Croația-Italia -Ungaria 15-20 zile in Iunie-Iulie 2014

Reguli forum
Forum rules
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Mihai Pop
Membru forum
12
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 24 Feb 1974

Croația-Italia -Ungaria 15-20 zile in Iunie-Iulie 2014

Mesaj de Mihai Pop »

Salutare , deoarece prima iesire de rulotist din anul trecut de 3 saptamâni Europa a fost o reala încântare am hotărât împreuna cu familia sa facem un nou circuit si anul acesta, imediat cum vor lua copiii vacanța ( temperatura nu e așa ridicată si campingurile încă nu sunt ff aglomerate ) . Intenționam sa mergem in Croația la mare si la Plivice aproximativ 5 zile , apoi sa mergem in Italia aproximativ 4-5 zile prin zona Rimini la mare si la parcul de distractii Mirabilandia . Copii sunt mari amatori de parcuri de distractii fiind vizitate deja superbele parcuri Gardaland , Europa Parc , Port Aventura , Disneyland , Legoland ...au hotărât ei sa încercam si acest parc . La întoarcere spre casa intenționam sa poposit 2-3 zile prin zona lacului Balaton si 1-2 zile la Hadusoboszlo ( unde am mai fost si anul trecut dar copii au fost incantati de locatie ) . Suntem din Bucuresti ...si așteptăm sfaturi de ruta buna către Croația , zone si campinguri recomandate pentru tot traseul nostru . De asemenea trecerea din Croația in Italia ...cu bacul sau terestru ? Orice sfat este luat in calcul si mulțumit anticipat . Dacă sunt doritori care vor sa se alăture acestei ieșiri ...cu plăcere .
Mihai Pop
Rulota Fendt Platin (an fabricatie 2000)+ VW Touareg V6 TDI
Tel : 0727.841.467
Email: popmihaitmga@icloud.com
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Re: Croația-Italia -Ungaria 15-20 zile in Iunie-Iulie 2014

Mesaj de Cosmin Prund »

Gasiti foarte multe detalii despre camping-urile din Croatia, despre Plitvice, Italia, Ungaria in topicul: http://clubrv.ro/forum/viewtopic.php?f= ... ally+adria (Rally Adria 2013, a avut loc pe insula KRK in Croatia).

Poate va tenteaza si Rally Adria 2014, va avea loc in perioada 21-28 Iunie in camping Solitude, Dubrovnik:
http://www.camping-adriatic.com/adria-camping-rally

Despre traseul spre Croatia: drumul cel mai scurt (si probabil cel mai rapid) pare sa fie prin Serbia, via Belgrad si Zagreb. Noi am facut anul trecut drumul de intoarcere din Croatia prin Muntenegru si Serbia, am stat in camping in Belgrad, am vizitat si Belgradul. N-am parcurs autostrada de la Zagreb la Belgrad pentru ca am venit dinspre Muntenegru (am vizitat parcul national Durmitor), dar pot sa va spun cate ceva despre drumul de la Belgrad la Orsova: se merge destul de putin pe autostrada, in rest drumurile Sarbesti sunt ca ale noastre, dar mai inguste. Traseul pe malul Dunarii este foarte frumos, ne-am oprit si-am facut o multime de poze.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

Multumesc de sfaturi .... bineinteles ca am studiat si voi mai studia postarile asemanatoare traseului meu dar nu am gasit inca un raspuns cum sa fac trecerea din Croatia in Italia . Sunt curios daca stiti ceva detalii de feribot . Imi voi cauta campinguri si rute .... dar stiti ca recomandarile de la colegii din club sunt foarte importante si de un real folos . Multumesc anticipat !
Mihai Pop
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

Salutare , deoarece timpul trece cu viteza si se apropie plecarea in vacanta vreau sa mai incerc cateva intrebari la colegii care au mai fost pe traseul meu :
- primul camping in care voi sta va fi Dunav din Belgrad si vroiam sa stiu daca este singurul camping si daca este departe de oras pentru ca vreau sa vizitam o zi si acest oras.
- ce camping recomandati cu plaja frumoasa si cu nisip in insula krk ....sau in orice alta zona din Croatia
- din Croatia in Italia credeti ca e mai bine pe roti sau cu feryboat ?
Multumesc anticipat celor care isi ocupa timpul sa-mi dea un sfat .
As fi incercat si Adria Raly din Dubrovnic dar observ ca anul asta nu participa nimeni din club .
Mihai Pop
Toni Conecini
Membru asociat
12
Data nasterii: 13 Feb 1968

Mesaj de Toni Conecini »

Eu anul trecut am mers din austria prin slovenia spre croatia und am stat la porec cateva zile la un camping foarte mare si frumos, copiilor le-a placut f mult...din pacate eram la sfarsitul concediului si nu am putut sa stam mai mult sau sa mergem mai spre sud. Apoi din croatia drumul de intors prin zagreb pe autostrada spre ungaria. aici nu as mai face la fel, ci as merge inapoi in slovenia si apoi ungaria, datorita faptului ca am platit la taxe pe autostrada in croatia de 4 ori mai mult decat vigneta din slovenia.

Personal nu stiu cum e cu feribotul din croatia spre italia, insa cred ca este mai scump decat pe sosea.
Toni

Adria Coral Silver 660 SP
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

Multumesc , cum se numeste acel camping din Porec ? Deoarece intentionez sa stau 4 nopti pe insula krk si apai inca 3-4 nopti mai in nord poate chiar la Porec daca il recomandati , pentru a pleca mai departe catre Italia . Intentiunez sa plec pe traseul Bucuresti - Severin - prin vama Portile de Fier - Belgrad ( unde o sa ramanem 2 nopti pentru a putea vizita si orasul ) , apoi Zagreb - insula Krk + un camping mai din nord . Din Croatia plecam catre Rimini - Italia unde o sa ramanem 4 nopti iar de aici catre Romania prin ungaria unde o sa poposim cate 2-3 nopti la lacul Balaton si la Hazdusobozlo . Pe acest traseu orice recomandare de camping sau sfat de calatorie de la " profesionisti " este luat in calcul .
Mihai Pop
Dragos Marin
Membru forum
14
Oras: Ploiesti
Data nasterii: 17 Noi 1979

Mesaj de Dragos Marin »

Pana la urma cand plecati spre Croatia ? poate mergem impreuna...chiar daca nu mergem in aceleasi locuri...eu plec undeva pe joia viitoare (19 Iunie) traseul pe care il urmez il puteti vedea aici viewtopic.php?f=87&t=7191
Rulota - Fendt Bianco 435 (2017)
Dezmembrari Auto - Dez.ro
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

Din pacate nu pot pleca pana pe 21 deoarece am doi copii premianti si sigur ca vor sa participe la festivitatea de premiere scolara din 20. Din acest motiv nu am insistat nici pe Dubrovnic deoarece vom pierde inceputul care am inteles cum ca este cel mai interesant . Asta este .... poate altadata !! Eu am stabilit ca voi pleca initial pe Belgrad -insula Krk iar de aici vom mai reanaliza traseul . Asta e f frumos cand ai libertatea de miscare fara rezervari in avans . Vacante placute tuturor .... si drumuri bune !!!
Mihai Pop
Popa Violeta
Membru CD
16
Oras: Iasi
Data nasterii: 06 Oct 1949

Mesaj de Popa Violeta »

Daca ajungeti in Italia puteti da o fuga pana la Castelnuovo del Garda, langa Verona, sa viziteze copiii Dv. parcul de distractie GARDALAND. Nepotul meu a fost foarte placut impresionat de minunatele lor masinute zburatoare. Pentru a se putea bucura de aceste masinute, copiii trebuie sa aiba o inaltime de minim 1,35 m pentru a se putea prinde in centuri. In jurul lacului Garda sunt peste 30 de campinguri, unul fiind chiar langa parcul de distractii (pe care noi nu l-am dibuit seara tarziu cand am ajuns).
Cand va intoarceti din Italia in Slovenia ( dupa vre-o 80 km) ve-ti gasi indicator in dreapta autostrazii cu pestera Postojna. N-o ratati. Copiii o vor tine minte toata viata. Noi am vizitat si un castel incastrat intr-o stanca. Ambele obiective pe un singur bilet.
Chiar la intrarea in Ungaria (la frontiera) aveti campingul termal Letenye care are doua bazine termale si unul olimpic. Campingul este frumos si linistit. Va puteti odihni si face baie, ca la Balaton nu se stie cum va fi apa (de obicei este foarte rece).
Drum bun si sa ne povestiti si noua peripetiile acestei calatorii cand va intoarceti acasa.
Cu stima,
Violeta Popa
Familia Popa, Violeta si Stefan.
Rulota Hobby Prestige 495 / 1999.
Masina Renault Trafic.
Tel: 0232252600.
0722686928
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

.... a venit timpul pentru vacanta in rulota ... culmea suntem mult mai fericiti decat alte vacante petrecute la resorturi de 5 stele . Am plecat luni dimineata la 7:30 din Voluntari , pe ruta Pitesti , Craiova , Dr Turnu Severin cu popas la Taverna Sarbului ( cu terasa chiar pe malul Dunarii ) . Am trecut vama destul de rapid pe la Portile de Fier unde sau facut controale pe ambele parti ale vamii . De aici am mers pe landa Dunare pe un drum ingust , fata gropi dar destul de denivelat ceea ce nu e prea bine pentru rulota ..... insa peisajul prin acest defileu este de nota 10 . Am urmat semnele pentru ruta Belgrad si totul a decurs normal . Dupa multe pauze de poze am ajuns in Belgrad la ora 19:00 . Deci cei 640 km au fost patcursi in 11ore si 30 min . Am campat la camping Dunav care este destul de retras , micut , fara pretentii ... dar cred ca singurul din Belgrad , un camping ok pentru tranzit . Noi vom inopta 2 nopti pentru ca am planificat si o vizita in capitala Serbiei pentru 1 zi ( cred ca e de ajuns ) . Belgradul nu este impresionant dar merita vizitat o data daca tot treceti pe aici . Noi am parcat masina intr-un mall si am mers in centru cu un taxi ( destul de scumpicel ) . Aici mi-am adus aminte de Bucuresti in anul 1990 ... cu autobuze obosite , taxi de toate neamurile , si culorile , fata afisare de tarife si cu un aparat de taxat minuscul care nu prezenta incredere , multe din magazine imbatrinite , cu tonete vechi si ruginite .... . Am luat un autobuz turistic care merge o ora prin centru dar din care nu poti sa cobori pana nu ajunge la capat ... si sunt numai 3 asemenea curse la 11, 13, 16 .....destul de slab acest tur fata de alte capitale vizitate . ... vom pleca de aici catre insula Krk -Croatia
Mihai Pop
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

.... a venit timpul pentru vacanta in rulota ... culmea suntem mult mai fericiti decat alte vacante petrecute la resorturi de 5 stele . Am plecat luni dimineata la 7:30 din Voluntari , pe ruta Pitesti , Craiova , Dr Turnu Severin cu popas la Taverna Sarbului ( cu terasa chiar pe malul Dunarii ) . Am trecut vama destul de rapid pe la Portile de Fier unde sau facut controale pe ambele parti ale vamii . De aici am mers pe landa Dunare pe un drum ingust , fata gropi dar destul de denivelat ceea ce nu e prea bine pentru rulota ..... insa peisajul prin acest defileu este de nota 10 . Am urmat semnele pentru ruta Belgrad si totul a decurs normal . Dupa multe pauze de poze am ajuns in Belgrad la ora 19:00 . Deci cei 640 km au fost patcursi in 11ore si 30 min . Am campat la camping Dunav care este destul de retras , micut , fara pretentii ... dar cred ca singurul din Belgrad , un camping ok pentru tranzit . Noi vom inopta 2 nopti pentru ca am planificat si o vizita in capitala Serbiei pentru 1 zi ( cred ca e de ajuns ) . Belgradul nu este impresionant dar merita vizitat o data daca tot treceti pe aici . Noi am parcat masina intr-un mall si am mers in centru cu un taxi ( destul de scumpicel ) . Aici mi-am adus aminte de Bucuresti in anul 1990 ... cu autobuze obosite , taxi de toate neamurile , si culorile , fata afisare de tarife si cu un aparat de taxat minuscul care nu prezenta incredere , multe din magazine imbatrinite , cu tonete vechi si ruginite .... . Am luat un autobuz turistic care merge o ora prin centru dar din care nu poti sa cobori pana nu ajunge la capat ... si sunt numai 3 asemenea curse la 11, 13, 16 .....destul de slab acest tur fata de alte capitale vizitate . ... vom pleca de aici catre insula Krk -Croatia
Mihai Pop
Mihai Pop
Membru forum
12

Mesaj de Mihai Pop »

...cateva poze