Acces rulota in centrul oraselor

Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum.
Rugam ca fiecare utilizator al acestui forum sa faca o scurta prezentare aici:
viewtopic.php?f=97&t=3454
Prezentarea este o cerinta a Regulamentului, dar si un gest de curtoazie din partea Dumneavoastra.
Cateva cuvinte despre Dumneavoastra , precum si despre rulota si autoturism sunt binevenite.
Pentru intrebari sau lamuriri despre activitati, probleme tehnice, etc. va stau la dispozitie forumurile cu sectiuni dedicate.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Va uram bun venit in randul rulotistilor !
Roland Stanciu
Membru asociat
17
Oras: Câmpulung Moldovenesc
Data nasterii: 01 Mar 1974

Acces rulota in centrul oraselor

Mesaj de Roland Stanciu »

Postez aici pentru un prieten de-al meu care nu are cont pe forum. Omul are un Mitsubishi L200 si si-a luat o rulota Tabbert. Masina are masa maxima undeva la 2800 kg, iar rulota undeva la 1700 kg. Deci masa maxima a ansamblului ajunge undeva la 4500 kg. Nu se pune problema de masina, masina poate tracta pana la 2700 kg masa cu frane. Nu se pune nici problema de permis, omul e sofer de tir, are toate categoriile. Dilema lui e urmatoarea: are voie cu acest atelaj prin centrul oraselor, sau trebuie sa mearga cu ea numai pe centura cum merg camioanele? Teoretic la masa care o are se incadreaza la camion ... deci legal nu prea ar avea voie. A mai avut cineva vreo problema din asta? Se leaga politia de masa ansamblului vehicolului? Dar in afara (strainatate)? Multumesc anticipat.
Peugeot 4007 + Weinsberg 450 FU
Radu Pascu
Membru forum
15
Oras: Brasov
Data nasterii: 11 Sep 1958

Re: Acces rulota in centrul oraselor

Mesaj de Radu Pascu »

Din cate stiu eu, este vorba sa nu depaseasca pe punte o anumita masa. Si oricum turism+rulota, nu trece nici in granita ca utilitara. Doar daca L200 este incadrata ca utilitara.
Dar asta este o parere, nu o certitudine.
invata repede si aplica... tot repede.

RENAULT Megane IV TCE140
Rulotă T.E.C. Siena Saphir 390T
tel. 0742044570
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

"Centrul orasului" nu exista, exista in schimb zone cu limitare de greutate. De exemplu in Sibiu, pe traseul care traverseaza relativ central orasul au aparut de curand semne cu (3,5t). In lipsa semnelor nu era nici o problema!
Cu semnele... nu mi-e clar. Sper sa pot obtine un raspuns de la Politia Rutiera, pentru ca e o problema care ma intereseaza si pe mine in mod direct. Asta vara am tras rulota cu un Land Cruiser si aveam suma maselor 4.2t :)

Vedeti topicul: viewtopic.php?f=86&t=2016&p=91497#p91497
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
Dragomir Gabriel
Membru asociat
14
Oras: Ploiesti- Prahova
Data nasterii: 08 Oct 1968

Mesaj de Dragomir Gabriel »

Si eu am aceeasi dilema dar prefer sa merg pe tranzit in marile orase decat sa fac toate semafoarele. Exemplu Brasovul, chiar daca ocolesc aprox. 10km. Ar fi bun totusi un raspuns oficial, oricum nu depasim in ansamblu 3,5t, fiind rulotisti avem dotari majoritatea aluminiu.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
Ninel Gavanescu
Membru forum
15
Oras: ALEXANDRIA
Data nasterii: 02 Oct 1972

Mesaj de Ninel Gavanescu »

Efectuarea transportului cu vehicule rutiere, înmatriculate sau înregistrate în România se face tinand cont de masa maxima admisa pe axe si/sau dimensiunilor maxime admise prevazute .
Din cate cunosc cu rulota trebuie sa ne incadram conform indicatoarelor existente pe drumul respectiv .
- 3,5 tone , pentru axa simpla;
- 6,0 tone, pentru axa dubla (tandem);
Exempul:
Mitsubisi 3200kgMMA + rulota 1500kgMMA = 4700kg MMA - Daca intilnim indicatorul cu (Maxim -2 tone ) pot trece !?
DA , pentru ca acest lucru se refera la 2 tone pe axa !!

Mai trebuie tinut cont de faptul ca toate autovehiculele sau ansamblurile de vehicule trebuie sa aiba posibilitatea de a întoarce într-o coroana circulara cu raza exterioara de 12,5 m si o raza interioara de 5,3.

ps. Nu este ceva oficial , postarea este facuta doar din cunostintele de circulatie ramase 😉
Te doare, osteanul meu?
Numai cand rad, Maria Ta!
Tel. 0770992575
Hobby Prestige 580 + Mitsubisi Pajero
Mircea Paduraru
Membru forum
15
Oras: Bucuresti
Data nasterii: 05 Dec 1974

Mesaj de Mircea Paduraru »

Daca masina este autoutilitara platesti .Asteptam si taxa pe respiratie :shock:
http://www.spit-ct.ro/taxa-folosire-tra ... ane-fizice
taxa 1.jpg
taxa 1.jpg (68.78 KiB) Vizualizat de 5387 ori
Noi si 2 "talibani" 9 ani si 12 ani

Tel 0745 669 450
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

In nomenclatorul de indicatoare de circulatie, la indicatoarele de interzicere sau restrictie, veti observa ca acestea se refera la :
tipuri de autovehicule
mase de autovehicule si nu mase de tandemuri de autovehicule
mase pe osie
dimensiuni de gabarit in latime, lungime, inaltime
In schimb, daca profilul drumului de urmat nu permite accesul tandemurilor cu anumite lungimi se instaleaza indicatoare specifice. Am vazut in Macedonia, sector de drum care era interzis, din cauza latimii mici si mai ales a razelor stranse de curba, autovehiculelor cu remorca.
Pentru rulotisti problema nu este a maselor cat a restrictiilor privind gabaritul in inaltime si a razelor de virare.
In occident, in anumite zone, este instalat indicatorul specific de acces interzis pentru rulote sau autorulote fara alte detalii.
Personal, evit sa ma deplasez cu rulota in centrul oraselor din cauza aglomeratiei si a spatiilor mici de manevra si urmez rutele ocolitoare dedicate autovehiculelor destinate transportului de marfuri.
Politia nu are ce raspuns oficial sa dea decat ca indicatorele de circulatie sunt de respectat.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Constantin Curelea
Membru CD
21

Mesaj de Constantin Curelea »

Corectez postarea anterioara, la un apel al unui coleg caruia ii multumesc, astfel:

OUG 195 si H.G 1391/2006(actualizat 2013) Regulamentul de aplicare a O.U.G 195

Art. 173. – Este interzisă circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite:
a) pe sectoarele de drum unde sunt instalate indicatoare de interzicere, restricţie sau limitare a accesului acestora, dacă vehiculul sau ansamblul de vehicule atinge ori depăşeşte lăţimea, înălţimea, lungimea sau masele pe axe ori masa totală maximă admisă;

Deci, si masele maxim autorizate, in tandem insumate, nu trebuie sa depaseasca valoarea inscrisa pe indicatorul de interzicere.
Constantin Curelea
Bucuresti
Renault FLUENCE+Rulota Knaus Sudwind 420
0723 206 708
e-mail : cureleacostel@yahoo.com

ORICE CĂLĂTORIE ESTE O EXPERIENŢĂ DE VIAŢĂ !
Cosmin Prund
Membru forum
12
Oras: Sibiu
Data nasterii: 22 Mai 1980

Mesaj de Cosmin Prund »

Articolul 173 este de la capitolul:
CAPITOLUL VI
Circulaţia autovehiculelor cu mase şi/sau gabarite depăşite ori
care transportă mărfuri sau produse periculoase
Masina + rulota nu (cred) ca intra la cateogira mase si/sau gabarite depasite. Acolo intra cel mai probabil transporturile agabaritice, coloanele care vin cu masini insotitoare, etc.
Eu asa interpretez; Cei cu transporturile agabaritice au in mod exceptional voie sa depaseasca limitele de greutate si gabarit pe unele tronsoane de drum public, si acest articol vine sa spuna ca totusi, nu pot sa sara calul: daca podul "X" este marcat cu limita de tonaj, nu vii cu agabariticul de 10 ori mai greu sa treci peste.

De-asta as vrea sa vad un raspuns de la Politia Romana, sa vad daca acest articol ni se aplica sau nu.
Daca articolul nu se aplica atunci ramanem doar cu semnificatia indicatorului, care zice "autovehicule cu greutatea pana la", or masina+rulota este un ansamblu format din 2 vehicule, deci aplicam restrictia separat pe masina si rulota.
Chausson best of 22, sasiu Ford Transit

email: cprund@gmail.com
ionutcostache
Membru forum
11
Data nasterii: 01 Ian 1970

Mesaj de ionutcostache »

Legea e simpla si clara. Daca uitam, e bine sa (re)citim, ce am invatat la scoala. Necunoasterea unei reguli de circulatie poate duce la urmari mult mai grave decat o amenda sau suspendarea permisului de conducere.
Masina + rulota = ansamblu de vehicule. In majoritatea formularilor din in codul rutier se spune "vehicul sau ansamblu de vehicule".

Sunt doua clase de restrictii in oras: de tonaj maxim (pe anumite strazi) si de acces cu autovehicule destinate transportului de marfuri cu MTMA peste o anumita limita.
image002.jpg
image002.jpg (14.51 KiB) Vizualizat de 5126 ori
Indicatorul 1 restrictioneaza accesul autovehiculelor cu MTMA mai mare de 7 tone, indiferent de categoria din care fac parte (autobuze, autocamioane, autorulote, etc).
Indicatorul 2 restrictioneaza accesul autovehiculelor destinate transportului de marfuri, indiferent de tonaj. (nici Matiz autoutilitara nu are voie...)
Restrictiile pentru rulotele sunt marcate cu semne distinctive (interzis accesul cu remorci sau rulote), in general fara legatura cu MTMA.
images.jpg
images.jpg (6.52 KiB) Vizualizat de 5126 ori

Atentie la indicatoarele de restrictie a gabaritului, nu sunt puse fara motiv:
images (3).jpg
images (3).jpg (2.46 KiB) Vizualizat de 5126 ori
images (2).jpg
images (2).jpg (2.35 KiB) Vizualizat de 5128 ori
images (1).jpg
images (1).jpg (8.66 KiB) Vizualizat de 5126 ori
..............Expedition Camper 4x4 Sprinter 508 (under construction)..................

Dacă libertatea cuvântului chiar înseamnă ceva, ea este dreptul de a le spune oamenilor ceea ce nu vor să audă.
Niky Radu
Membru asociat
14
Data nasterii: 22 Apr 1967

Mesaj de Niky Radu »

Don Costache...pai toate indicatoarele care le-ai folosit in exprimarea de mai sus se refera la vehicule de transport marfa, inclusiv cel cu remorca, este autoutilitara plus remorca, nu are nici o legatura cu turismele plus rulota?!...ca sa intelegi diferenta, autocarele sau dubele cu destinatia transport persoane nu li se aplica nici o avertizare de tonaj destinata vehiculelor de transport marfa si este permisa circulatia lor prin centrul oraselor, indicatorul de interdictie de 3.5 tone la intrarea in majoritatea oraselor la autocare nu se aplica...am mai scris eu intr-un topic urmatorul exemplu, masina mea nu duce in carca rulota, o trage de mana, daca as fi dus-o in carca masina mea ar fi cantarit 2800kg in loc de 1500 kg, pe 2 axe,(iar in cazul asta as fi depasit mma-ul) iar daca as duce-o de mana masina ar fi cantarit 1500kg si mai trage 1300 kg pe 3 axe, legea subliniaza ca aceste mase nu trebuiesc depasite, e vorba de fiecare mma in parte si de greutatea pe axe, sa nu cream o confuzie!!!
Pe indicator de interzis a vehiculelor peste 3.5 tone, daca langa el nu este afisat si cel care l-ai prezentat mai sus, interzis autoutilitara cu remorca, este permisa circulatia unui vehicul de 3.5 tone care tracteaza o remorca de 3.5 tone....sa nu facem confuzii intre indicatoarele destinate vehiculelor de transport marfa si cele care transporta pasageri, este aberant sa gandim ca un Hammer de 4 tone care se conduce cu C-ul, ii este interzis sa intre in toate orasele din tara!!!
Niky si Lavinia Radu
Megane II 2005 1,9dci , Pajero MK2 1993 2.5 GLS TD + Bessacarr 2004
Nu se poate acoperi cu aur nici un moment de viata.Ce alta mare pierdere atunci, decat timpul pierdut fara rost?
Chanakia Pandita 275 a.c.India

0744670978
George Marcu
Membru forum
18

Mesaj de George Marcu »

Pe mine nu m-a oprit nimeni nici in tara nici afara sa ma intrebe de tonaj.
Eu consider ca n-am voie (legal) dar nici nu o sa evit daca drumul duce pe acolo.
E ambiguitatea legii la mijloc si ca intotdeauna la situatiile de acest gen se feresc sa dea o pedeapsa mai ales ca suntem simpatici.
Oricum nici de categoria C nu m-a intrebat nimeni chiar daca depasesc lejer 3,5 pe ansamblu (oricum o am sa ca nu-i o problema)
Niciodata sa nu mergeti cu viteza mai mare decat poate ingerul vostrul pazitor sa zboare...

George Marcu @ maurice
Campervan Weinsberg CaraBus 600DQ
Scrie răspuns