dimensiuni : 270 x 160 x 75 mm
Pret = 100 Lei

Imagine

TELEFUNKEN PARTNER 501 – 1977 -(ecran scala are o mica fisura) Baterii 6 x 15 Volti - 3 W - 280 x 170 x 75 mm - Pret : 219 DM
Pret = 140 Lei

Imagine

Am observat in cercul celor apropiati, ca exista un interes crescut pentru combinatiile de "TV-Radio-Casetofon" sau numai Radio-TV. Voi prezenta si "stocul existent" ale acestora..

Daca vi se pare interesant si va place topicul, voi continua. Intentia a fost si este de a va prezenta Radiourile Grele, adica cele PROFESIONALE. Pentru acelea voi deschide alt topic.
In caz ca cineva este interesat de un anume tip sau model de radio, radio-casetofon, sa spuna. Pina da caldurica si incep excursiile, mai stau pe computer, in cautarea " sculelor " :)

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
ionutcostache
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Ian 1970

Re: Un Radio pentru RVul nostru

Mesaj de ionutcostache »

Frumoasa pasiune... si mie imi plac sculele vechi, din anii '70-'80.
Chiar alaltaieri povesteam copiilor mei cat ma bucuram sa ascult muzica la Bucuresti Romania 3 (singurul FM la vremea aia) pe radioul stereo Bucur in anii '80. Eu n-am avut Bucur, primul radio cu FM (mono, din pacate) mi l-am construit singur, scoteam intr-o sonosfera de 10W (unii poate stiu despre ce vorbesc...) :D

De remercat ca unele modele prezentate de dl. Rusu puteau fi folosite si ca radiouri auto, vezi pozitia scalei si a butoanelor. In anii '70 nu oricine isi permitea un radio pe masina.
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Vasiliu Ion

Mesaj de Vasiliu Ion »

Nene Mihail, doresc si EU un radia:TELEFUNKEN PARTNER 501 – 1977 - Bateri 6 x 15 Volti - Putere 3 W - 280 x 170 x 75 mm - Pret la aparitie : 219 DM
La ce pret romanesc actual este pentru Nea jenica Omvesel?? Multumesc mult de tot. raspunde-mi pe janvasiliu@gmail.com. ori pe 0722626632.
Daniel Ionescu
Membru forum
13
Oras: IF- Magurele
Data nasterii: 21 Feb 1975

Mesaj de Daniel Ionescu »

Frumoase piese!!! cum ar fi sa auzi din ele.... ,,AICI RADIO CLUB RV!!!.....<< :idea: 😉
Danezu
Frontera Sport 2,2
Caravelair
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Buna treaba cu " aici radio clubrv " imi placee ideea.. Daca vorbim cu citiva colegi priceputi, cred ca e posibil si asa ceva.. Daca nu vorbim cu Relu B. si o rezolva prin megafon :)
Nea Jane, se rezolva problema cu Telefunkenul, asteapta sa vezi toata gama de aparate, ca sa ai de unde sa alegi..O sa mai pun citeva modele si apoi o rezolvam ca intre vecini.

NORMENDE CONFORT DE LUXE – 1970 - 6 AM circuit(s) 9 FM circuit(s) - Baterii 6 × 1,5 sau 2 × 4,5 Volti - 2,6 KG - 360 x 190 x 90 mm - Putere 2 W
Pret = 240 Lei

Imagine

Combinatiile acestea de care am pomenit la inchiderea topicului cu Radio Profesionale si pe care am sa le prezint mai jos, mi se par ideale in cazul celor care nu au un TV la rulota.
Si eu am sa folosesc una din aceste aparate, pentru ca la acest ultim camper, nu am de gind sa-i pun TV pentru ca nu ne prea uitam la el, comparativ cu Radio FM. care il ascultam
Deocamdata nu intra decit TVR1 si 2, dar am inteles ca s-ar putea si mai mult. In final TVul e pentru scurt timp pt citeva stiri sau un meci. Mai bine sa va prezint aparatele in sine

ORION COLOR -TV-Radio-Recorder 7725 – 1980 - 12 V / 220 V - TV color UHF/VHF - Radio lungimi : UKW/MW/KW + FM - Dimensiuni : 43 cm / 31 cm / 15 cm
Pret = 200 Lei

Imagine

Pentru ca am vazut ca exista interes pentru astfel de aparate, ce inainte nu le mai bagam in seama, am mai cumparat inca 3 Kombine Radio-TV, care vor ajunge curind in Romania.
Toate aparatele trec prin mina colegului nostru profesionist in aceasta meserie si cu ani buni de experienta in domeniu. Sint probate si ras-verificate, iar apoi isi iau locul in raft :)
Deci in citeva zile trebuie sa soseasca urmatoarele 3 Kombinatii ( aceste fotografii apartin celor care le-au pus la vinzare - sedinta foto in RO urmeaza dupa ce ajung la proprietar )

JVC 3050 EU - TV-Radio - Victor Company of Japan - Baterii : 6 x 1,5 Volti - Dimensiuni 302 x 108 x 251 mm - Greutate 2,9 Kg - Putere 3 W
Pret = 220 Lei

Imagine

ISP TVR-7154 Radio TV Kombination - model TVR-7154 - Radio - TV CCIR B/G Standard VHF/UHF Tuner, UKW & AM Radio - 220- 12 V - 9 baterii de 1,5 V
Pret = 220 Lei

Imagine

TV-Radio Philips, Combi TC10 - Model: Combistar - Combi 10-TC 10TC 3400/00R - 580 x 300 x 280 mm - Greutate 9 KG -Stereo- Price in first year of sale : 798.00 DM
Pret = 250 Lei ( soseste in Martie )

Imagine

Deocamdata astea sint aparatele KOMBI . Sa vedem ce cautare au si in functie de interes, mai cumparam. Ebayul e mare, asa ca piata e cit de cit asigurata, chiar daca nu in fiecare zi
Urmeaza o prezentare si a radiourilor de camera care am sa ma gindesc pe unde sa le prezint, pt. a nu mai deschide alt topic. Poate sub cele profesionale, pt ca sint " scule adevarate "

Inchei cu o fotografie " de ansamblu " ca sa vedeti " numai o parte " din "jucarii " .. :) .. Am luat o pauza la Trenulete HO si am dat-o in radio pt ca oricum ne sint necesare in excursii

Imagine

Norocul meu e ca am nevasta intelegatoare si ca n-am luat inca "na-na"...Si mai e un aspect, bine ca-i place muzica...De acum va cedez locul la comentarii, pareri si orice fel de opinii.

Weekend placut si sa ne auzim cit de curind la " Radio Club RV "

.
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Sa nu credeti ca intimplator am postat acest Topic pe data de 13 Februarie...Aceasta data, este de fapt Ziua Nationala a Radioului .. Vizionare placuta !

DETALII + 8-10 FOTOGRAFII ale fiecarui aparat in parte, cu descriere completa, aveti pe pagina de Facebook,nou creeata - Cautare : RADIO PROFESIONALE

Imagine

.
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Grundig- Music Boy 60- rezervat... restul sunt disponibile.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

GRUNDIG YACHT BOY 310 - Rezervat
Multumesc!
Fendt 420 Saphir+ Passat
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Mai multe imagini si descriere ale fiecarui aparat, exceptie cele sosite aseara, gasiti pe pagina de facebook RADIO PROFESIONALE https://www.facebook.com/FamiliyRusu?fref=ts
Un coleg a mai rezervat doua bucati , un RTV si un Profi, voi completa rezervat/vindut in functie de... Oricind putem comanda sau cumpara o "dublura" daca o gasim in licitatii..
Ma bucur ca exista totusi interes :)
.
Traian Baltateanu
Membru forum
13
Oras: Rosiorii de Vede
Data nasterii: 19 Mai 1954

Mesaj de Traian Baltateanu »

M-ai omorat Rusulica, cu colectia asta. Ma stii plimbaret prin pietele de vechituri, dar asa o colectie inca nu am vazut. Nu stiu cum poti sa te desparti de piesele alea.
Exista oameni care stiu foarte multe. Cati dintre acestia pricep ce stiu?
Rusu Mihail
Moderator
20

Mesaj de Rusu Mihail »

Asa e Traiane, e o pasiune veche renascuta datorita lui George Burneci, care m-a corupt sa revin la antichitati de calitate. Ai vazut ca am luat numai firme consacrate in audio.
Cu el le-am ales, cu el am decis ce si cum si tot cu el, mai bine zis el e "taticul lor" care le probeaza..le aranjeaza in caz de nevoie..Cind pleaca ceva de aici ,tre' sa fie in regula
Ce sa zic, colectia e frumoasa, dar nu ma insor cu ele si de curind, am luat decizia sa le imprastii pe la ai nostrii, pt ca-s ingrijite, intregi, curate, luate de la nemtii de pe Ebay
Asa ca de azi dimineata, sint puse la vinzare pt nostalgici si nu numai. Daca cineva vrea alt model, luam, daca exista comanda ferma. Pina atunci, "o scula" de pe timpul nostru
Sa ne amintim de bunicul, magnetofonul..
Este perfect functional ! :)

GRUNDIG Stenorette SL – 1973 -1975 + microfon - functional - Semiconductors : 40 - 3,5 Kg - incape intr-o cutie de pantofi - pret la aparitie 775 DM !
Pret : 50 euro ( 230 lei )

Imagine

.
Arcadie Sandu
Membru forum
14
Data nasterii: 16 Oct 1973

Mesaj de Arcadie Sandu »

Foarte multumit de noua achizitie.
Multumesc! :D
Fendt 420 Saphir+ Passat
Scrie răspuns