Reguli forum
Asigurati-va ca ati citit si insusit Regulamentul acestui forum, precum si regulile sectiunii BURSA !!!
Dupa prima logare pe forum va rugam sa accesati "User Control Panel" si sa va completati datele personale, acesta incluzind Localitatea, marca masinii si a rulotei din dotare.
Nerespectarea acestor reguli atrage dupa sine stergerea userului din baza de date a forumului.
Pentru rulote cred ca cele mai bune aere conditionate sunt cele care se monteaza pe usa. IN dulapurile de telecomunicatii sunt niste instalatii de clima care se monteaza pe usa , au 5000 BTU, sunt la 220 V , sunt montate intr-o rama de 20 cm adancime, 50 cm latime si cam 1,20 inaltime sunt italiene, nu se gasesc in comert, doar pe comanda de la fabrica din Italia, nu cred ca costa mai mult de 200 euro. Au 2 fante si 2 ventilatoare, unul baga aer si altul arunca afara aerul cald, sunt destul de silentioase, nu au telecomanda, au un comutator la care se regleaza temperetatura in trepte de 5 grade. O sa pun si situl firmei italiene si eventual o sa pun si niste fotografii din real life.
cu bine
La 200 euro si dimensiunile fizice montate de d-l Silviu probabil vorbim despre un "cooler" sau "fan", in nici un caz despre un AC adevarat.
Cel mai ieftin AC cu montaj in cabinet pe care l-am vazut era undeva pe la $800 si asta pentru doar 500BTU (nu 5000).
O chinezarie de 9000BTU cu montaj in rack incepe de pe la $5000, si e vorba despre chinezarii, la cele de firma nu poti obtine pret pe net.
Echipamentele de data-center fac un aer conditionat dedicat de rulota sa para ieftin :)
Eu astept in continuare, cu acelasi interes amanunte de la D-l Silviu !
Totusi,cred eu, ca e bine sa asteptam sa vedem despre ce este vorba !!! ... mai ales ca D-l Silviu a scris de ceva BTU .
Candva pe acest forum un Domn Daniel, ne-a spus ca in cazul defectiunii piezo-ului unei sobe, se poate adapta destul de repede( si fara a periclita siguranta proprie in nici un fel ,NU se intervenea la instalatia de gaz), cuartzul de la o simpla bricheta.
Omul a fost luat in "baza" si pus la zid si de atunci nu a mai postat.
Eu in schimb am verificat spusele d-lui Daniel ....si era perfect adevarat si viabil....cu alte cuvinte soba se aprinde foarte bine...nu o data !...de mii de ori ! :!: :!: Pretul unei brichete 1 leu, fata de pretul un piezo dedicat (nici nu stiu cat draqu mai e'...si nici nu ma intereseaza) este considerabil mai mic.
Eu sunt fanul oamenilor inventivi, cu initiativa care promoveaza solutii ieftine si bune pentru confortul nostru in rulote...deoarece stim cu totii cat de scumpe sunt toate "chestiilor" dedicate rulotelor !
Burstner 4303+papuc diesel 1,9...Sunt atatea legi, incat nimeni nu este scutit de a fi spanzurat ...(de Bonaparte)
o sa vin cu fotografii. are 5000 btu, are compresor, freon, automatica. nu are telecomanda, are un mic comutator rotativ, ca la fierul de calcat, cu care reglezi temperatura. Nu stiu cat costa unul nou dar va pot da un numar de telefon de la o firma care se ocupa cu service-ul. oricum in romania nu au fost comercializate, in schimb cred ca din italia pot fi achizitionate, saptamana viitoare o sa vin cu fotografii.
Si ca raspuns pentru initiatorul topicului, pot construi ac montaj in canapea cu doar 400 euro, evacuare aer cald sub rulota, iesire aer rece pe o singura gura de ventilatie in rulota. Posibilitate montare tubulatura de catre client, sau dispersia aerului rece cu ajutorul instalatiei de vent.
Gabi Dragomir
LMC Liberty 2.8 TDI
tel 0723470679
Canal excursii Youtube- gabi dragomir
Mail- draggabi@yahoo.com
M-ar interesa si pe mine un AC portabil, dar deocamdata sunt in ceata privind acest subiect.
Am citit tot de pe acest topic, dar si de pe DOMO sau alte anunturi SH. http://www.okazii.ro/cautare/aer+conditionat+mobil.html
As dori niste recomandari de la cunoscatori.
Multumesc!
imi dau si eu cu parerea.Daca rulota merita efortul financiar,dar si in functie de alti factori,se poate pune un aer de plafon,nou sau uzat,dupa gusturi si posibilitati.Personal folosesc un aer portabil de casa,alimentat de un generator,cind am nevoie de aer conditionat....
Mercedes W124.019,Audi A3 quattro +Hobby Prestige 545,si ultima achizitie,o veche remorcuta de 750 cu suspensie McPherson...
Eu am cumparat de pe Ebay.de un split pt rulota ( 2400 BTU, portabil, 350 W consum electric, 1,5 A ) cu 350 Euro + 50 Eur transportul in tara.
Am licitat, altfel pretul direct este de 450 Eur. Numele este" Wohnwagen Split Klimaanlage Wohnmobil Modell 2014 Camper Boot" , model EURA 2400.
Se fabrica si in CHINA sub alt nume , dar nu livreaza decat minim 273 bucati.
L-am probat si abia astept caldurile pt a vedea eficienta.
Dragomir Gabriel scrie:
Si ca raspuns pentru initiatorul topicului, pot construi ac montaj in canapea cu doar 400 euro, evacuare aer cald sub rulota, iesire aer rece pe o singura gura de ventilatie in rulota. Posibilitate montare tubulatura de catre client, sau dispersia aerului rece cu ajutorul instalatiei de vent.
ceva detalii despre ac pe care puteti sa il construiti sub bancheta. dimensiuni, greutate, consum (pot sa il alimentez de la un invertor?)