Achizitie campervan

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
dan fechita
Membru forum
11
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 30 Apr 1978

Achizitie campervan

Mesaj de dan fechita »

Salutare ,

vrem sa trecem la autoroluta, asa ca de ceva timp suntem in cautari... Tinand cont ca suntem doar 2 persoane si ca preferam iesirile off, cu stationari scurte, credem ca un van/duba ar fi ok pentru noi: mai agil, mai potrivit pentru iesiri off si, cred ca, si mai rezistent /fiabil in ceea ce priveste caroserie, infiltratii etc...
Bugetul nu este foarte mare , aprox -7500 euro, vrem ca masina sa fie dupa '94.
Daca sunt colegi care au spre vanzare asa ceva, ma pot contacta.
De asemenea, orice sfat, sugestie legata de achizitie , este binevenita
apreciez mult si opiniile voastre legate de avantajele /dezavantajele pe care le prezinta un van in comparatie cu restul tipurilor de autorulota(alcoven, semiintegrat).

ps.
Mai e si varianta conversiei unui furgon in camper, dar, din ce am citit pana acum, pare destul de complicat. daca sunt colegi care au facut acest pas si ma pot ajuta cu info, le multumesc. unul din aspectele de interes, este cum pot face acest lucru in asa fel incat sa fiu ok dpdv legal. nu-mi dau seama ce modificari poti face intr-un furgon , si care sa nu necesite aviz/aprobare rar.

Multumesc anticipat!
Dan Fechita, campervan pugeot boxer /possl + subaru forester 2.0 benzina & cort
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Petrut Dobre
Membru forum
17
Data nasterii: 12 Aug 1974

Re: achizitie campervan

Mesaj de Petrut Dobre »

nu stiu daca ati intrat aici:
viewtopic.php?f=146&t=6570
Mercedes Sprinter-Autorulota

Petrut Dobre
0722 225 686
Bucuresti
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Ca tot apreciati sugestiile,as spune ca de cind se pot inmatricula in tara camper-urile,tot romanul vinde rulota ca sa-si ia camper :D ...E de gindit daca merita trecerea la camper,in functie de km parcursi,zile de vacanta,cheltuielile inerente unei motrice si alti factori,in functie de gradul de inteligenta,de informare si situatiile specifice fiecarei familii.Exista alternative mai avantajoase decit achizitia unui camper,adica o masina capabila sa traga in orice conditii plus o rulota,sau rulota de inchiriat,sau,sau...O autorulota reprezinta cheltuieli de posesie fixe,plus intretinerea specifica unei masini,dar nu se poate folosi la altceva decit iesiri in vacanta si timp liber..Ma rog,pareri,postarea mea e o invitatie la reflectie sau gindire,punct.
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

Dl Dobre, am vazut anuntul , depaseste cu mult bugetul nostru. Multumesc!
D-le Mihnea, multumim pentru sugestii. Cred ca ne putem rezuma doar la gradul de confort fizic/psihic dorit si disponibilitatile materiale..., fara a lua in calcul 'gradul de inteligenta" . Dupa un an de tractat rulota cu un 4x4 potent, am luat decizia, cel putin pentru moment, corecta pentru noi. Viata e formata din experiente...Prin sfaturile primite de la voi, incercam sa facem aceasta noua experienta (autorulota) cat mai placuta. Oricum, am pastrat si cortul, si inca il utilizam cu deosebita placere atunci cand e cazul si traseul nu ne permite alt mod de campare. De asemenea, putem reveni oricand la rulota, daca vom considera, in timp, ca ne avantajeaza.
Oricum, multumim inca o data pentru sfaturi, decizia de a trece la camper fiind luata. Trecem la urmatoarea etapa: ce, cat , cum, de unde .. :)

Seara placuta!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

dan fechita scrie: ... apreciez mult si opiniile voastre legate de avantajele /dezavantajele pe care le prezinta un van in comparatie cu restul tipurilor de autorulota (alcoven, semiintegrat)...
Avand in vedere ca ati fost posesori de rulota, trecerea la campervan va va crea un disconfort in ceea ce priveste spatiul interior.
Noi, netrecand prin etapa numita "rulota", ca fost cortisti, ne-am adaptat relativ usor la spatiul interior al unui campervan.

Am sa va enumar cateva dintre avantajele oferite de campervan in comparatie cu autorulotele mai mari (alcoven, semiintegrat, integrat):
- acces mai bun in cazul traversarii localitatilor urbane aglomerate;
- acces mai facil pe drumurile de munte, gabarit mai redus ce face posibila abordarea fara mari dificultati a drumurilor forestiere;
- parcarea in zonele amenajate ale supermarketurilor si nu numai, mai facila datorita dimesiunilor mai reduse;
- abordarea unor trasee (drumuri) cu grad mai mare de dificultate;
- consum mai mic de carburant;
- manevrabilitate mai buna.

La dezavantaje as remarca:
- spatiul interior mai redus, mai inghesuit;
- baia mai mica;
- spatii de depozitare mai mici, dar arhisuficiente pentru doar doua persoane.

Va urez succes in viitoarea dumneavoastra achizitie !
Incercati sa luati in considerare configuratia interioara a campervanului. Sa aiba pat fix, un loc de luat masa si baie (cat de mica, dar sa existe).
Cat despre transformarea unei dube in campervan, va sfatuiesc ca in situatia in care aveti "doua maini de dreapta" si loc disponibil executiei unei astfel de modificari ... sa abordati acest proiect.
Am vazut cateva dube transformate de colegi in campervan si pot spune ca rezultatul este satisfacator.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
Duret Florin
Membru forum
13
Oras: Braila
Data nasterii: 26 Mai 1954

Mesaj de Duret Florin »

Am avut o rulota Tabbert Comtesse (mma=1300, deci mare), acum avem un camper Fiat Ducato. Am spus-o si o spun mereu, in camper nu am spatiul mare din rulota, dar in nici un caz nu as schimba camperul cu rulota. Eu rezum totul la o singura parere: pentru cine este mai comod, asa cum suntem noi, camperul este solutia ideala; dar sunt colegi de-ai nostri, care lasa rulota in camping si merg in plimbari cu turismul, si pentru ei camperul nu este o solutie decat daca au ceva de transport autonom (biciclete, motociclete, sau chiar un Smart mic pe platforma). In rest, toate sunt rezolvabile. Asa ca ganditi-va la cum sunteti voi, si de aici hotarati cum va este mai bine. Unii sunt contra la alkoven, dar e un pat asa de mare acolo sus, foarte comod, plus ca la mers vara mai tine si umbra la cabina si nu mai e asa de cald. (Doina Duret)
Duret Florin, Braila
Tel. 0740202470
Camper Benimar Aristeo 696
Roman Vasile
Membru forum
16
Oras: Cluj
Data nasterii: 13 Mai 1950

Mesaj de Roman Vasile »

Am avut autorulota tip van, acum avem unul cu alcov. Fiecare are avantaje si dezavantaje. Avantajele vanului au fost aratate mai sus. La dezavantaje asi trece pe langa spatiul destul de redus si cea prezentata de usa glisanta. Orice intrare/iesire se face cu mult zgomot creat atat de glisare cat mai ales de inchidere care nu se poate face fara un "poc" serios. Fenomenul este deranjant mai ales in campinguri, dar si in camperstopurile din vest. Varianta de a transforma vanul in camper are farmecul ei....dar: -trebuie muuulta pricepere (asa cum a scris cineva mai sus-doua maini drepte cel putin),- si investitia e scumpa taaaaare! Chiar daca cumperi second toate accesoriile (frigider, instalatie de incalzire si distributie a incalzirii, geamuri, trape de aerisire, toaleta, accesorii cabina dus, aragaz, sistem de distributie a gazului, boiler, pompa de apa, rezervoare de apa curata si uzata, instalatie electrica , baterie de cabinet, mobilierul...ori materialele si accesorii pentru mobilier in caz ca-l construiesti singur) tot te va duce la o valoare la care daca adaugi pretul de achizitie a vanului propriu zis va depasi cu mult valoarea disponibila pentru investitie. La care mai adauga si lupta cu birocratia si tampenia de pe la noi de care te vei lovi la inscrierea constructiei.
Cauta pe siteurile specializate din Eu, precis vei gasi ceva care sa convina ca pret/calitate. E bine sa fie ceva pana in 2000-astea sunt inca Euro2 si scapi mai ieftin la taxa aberanta de "mediu"! Eu personal prefer un diesel/turbodiesel clasic clasic decat unul cu o tona de electronica de pe "new age", la care un simplu senzor ori o mufa de doi bani iti poate da peste cap toata vacanta! Cat despre protectia mediului (scuze de oftopic) este un mare bluf menit sa umple buzunarele constructorilor de masini! daca dau la reciclare Fiatul meu din 1990, in afara de scaune si bord totul este metal retopibil, refolosibil...pe cand la un Fiat 250 ultima generatie piesele si ansamblurile de plastic depasesc jumatate din greutate si sunt nereciclabile fara poluare majora! Si atunci stau si ma intreb...care e mai "verde"???
Camperul cu alcov sau semiintegrat are avantajul spatiului mai mare, chiar si in cazul unuia cu lungime cu putin peste 5m. Chiar si pentru doua persoane, oricat ai taia din liste, tot va trebui destul loc de "ascundere" pentru ce e necesar intr-un voiaj, mai ales daca acesta e lung. Noi ne-am bucurat mult pentru pasul facut de la van la alcoven- dintr-o data au disparut foarte multe probleme...poate marunte, dar de multe ori aceste probleme marunte iti amarasc concediul! Am simtit acest lucru atat la drumuri lungi de mii de km cat si atunci cand stam o luna sub brazi la Paltinis!
Disputa camper versus rulota ca avantaje si dezavantaje cred ca este fortata. De fapt sunt doua lucruri complet diferite, care nu se exclud! Am avut si rulota si stiu ce spun! Cred ca daca as dispune de loc de parcare as achizitiona si o rulota! :D Ce-i drept, camperul este ceva mai potrivit pentru varsta a treia, cand (teoretic :mrgreen: ) dispui de mai mult timp, dar asta doar din punctul de vedere al utilizabilitatii mai complete.
Succes in luarea unei hotarari intelepte!
In fata cabanei mele pe roti nu-si construieste nimeni un bloc!
Camper Chausson/Fiat Ducato
Nelu Predonu
Membru forum
12
Oras: Manolache - Ilfov
Data nasterii: 21 Iul 1959

Mesaj de Nelu Predonu »

Foarte corecta observatia cu usa glisanta de la campervan. Un dezavantaj major fata de usile de acces de la autorulotele mai mari.
mail: npredonu@gmail.com
Telefon: 0722.216.683
Campervan: Clever Runner 2021
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

Multumim mult pentru implicare , sfaturi/sugestii. Se pare ca campervanul castiga teren in optiunile noastre. Conform celor spuse de voi, pentru moment, pare a fi solutia ideala. Lipsa spatiului cred ca va fi o problema ( ne-am socat cand am vazut prima oara un van in interior, asta dupa ce am avut o rulota de 4 pers), dar e un compromis asumat. Cred ca vom merge pe achizitia unui campervan utilat de firme specializate, dar nu renuntam nici la ideea de conversie ( mi se pare ideal sa-ti organizezi spatiul in functie de necesitatile proprii). Urmarim viewtopic.php?f=24&t=7085 si.. cine stie....:)
Seara buna!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Rusu Mihail
Moderator
20
Data nasterii: 22 Iun 1956

Mesaj de Rusu Mihail »

Dle Dan, pt ca am o oarecare experienta in camperism, ma simt dator cu un raspuns ce voi incerca sa-l dau cit mai pe scurt pentru a nu intra in contradictii cu o parte din colegii mei.
De la inceput si pina azi, am avut fix 3 campervan (kastenwagen) toate originale facute de fabricant cit si alte 7 alkovene si integrate.. deci cred ca o concluzie am tras in acesti ani.
Parerea mea personala, e ca sa va orientati la o masina gata facuta, de fabrica. Dar ca sa va incadrati in acesti bani 7500 euro, cu drum dus-adus+taxa nu aveti decit solutia alkoven
Nici nu vad de ce se spune ca nu pot ajunge cu alkovenul la Babele. Singurul dezavantaj ar fi acela al inaltimii pe sub anumiti pomi, dar nici in acel caz diferenta nu e chiar asa enorma
In plus, vezti avea avantajul unui spatiu decent la o masa de mijloc, veti beneficia de o baie normala cu toate dotarile si veti avea o izolatie de la mama ei, repet e parerea personala.
Am facut 7 mii de calcule si daca luati o duba carosata reusit, facuta de un neamt, iesiti la aprox aceiasi bani la care transformati o utilitara in camper. Dar originala ramine originala..
Deci, mai trageti cu urechea in stinga si-n dreapta si intr-un final, luati o decizie in asa fel incit sa fiti cit de cit multumiti. Sint campere ok la 4 mii care adus acasa plus taxa fac 7500
Va urez succes si miine voi posta un topic in care imi voi prezenta cele 10 "odrasle" din care ne-am oprit la cel mai popular model din Germania, un Hymer55 care intruneste ce dorim :)
Bafta !
PS: Nu contest ca aceste transformari nu-s posibile, dar asta numai daca cei care fac asa ceva au si habar si sint chiar buni in aceasta "meserie", insa aceastia ii numaram pe degete..
Familia Rusu - Lipanesti PH - Granduca Pegaso 63 - 0722.634.800 Mail: familionrusu@gmail.com
dan fechita
Membru forum
11

Mesaj de dan fechita »

Apreciem implicarea. Nu ne grabim, analizam, ne documentam...,"tragem cu urechea..." ;), iar sfaturile celor cu experinta si discutiile de pe forum ne sunt de un real folos/sprijin. Multumim!
0722636890
dan_fechita@yahoo.com
Mihnea Donescu
Membru forum
16

Mesaj de Mihnea Donescu »

Foresterul de 2 litri,aspirat sau chiar turbo,nu il pot numi 4x4 potent,eventual xt de 2.5 turbo se poate numi potent la 230 cai.Ca cel din semnatura trage rulota dvs,asta pot intelege.Mai sus m-am referit si de inteligenta ca factor de luat in seama,deoarece orice alegere este si in functie de gradul de inteligenta.In rest,nu pot sa nu fiu de acord cu Dl Rusu,o duba transformata nu poate fi calitativ vorbind ca un camper de firma.Privitor la alkoven sau alte tipuri,e ca la haine,trebuie vazut care va avantajeaza.Despre motorizari,si acolo se poate vorbi la infinit.Inchei postarea amintind ca motivatia adoptarii de motrice Fiat de catre fabricantii de campere este,in viziunea mea STRICT COMERCIALA,adica platesc motricea mai putin la Fiat,ca in final sa ramina un cistig major la vinzarea camperului finit.Daca ma intrebati de ce ma pronunt,ma consider indreptatit sa spun ce gindesc,dat fiind ca imi trec prin miini campere si rulote.Pentru moment nu tin un camper,deoarece nu avem timp de hoinarit,deci nu e inca momentul.De aceea posedam o rulota,ce nici ea nu isi prea are utilizare,stilul de viata adoptat,momentan nu ne permite sa iesim cum am vrea.Am venit la Risnov cind am trecut prin tara tocmai pentru o dezbatere constructiva in jurul unui foc despre campere si rulote,dar nu s-a putut tine din lipsa d-l Rusu.Succes in continuare in alegere
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Scrie răspuns